Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Неділя, 14 травня 2017 20:31

Нічійна посмішка долі

Автор: 
Rate this item
(2 votes)

У доволі рівному протиборстві у Полтаві кропивничанам вдалося звести матч унічію не без посмішки фортуні, у вигляді дитячої помилки досвідченого голкіпера "Ворсклі" Богдана Шуста.

Першим матчем Романа Монарьова як головний тренер «Зірки» (без приставки в.о.) було протистояння із «Ворсклою» у Полтаві в рамках 29-го туру Ліги Парі-Матч.

У трьох попередніх іграх між цими суперниками були дві победи кропивничан і одна нічия. До того ж, підопічні Василя Сачка не забили жодного м'яча біля воріт нашої команди. У звітному поєдинку взяття воріт полтавцям вдалося здійснити та перемогти нашу команду – ні. Нічія – 1:1.

До стартового складу гостей повернувся нападник Артем Сітало. Крім того, з перших хвилин на позиції лівого захисника діяв молодий Олексій Збунь – на решті позицій ті самі виконавці, що грали у минулому турі проти «Дніпра». Проти «Ворсклі» «Зірка» вийшла у своїй смугастій червоно-жовтій формі, в якій більше виступала минулого сезону, ще в першій лізі.

Вже на другій хвилині поєдинку рефері показавши жовту картку Федеріко Перейрі за зрив атаки. А от в епізоді, коли боролися Олександр Чижов та Адерінсола Есеола, арбітр зустрічі порушення правил з боку полтавського футболіста не зафіксував. Загалом на старті поєдинку віддати комусь явну перевагу було складно. В одному з епізодів Олександр Кучеренко гарною діагональною передачею знайшов на правому фланзі Павла Полегенька, який подавши до штрафного майданчика. Але там український нападник нігерійського походження до м'яча не дістався. Можна констатувати, що перші хвилин п'ятнадцять команд грали без воріт. Вони хоч і намагалися атакувати, але захист обох суперників поки що виглядав краще, ніж напад.

Першим ударом у бік воріт можна назвати дії Ардіна Даллку, який намагався проштовхнути м'яч після подачі з кутового. Але Павло Полегенько зіграв грамотно і поставив оппоненту пробити прицільно. Згодом здалеку чи то пробивавши, чи то прострілювавши Павло Дитину. На цей м'яч відгукнувся Дмитро Хльобас, але арбітр зафіксував офсайд у полтавця. А від перспективної контратаки «Зірки», ціною жовтої картки, зупинивши Олександр Чижов, збивши в центрі поля Ігоря Загальського. Наступний контрвипад нашої команди завершився ударом у бік воріт. Той-таки Загальський вчасно перевів м'яч праворуч на Павла Полегенька, котрий біля прикмет віддав на Артема Сітала. Форвард кропивничан обіграв Богдана Шуста, але, будучи на високій швидкості, пробивши дуже неточно. Можливо, Артемові слід було віддати передачу на Есеолу, який рухався паралельним курсом у центрі штрафного майданчика.

Ще один удар повз ворота, здалеку, виконав Павло Полегенько. Передувала цьому епізоду виграна боротьба Адерінсолі Есеолі у захисника і пас п'ятою від Ігоря Загальського. За першу половину першого тайму відзначимо, що, можливо, на полі й була рівність, втім більше, частіше та гостріше атакували гості. Підопічні Романа Монарьова були витонченіші при побудові своїх комбінацій.

Але футбольний Бог був абсолютно несправедливим на 31-й хвилині. Перший удар господарів по воротах Євгена Паста став голом. Дмитро Хльобас став справжнім щасливчиком, коли, змістившись із флангу в центр, пробивши точно під поперечину – як це не прикро, «Ворскла» повела у рахунку – 1:0.

На шалений «постріл» здалеку наважився і юний Кирило Дришлюк, але удар кропивничанина, після рикошету, полетів на кутовий. Було згодом у «Зірки» кілька безадресних прострілів до штрафного майданчика полтавців від Павла Полегенька та Олексія Збуня. Двічі партнери намагалися знайти того ж таки Полегенька дальніми передачами, але обидва рази ці паси були трохи сильніші, ніж треба, тому Павлові не вистачало лічених сантиметрів, аби дістатися до м'яча. Тож більш-менш нічийний перший тайм завершився за мінімальної переваги «Ворсклі» у рахунок, завдяки точному удару під поперечину Дмитра Хльобаса.

Другу половину зустрічі суперники розпочали без замін. Зразу ж «Ворскла» провела атаку, яка завершилася дальнім ударом Володимира Чеснакова точно до рук Євгена Пасту. Згодом, у невиправданих підкатів проти нашого голкіпера пішов Сергій М'якушко, за що був «нагороджений» «гірчичником». Добре, що Євген не постраждав у цьому епізоді і навіть без допомоги лікарів продовжив гру.

Але після цього гра перемістилася до центру поля, де було багато боротьби та дрібних порушень правил. Затяжною комбінацією відзначилися пізніше господарі поля, але акцентованого удару в цій атакі так і не відбулося. «Зірка» ж поки що ніяк не могла перейти до активних атакувальних дій, адже нам слід було рятувати цей поєдинок – на той час рахунок був на користь підопічних Василя Сачка.

На 59-й хвилині на полі замість Павла Полегенька з'явився Артем Шедрій. За хвилину гості провели контратаку, яка завершилась дальнім ударом Олексія Збуня над поперечкою. Ще пізніше на ударну позицію вискакував Адерінсола Есеола, пробивши, але Богдан Шуст, котрий вчасно вийшов із воріт, урятував ситуацію для своєї команди. Порушенням правил на Артемові Щедрому з боку Павла Дитини завершилась довготривала комбінація підопічних Романа Монарьова, в якій було кілька поспіль точних передач на одне торкання. Але подача зі стандарту дивідендів гостям не принесла.

Для того, щоб посилити атаку тренерський штаб «Зірки» замінив юного півзахисника Кирила Дрішлюка на нападника Олександра Акименка. А на 73-й хвилині удача посміхнулася «Зірці». Ігор Загальський наважився на далекий удар. М'яч летів у руки Богдану Шусту, але голкіпер «Ворсклі» помилився та не зумів зафіксувати його в руках, випустивши за лінію воріт – 1:1. Справедливості заради відзначимо, що передувало цьому голу ті, що кропивничани протягом останньої години більше контролювали м'яч на чужій половині.

Гол додавши наснаги нашій команді. Після взяття воріт, Артем Щедрий із правого флангу віддав точний простріл на Адерінсолу Есеолу. Форвард пробивши у прикмет, та потрапив у захисника. Все ж таки, підопічні Романа Монарьова підібрали м'яч і здалеку вдарив Максим Драченко – рикошет, кутовий. Цікавий епізод трапився на 80-й хвилині. Ошибка четвертого арбітра при наборі цифр для заміни спровокувала той факт, що Сергій М'якушко, якому тренери сказали йти з поля, без дозволу рефері залишивши його межі. Загалом, у такому випадку гравцеві мала бути показана жовта картка, яка стала б для нього іншою. Але це був дуже складний епізод і вилучити гравця, можливо через помилку четвертого арбітра, Олександр Головков не наважився.

В ендшпілі поєдинку Роман Монарьов закликав своїх підопічних бути активнішими та спробувати вирвати победу. Але багато шлюбу було у діях кропивницьких футболістів. Так само гостротою не відзначалися й полтавці. В одній із контратак «Зірки» було помітно, що сили вже залишили гравців. Отже, перспективна контратака гостей завершилася дуже неточним пасом Олександра Акименка. Та на 90+3 хвилині, мабуть, справді йойкнуло у грудях усіх кропивницьких уболівальників, коли пробивавши по воротах Артур Загорулько. Добре, що нападник, який перебував у безпосередній близькості до воріт, перебував також і в положенні поза грою.

Отже, врешті-решт, на полтавському стадіоні «Ворскла» ім. О. Бутовського у матчі між «Ворсклою» та «Зіркою» знову було зафіксовано нічію. Щоправда, на цей раз результативна – зі рахунком 1:1.

"Ворскла" (Полтава) - " Зірка" (Кропивницький) - 1:1 (1:0).

14 травня 2017 року (неділя). Початок о 14:00. Вінниця. Стадіон "Ворскла" ім. О. Бутовського. 725 глядачів. + 15°С.

Арбітр : Головков Олександр (Сєвєродонецьк).

Помічники арбітра : Трехліб Ярослав (Дніпро), Сухін Віталій (Одеса).

Четвертий арбітр : Грисьо Юрій (Львів).

Наглядач арбітражу : Хіблін Ігор (Хмельницький).

Офіцер безпеки ФФУ : Алімов Олександр (Київ).

Директор матчу ФФУ : Кузнєцов Микола (Хмельницький).

«Ворскла» : 1. Шуст Богдан, 8. Ткачук Андрій (9. Загорулько Артур, 77), 10. М'якушко Сергій (40. Саків Тарас, 80), 11. Шарпар В'ячеслав, 13. Хльобас Дмитро, 17. Чеснаков Володимир (к/к), 19. Одарюк Володимир (3. Кунєв Роман, 68), 23. Сапай Вадим, 33. Чижов Олександр, 44. Даллку Ардін, 82. Дитина Павло. Запасні: 12. Сарнавський Богдан, 5. Олег Остапенко, 6. Скляр Олександр, 29. Кравченко Дмитро. Головний тренер: Сачко Василь.

«Зірка» : 44. Паст Євген, 4. Перейра Федеріко Ернан (к/к), 7. Драченко Максим, 10. Есеола Адерінсола Хабіб, 14. Сітало Артем, 15. .Кучеренко Олександр, 20. Фатєєв Дмитро, 21. Загальський Ігор, 27. Дрішлюк Кирило (50. Акименко Олександр, 70), 28. Полегенько Павло (9. Щедрий Артем, 59). Запасні: 41. Льопка Роман, 23. Маткобожик Олександр, 26. Білоног Дмитро, 99. Жуков Микита. Головний тренер: Монарьов Роман.

Голі : 1:0, Хльобас Дмитро (31); 1:1, Загальський Ігор (73).

Попередження : Перейра Федеріко Ернан (2), Чижов Олександр (18), Чеснаков Володимир (36), Дрішлюк Кирило (45+2), М'якушко Сергій (47).

Джерело: ФК "Зірка"

Read 3380 times Last modified on Неділя, 14 травня 2017 21:00

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha