Print this page
Субота, 27 січня 2018 10:08

Справжні вистави

Автор: 
Rate this item
(2 votes)

Минулої тижня у спортивному комплексі «Енерго-спорт» та спортивному залі кропивницької ДЮСШ-2 пройшов десятий тур чемпіонату Кіровоградської області з футзалу .

Вихідні видалися по-спражньому багатими на чудові матчі. Так, в Другій лізі цікаве шоу влаштували лідери першості, представники Кіровоградського району – Інгул та Технополь-Агро. Нагадаємо, що перед іншою очною зустріччю одноособове перше місце займала першозванівська команда, а від федорівці відставали від своїх конкурентів на три очки. За великим рахунком цей поєдинок, де-факто, можна вважати чемпіонським. Тож у боротьбі за пальму першості свого дивізіону команди будь-що намагалися перемогти.

Вже на першій хвилині звітного протистояння федорівці повели у рахунок. Андрій Бабіюк, який вийшов на "побачення" з голкіпером "Інгула" Кирилом Гладким, потужно пробивши, а воротар не встиг "скластися" і пропустивши м'яч між ногами - 1:0. Забігаючи наперед, відзначимо, що ця відносна невдача не вплинула на подальші дії Кирила, який надалі неодноразово рятував свою команду.

Досить несподівано опинившись у ролі наздоганяючих, першозванівці, які до цього не втратили жодного очка, серйозно взялися до справи. Щоразу підопічні Геннадія Іщенка створювали небезпечні моменти, але щось фантастичне відбувалося з їх реалізацією. То голкіпер «Технополя» діяв просто здорово, а де він не рятував, то на допомогу приходив каркас воріт. Сім стійок та три поперечки – саме такою була нефартовість першозванівців, та й не найкращий день був для голеадорів команди. Особливо не щастило Олександру Коломойцеву, котрий раз у раз намагався власною «гарматою» пробити захисні редути суперників. І все ж таки, «нагорода знайшла свого героя». З передачі капітана команди Дмитра Іщенка, Коломойцев у середині першого тайму зумів зрівняти рахунок у зустрічі.

Якщо у першому таймі можна сміливо віддавати перевагу «Інгулу», то від перерви ситуація на майданчику вирівнялася. Все більше моментів почало з'являтися й у наддосвідчених федорівців, серед яких варто відзначити колишніх гравців кіровоградської “Зірки” – легендарного Олександра Мізенка та іменитих Сергія Симогулова та Олексія Стрєльцова.

Втім, хоч команди щохвилини й обмінювалися небезпечними ударами, але жодна так і не зуміла вийти вперед – 1:1 – нічия між лідерами та аплодування вдячних трибун за чудове футзальне дійство.

А в Екстра лізі одразу дві гри варто відзначити.

Так, ФК «Новоукраїнка» набравши повних обертів. На цей раз «жертвою» підопічних Олександра Корінного став нещодавній лідер чемпіонату – «Ельбрук» . Попри те, що у новоукраїнців відсутнім був капитан та найкращий бомбардир команди Андрій Федотов, із реалізацією в них у цій грі було все добре. Ігор Ютіш, Владислав Козак, Дмитро Обженський та Константин Івлєв не дали Максиму Гедеріму та компанії жодного шансу на перемогу – 4:2. Тож ФК «Новоукраїнка» вже ділитиме четверте місце із соколівським «Металлургом», який виборов вольову победу в матчі з «Арсеналом» – 3:2. А від «Нова Поліція» «кам'яна на камені» не залишила від катеринівського «Вогнетриву» – 15:3. У двобої «Україна-Дудляр» – «Енергія» переможцями стали «пивовари», які, здобувши перевагу у чотири м'ячі у дебюті поєдинку, зуміли, не без складнощів, до фінального бузку утримати перевагу – 5:4.

Ну а забарвленням стартового туру іншого колу став, анонсований нами, матч ФК «Тарасівка»«Енерго» .

Гра між фаворитами чемпіонату знову зібрала велику кількість прихильників футзалу, які, на нашу думку, залишилися задоволені спортивною виставою.

Вже на початку зустрічі «енергетики» вийшли вперед. Артем Замніус “обікрав” Олександра Кочуру і м'яч відскочив прямісінько до ног Сергія Барбанова, який таким несподіваним подарунком скористався сповна – 0:1.

Після цього ініціатива перейшла до лідерів чемпіонату. Тільки від із реалізацією моментів у «тарасівців» у першому таймі нічого не виходило. Удари Паньковського, Кулібабі та Кривошея, вихід віч-на-віч Кочурі – це все майстерно нейтралізував Дмитро Пастернак. А коли голкіпер був безсилий, йому на допомогу приходили партнери по команді або ж каркас воріт. Так, після «пострілу» зі штрафного від Кочурі, Максим Баришніков вибив м'яч із порожніх воріт.

«Енергетики», після забитого м'яча, перейшли до своєї улюбленої гри на контратаках. Серед небезпечних моментів варто відзначити удар із середнього відстані Артема Замніуса, але Роман Травкін, біля гарного стрибка, відвів загрозу.

Якщо голів у першій половині було мало, то від порушень – достатньо. Вже на п'ятій хвилині у «Енерго» було чотири фолі. Втім, арбітри зустрічі Денис Комар та Ярослав Пилипенко дозволяли на майданчику гравцям обох колективів боротися, розуміючи важливість протистояння. Тому ні «Енерго», ні «Тарасівка» шостого фолу так і не заробили. А перший тайм наднапруженої гри завершився із рахунком 1:0 на користь «Енерго».

Вже після перерви гравці «Тарасівки» із підвійною енергією кинулися вперед. Та ще й як! Не встигла гра поновитися, як представники Бобринецького району повели у рахунку.

Удар Єгора Кривошея захисники "Енерго" перевели на кутовий. Дмитро Барбанов відпасував на ближнього Олександра Кочуру, а граючий тренер «Тарасівки» пробивши біля прикмет із гострого кута. М'яч, по-більярдному, потрапивши точнісінько у дальній кут воріт Дмитра Пастернака – 1:1.

А вже за хвилину вихід віч-на-віч із воротарем “Енерго” не реалізував Ігор Паньковський. Далі вже «енергетики» побігли забивати. Спершу мав Роман Андрієнко, але на заваді став Роман Травкін, який відвів удар. Згодом підопічні Віталія Дяденка всією командою намагалися розіграти стандарт, але м'яч після рикошету потрапив до Кривошея. Єгор одразу ж відпасував на Дмитра Барбанова, який побачивши вільного на лівому фланзі Кочуру. Олександр, прийнявши пас від капітана, як і хвилину перед цим, був безжальним – ще один невідпорний та майстерний удар і рахунок уже став – 2:1 на користь ФК “Тарасівка”.

Тепер до активних дій після логічного тайм-ауту перейшли гравці «Енерго». Як виявилося, вдало. Сергій Барбанов, із власної половини промчавши аж до штрафної конкурентів та нанісши точного “пострілу” у угол воріт – 2:2. Ну й пішла феєрична та захоплююча гра на зустрічних курсах.

Моментів виникало все ж таки в «Тарасівці», але це був день «Енерго». Максим Папченко, в центральній зоні, завдяки дриблінгу перехитрував опонента і із лівої ноги пробивши у протихід Роману Травкіну – 2:3 – перше враження ФК «Тарасівка» в еліті кіровоградського футзалу, яка говорити про те, що вся боротьба за чемпіонський титул і

Олексій Сущенко, «Спортревю New»

Read 541 times Last modified on Субота, 27 січня 2018 17:57

Latest from SportРепортер

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha