Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Середа, 05 липня 2017 12:52

Гучні літні переходи

Автор: 
Rate this item
(2 votes)

З початком червня у всіх топ-європейських лігах відчинилося трансферне вікно. І, варто відзначити, багато клубів вже славно попрацювали на ринку гравців. Пропонуємо вашій увазі найбільш значущі переходи першого місяця літа.
Едерсон
Позиція: воротар.
З «Бенфіки» у «Манчестер Сіті» (40 млн. євро).
Бразильський голкіпер на початку місяця перебрався із сонячної Португалії на Туманний Альбіон. Минулого сезону воротар був основним у складі лісабонських «орлів» і допоміг команді виграти чемпіонат країни, пропустивши 12 м'ячів у 27 матчах.
В англійському клубі 23-річного вратаря чекає аж ніяк не безхмарне майбутнє, а жорстка конкуренція за місце в основі Клаудіо Браво, виблискували на недавньому Кубку Конфедерацій. За словами Едерсона, визначальним фактором при переході для нього став шанс попрацювати з Хосепом Гвардіолою. Поява Едерсона до «Ман Сіті» влетіло клубу в копієчку: за трансфер було сплачено 40 мільйонів євро. Едерсон став найдорожчим голкіпером в історії футболу: він перебив трансфер Джанлуїджі Буффона з «Пармі» до «Ювентуса» у 2001 році за 33 млн. фунтів.
Корентен Толіссо
Позиція: півзахисник.
З "Ліона" до "Баварії" (41,5 млн євро).

Трансфер французького центрхава побив відразу кілька трансферних рекордів. Толіссо, куплений за 41 з половиною мільйонів євро, став для мюнхенців найдорожчим придбанням в історії клубу. Минулого досягнення належало Хаві Мартінесу, який переходив з мадридського «Атлетіко» за 40 млн. євро. Плюс «Ліон» зробив рекордний продаж за всю історію клубу, перебивши огляд Майкла Есьєна в «Челсі» за 38 млн. Євро. У «Баварії» 22-річний Толіссо призваний замінити завершивши кар'єру Хабі Алонсо.
Франк Кесі
Позиція: півзахисник.
З «Аталанти» у «Мілан» (оренда на два роки).
Півзахисник «Аталанті» Франк Кесі також був бажаним новачком для багатьох європейських клубів. Але він поважав за краще «Мілан». При цьому команди оформили не є повноцінний трансфер, а оренду на два роки з обов'язковим правом викупу за 28 млн. євро. Минулого сезону Кессі став ключовою фігурою у побудові бергамців, яка провела неймовірний сезон, потрапивши до єврокубків. Одним із лідерів команди був саме 20-річний котдівуарець, який провів 30 матчів у Серії А, який забив у них шість м'ячів і віддав чотири передачі.
Бернарду Сілва
Позиція: півзахисник.
З «Монако» у «Манчестер Сіті» (43 млн. фунтів стерлінгів).
Наприкінці травня «Манчестер Сіті » оформив один із найдорожчих літніх переходів на даний момент. Англійці не пошкодували грошей на трансфер 23-річного півзахисника Монако Бернарду Сілву. За португальця було сплачено 43 мільйони фунтів стерлінгів, а сам гравець підписав із клубом п'ятирічний контракт. Минулого сезону Сілва був одним із ключових футболістів «Монако», провівши 58 официальних матчів, забивши в них 11 м'ячів і віддавши 12 передач.
Віктор Ліндельоф
Позиція: захисник.
"Бенфіки" в "Манчестер Юнайтед" (35 млн. євро).
У червні нарешті завершилася сага з переходом шведського захисника Віктора Ліндельофа. Цікавість до центрбеку приписували "Реалу", "Челсі", "Барселоні", "Ювентусу". А спритнішим за всіх виявився «Манчестер Юнайтед», який підписав Віктора за 35 мільйонів євро, плюс «Бенфіка» може отримати ще 10 мільйонів у якості бонусів. З «червоними дияволами» Лінделеф уклав чотирирічний контракт.
Рікардо Родрігес
Позиція: захисник.
З «Вольфсбурга» у «Мілан» (18 млн. євро).
«Мілан» був одним із найактивніших клубів на трансферному ринку минулого місяця. Одним із новачків «россо-нері» став фланговий захисник Рікардо Родрігес, який перейшов із «Вольфсбурга» за 18 мільйонів євро, і який підписав контракт на чотири роки.
Протягом шести сезонів 24-річний швейцарець захищав кольори «вовків», вигрававши Кубок Німеччини та Суперкубок, але минулий сезон став для команди провальним, вона мало не вилетіла з Бундесліги, виручившись лише у стикових матчах. Родрігес після закінчення сезону вирішив, що потрібно йти і змінивши не лише клуб, а й країну.
Джордан Пікфорд
Позиція: воротар.
З «Сандерленду» до «Евертона» (25 млн. фунтів стерлінгів).
Ще до минулого сезону Джордан виступав переважно у нижчих англійських лігах, але ось минулий сезон 23-річний вратарь зумів занести собі в актив. Незважаючи на те, що його «Сандерленд» вилетів до Чемпіоншипу, Пікфорд був одним із лідерів колективу і без нього справи йшли б ще гірше. Своєю грою кіпер зарекомендував собі з кращого боку і перед новим сезоном знайшов собі новий клуб, яким став «Евертон» - учасник єврокубків. Сума трансферу склала 25 мільйонів фунтів стерлінгів, але може зрости до 30-ти. Цей перехід став найдорожчим в історії «Евертона» та найдорожчим трансфером британського вратаря в історії. Плюс Пікфорд тепер стоїть на третьому місці у списку найдорожчих воротарів світу після Едерсона та Буффона.
Андре Сілва
Позиція нападник.
З «Порту» у «Мілан» (38 млн. євро).
Солідне посилення для «Мілана» і в атакі: команду Вінченцо Монтеллі поповнив нападник Андре Сілва. Молодий, перспективний форвард за невелику годину зумів стати лідером португальського клубу, минулого сезону взявши з командою срібні медалі і став третім бомбардиром ліги. Почавши добиватися успіхів і зі збірною Португалії, в яку став залучатися у 2016 році і за цю годину успіл провести вже 13 матчів, забивши вісім голів.
Своєю грою Сілва привернувши увагу європейських грандів, чимало писали у пресі, що мадридський «Реал» уже якби домовився з «Порту» про покупку футболіста за 58 млн. євро, але все залишилося на рівні трошки. А ось «Мілан» зробив конкретне пропозицію і зумів зійтись із португальцями на сумі у 38 «лимонів», а із самим футболістом на п'ятирічному контракті. Цей трансфер став іншим найдорожчим в історії «Мілана», на першому місці залишається перехід Руя Кошті з «Фіорентіні» у 2001 році за 42 мільйони євро.
Мохаммед Салах
Позиція: півзахисник.
З «Ромі» до «Ліверпуля» (42 млн. євро).
Перехід Мохаммеда коштував англійцям солідних грошей. Трансфер склав 42 мільйони євро, тим самим єгиптянин став найдорожчою покупкою мерсисайдців в їхній історії, перебивши трансфер Енді Керролла за 40 млн. Євро у «Ньюкасла» у 2011 році. Підняти вартість футболіста зуміли останні сезони у складі «Роми». У плані ігрової практики та результативності вони були найуспішнішими у кар'єрі 25-річного вінгера. У минулому чемпіонаті Серії А Салах провів за римлян 31 матч, забивши 15 м'ячів та віддавши 11 передач.
Деві Класен
Позиція: півзахисник.
З «Аяксу» до «Евертона» (27 млн. Євро).
З урахуванням академії Классен пробув у структурі «Аякса» цілих 13 років. За цю годину 24-річний футболіст доріс до першої команди, де став капітаном і до національної збірної Голландії. Свій останній сезон у складі «Аякса» Деві завершив фіналом Ліги Європи. Після його закінчення футболіст вирішив, що потрібно рухатися далі і вирішивши переїхати до Англії, підписавши п'ятирічний контракт. Голландський клуб отримав за перехід переконливу суму компенсації – 27 мільйонів євро.
За матеріалами сайту sport.ua

Read 303 times Last modified on Середа, 05 липня 2017 13:14

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha