Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Понеділок, 08 серпня 2016 10:41

Матч помилок і втрачених нагод

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)
Матч помилок і втрачених нагод фото: П.Волошин

Виїзний поєдинок третього туру проти донецького Олімпіка кропивницька Зірка проводила на домашньому стадіоні. У зв'язку із проведенням ремонтних робіт на стадіоні ім. Баннікова, донеччани попросили провести поєдинок у Кропивницькому.

У день матчу стало відомо, що не зможе зіграти проти Олімпіка центральний захисник Олександр Кучеренко. Замінити його був покликаний Володимир Баєнко, отже, порівняно з матчем проти «Зорі», праворуч у захисті діяв Олег Допілка. Також із перших хвилин Сергій Лавриненко випустив на поле Євгена Чумака та Романа Попова.
Зустріч розпочалася одразу ж із моменту біля воріт номінальних господарів. Артем Щедрий пробивши по воротах, Заурі Махарадзе м'яча відбив перед собою, але тут же виправився, зреагувавши на добивання впритул від Артема Сітала. Очередна опасность біля воріт підопічних Романа Санжара виникла після дальнього пострілу від Віталія Гавриша – голкіпер «Олімпіка» знову відбив м'яча прямо перед собою, та в Артема Сітала, який хотів добивати, було зафіксовано офсайд. Після цього донеччани прокинулися. Вдали дії Євгена Паста на виході вберегли «Зірку» від неприємностей, адже Сергій Шестаков вибігав на побачення із нашим воротарем.
Далі, практично весь перший тайм, гру контролювали номінальні гості і щоразу створювали моменти. Заурі Махарадзе витягнув м'яч із-під поперечини після подачі Андрія Бацулі з лівого флангу. Артем Щедрий, після прориву тим-таки лівим флангом, прострілив до штрафного майданчика, де його тезка Сітало невдало обробивши м'яч, тому нагоду було втрачено. За п'ять хвилин чергова гостра подача «дев'ятки» призвела до панічних дій захисників донецького клубу, та в підсумку вони все ж таки вибили м'яч на кутовий. Наступна атака знову лівим флангом закінчилася неточним ударом Щедрого з лівої ноги у ближній кут. Трохи згодом арбітр мав усі підстави ставити пенальті за те, що м'яч влучивши в руку захиснику «Олімпіка», після удару Віталія Гавриша та свисток рефері мовчав. Ну і нарешті, найбільш реальний шанс відзначитися, вже у компенсованих годин, втративши Артем Сітало. Віталій Гавриш на правому фланзі накрутив опонента, та прострілив точно на чотирнадцятку «Зірки». Артем ефектно пробивши п'ятою, та м'яч у сантиметрах розминувся зі стійкою.
Друга половина зустрічі, так само як і перша, розпочалася з удару Артема Щедрого. На жаль, удар був знову невлучний. І від на 53-й хвилині, як грім серед ясного неба – пропущений м'яч. Івану Матяжу вдався просто неймовірний удар зльоту із кута штрафного майданчика точно в далекий угол – 1:0. «Зірка» одразу ж побігла відіграватися. Активно в нападі діяв Артем Сітало. Прийнявши далекий пас від Щедрого, він увірвався до штрафного майданчика суперника, обігравши голкіпера Заурі Махарадзе, але втративши нагоду пробити. Нарешті виконав подачу на Романа Попова, та молодому вінгеру оборонці пробити завадили. Та від за дві хвилини Артем Сітало зобов'язаний був зрівнювати рахунок. Наш нападник утік від захисників «на побачення» із воротарем, але слабко пробивши прямо в руки Заурі Махарадзе. І, як кажуть у таких випадках – не забиваєш ти, забивають тобі: кропивничани пропустили раптом. Сергій Шестаков скористався помилкою центральних захисників «Зірки» і відправивши м'яч повз Євгена Паста точно за адресою – 2:0. За десять хвилин він же відверто пробачив підопічних Сергія Лавриненка за таку саму помилку в обороні, пробивши повз стійку, опинившись наодинці зі стражем воріт кропивницької команди.
Повернувши інтригу до матчу Владислав Лупашко, котрий на той час був уже в ролі капітана, адже Олега Допілку Сергій Лавриненко замінив на Романа Локтіонова, бажаючи підсилити атаку. Восьмому номеру нашої команди вдався чудовий дальній удар точно у угол – 2:1. Та не минуло й п'яти хвилин, як донеччани забезпечили собі перевагу у два м'ячі. Знову помилка захисників кропивничан – і Антон Поступаленко забиває третій гол для своєї команди. Безсумнівно, підопічні Сергія Лавриненка не збиралися складати зброю, та від м'яч уперто не йшов біля воріт. Активним продовжував бути Артем Сітало, та не щастило нашому форварду – двічі його вистріли були заблоковані захисниками. Ще один момент ізмарнував Роман Локтіонов. Прорвавшись на побачення з голкіпером Олімпіка Заурі Махарадзе, 99-й номер пробивши над поперечкою.
Під завісу матчу команди ще раз забили. У контратаці, з передачі Антона Поступаленка, відзначився Ілля Корнєв. А в компенсовану годину Ігор Загальський, чітким ударом у дев'ятку, поставивши крапку у матчі.
Отже, враження «Зірки» зі рахунком 4:2. Практично весь матч наша команда володіла ініціативою, але помилки у захисті призвели до того, що кропивничани пропустили чотири м'ячі та програли.

"Олімпік" (Донецьк) - "Зірка" (Кропивницький) - 4:2 (0:0).

7 серпня 2016 року (неділя). Початок о 17:00. Кропивницький. Стадіон "Зірка". 3988 глядачів. Оцінка поля: 3. +29 С. Ліга Парі-Матч, 1 коло, 3 тур.

Арбітр : Кутаков Дмитро (Броварі).

Помічники арбітра : Левко Микола (Чернівці), Холодинський Олександр (Харківська область).

Четвертий арбітр : Грисьо Юрій (Львів).

Наглядач арбітражу : Хіблін Ігор (Хмельницький).

"Олімпік" : 1. Махарадзе Заурі, 4. Гришко Дмитро (к/к), 8. Доронін Володимир, 9. Гошкодеря Віталій, 14. Поступаленко Антон, 17. Шестаков Сергій, 20. Матяж Іван, 23. Нємчанінов Дмитро (19 .Корнєв Ілля, 75), 26. Петров Кирило, 32. Іллой-Айєт Владіс-Еммерсон (34. Танчик Володимир, 46, 24. Федорів Віталій, 59), 33. Олійник Ярослав. Запасні: 21. Котляров Ярослав, 3. Парцванія Темур, 5. Барановський Артем, 45. Хомутов Владислав. Головний тренер: Санжар Роман.

«Зірка» : 44. Паст Євген, 7. Гавриш Віталій, 8. Лупашко Владислав, 9. Щедрий Артем, 10. Допілка Олег (к/к) (99. Локтіонов Роман, 65), 11. Бацула Андрій, 14. Сітало Артем, 28. Чумак Євген (21. Загальський Ігор, 73), 29. Баєнко Володимир, 55. Ковальов Максим, 95. Попов Роман (77. Чичиков Олексій, 66). Запасні: 30. Ганєв Геннадій, 22. Каваців Ярема, 24. Зубков Дмитро, 26. Білоног Дмитро. Головний тренер: Лавриненко Сергій.

Голі : 1:0, Матяж Іван (53), 2:0, Шестаков Сергій (59), 2:1, Лупашко Владислав (69), 3:1, Поступаленко Антон (73), 4:1, Корнєв Ілля (87) ), 4:2, Загальський Ігор (90+3).

Попередження : Олійник Ярослав (11), Попов Роман (28), Шестаков Сергій (45+1), Поступаленко Антон (73).

fczirka.com.ua

Read 2373 times Last modified on Понеділок, 08 серпня 2016 14:02

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha