Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Понеділок, 13 лютого 2017 14:03

«Соколине» золото

Автор: 
Rate this item
(4 votes)
Минулої тижня у спортивному залі ОСДЮШОР-2 пройшов кубок Кіровоградського району з футзалу, за результатами якого визначалася команда, що здобула право захищати честь району на обласних змаганнях із футзалу серед найкращих команд районів.
Говорячи про фаворитів, варто відзначити кілька команд. Ну звичайно ж, йдеться про «Вогнетрив» та «Сокіл». Перші, тому що виступали в ранзі чемпіона району з футболу, до того ж маючи у своєму складі Максима Березкіна, який є лідером найкращої команди міста з футзалу – «Металлурга». Інші ж, взагалі, складені з того ж таки «Металлурга». Також серед яскравих команд я б відзначив «Інгул» та «Грузьке». Але все по порядку.
Через велику кількість учасників, організатори вирішили спочатку провести раунд плей-офф. За результатами попереднього етапу були сформовані групи. Вже звично для турнірів, під егідою федерації футболу Кіровоградського району, були сіяні та несіяні команди, а тому боротьба фаворитів очікувалася на пізніших етапах.
Серед усіх ігор першого раунду найцікавішим видалося протистояння «Сокола» та «Козака». Хлопці з Могутнього не побоялися грізного суперника і зуміли зіграти в основну годину зі рахунком 1:1, перевівши гру до серії пенальті. Втім, досвід соколівців переміг і вони пройшли далі, здолавши суперника у футзальної лотереї зі рахунком 3:2.
Як і очікувалося, досить упевнено до групового етапу кваліфікувалися "Вогнетрив", який здолав "Кристал" зі рахунком 6:2, та першозванівський "Інгул", який не зустрів опору зі сторони "Славії" – 8:1. Два поєдинки закінчилися із однаковим рахунком – 3:1. У першому – "Бережинка" перемогла "Сєверинку", а в іншому – футзалісти «Грузького» святкували перемогу у двобої з федорівським «Технополь-агро», ставши єдиною несіяною командою на груповому етапі. У останній зустрічі созонівський "Агроспорт" «посуху» перегравши «Аджамку» – 3:0.
Далі на команди чекав груповий етап. До групи А, за результатом жеребкування, потрапили «Вогнетрив», «Сокіл» та «Бережинка», а тому боротьба у цій трійці обіцяла бути інтригуючою. Так і сталося. Спершу "Сокіл" переміг "Вогнетрив" - 2:1, а потім, із таким же рахунком, вийшов переможцем у дуелі проти "Бережинки". Тож частка другої путівки від групи вирішувалась у протистоянні «Бережинки» проти чемпіонів району з футболу – “Вогнетриву”. У боротьбі за путівку до суворого фіналу команди показали справжнє шоу, основна година якого завершилася зі рахунком 4:4, а від серії післяматчевих пенальті найвлучнішими виявилися катеринівці – 3:2.
В іншій групі матчі не несли жодної напруги. Адже першозванівський «Інгул» спершу розгромив «Агроспорт» із рахунком 5:1, а потім каміння на камені не залишивши від суперників із «Грузького» – 12:1. Втім, саме останні здобули квиток до «бронзового» фіналу, напрочуд впевнено здолавши созонівський «Агроспорт» – 3:0.
Матч за третє місце не виявився інтригуючим, але подарував уболівальникам достатньо забитих м'ячів. «Вогнетрив» свою ігрову перевагу втілив у шість голів, дозволивши соперникам вразити власні ворота лише двічі.
Ну, а одразу після цієї гри на всіх глядачів чекав головний матч турніру. Хочу сказати, що, як і личити фіналам, ця гра видалася наднапруженою. Вже на початку обидві команди мали гольові моменти, але м'яч уперто не хотів потрапляти до сітки воріт. Все ж таки, на початку іншого тайму «інгульчанам» вдалося вийти вперед. Але «соколівці» відомі своїм характером та непоступливістю. Тож далі вони всіма силами намагалися відігратись. І після нереалізованих кількох прекрасних нагод, фортуна все ж таки посміхнулася команді Вадима Долованюка. За дві хвилини до закінчення гри Андрій Чубко зумів відновити статус-кво. Він же став повноцінним героєм зустрічі, коли виніс м'яч із лінії своїх воріт. Не зумівши визначити найсильнішого в основну годину, команди перейшли до серії пенальті. І тут вдача знову була на боці «Сокола», а вирішальний пенальті реалізував найкращий гравець фіналу Андрій Чубко.
Після турніру свій коментар нашій газеті надавши заступник голови федерації футболу Кіровоградського району Денис Комар:
- Турнір порадував як кількістю учасників, так і напруженістю, емоційністю та гарними голами у шкірній грі. Хочу відзначити, що найкраще виступили ті команди, які беруть участь у першості Кропивницького з футзалу. Сьогодні було багато сенсацій, але все ж таки переміг головний фаворит. Погодьтеся, колектив, у якому присутні такі майстри як Вадим Долованюк, Євген Зінов'єв, Олександр Ісаєв, та ще й за солідної фінансової підтримки з боку голови Соколівської громади Інни Завірюхи, на будь-якій першості у Кіровоградській області буде серед фаворитів. Тож хоч і не без проблем, але соколівці свій клас підтвердили. Також чудовими діями запам'яталися Максим Березкін із «Вогнетриву» та гравець «Інгула» Кирило Гладкий.
Від імені федерації футболу Кіровоградського району хочу висловити вдячність директору ОСДЮШОР-2 Віталію Винокурову за люб'язно наданий зал для проведення нашого турніру. Підсумовуючи, можу сказати, що початок нового року видався цікавим, тож залишається сподіватися, що його продовження буде не менш удачним.
Олексій Сущенко, «Спортревю New»
Read 761 times Last modified on Понеділок, 13 лютого 2017 15:22

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha