Print this page
Неділя, 31 липня 2016 15:57

У "зоряних війнах" - світова

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)

У першому домашньому матчі після повернення в еліту українського футболу кропивницька "Зірка" не тільки дала справжній бій луганській "Зорі", але й здобула вольову нічію.

Що ж, нарешті, вболівальники, гравці, тренери футбольного клубу «Зірка» дочекалися першого домашнього матчу рідної команди у Лізі Парі-Матч.

Після протистояння з донецьким «Шахтарем» на підопічних Сергія Лавріненка чекав не набагато легший суперник. Кропивничан приїхав екзаменувати учасник групового етапу Ліги Європи – луганська «Зоря». І наші хлопці з честю пройшли непростий іспит, досягнувши вольової нічиєї.

У стартовому складі порівняно з матчем проти «гірників» відбулося дві заміни. На правому фланзі захисту в офіційному матчі дебютував новачок нашої команди Володимир Баєнко, який замінив Олега Допілку. Замість Євгена Чумака у центрі поля діяв Ігор Загальський. А наставник луганчан Юрій Вернидуб здивував тим, що на вістрі атаки задіяв Івана Петряка.

Перші хвилини не назвеш насиченими на моменти, гострі епізоди, удари. Гра в основному проходила в центрі поля, і команди боролися за ініціативу. На другій хвилині, щоправда, Ігор Загальський намагався пробити по воротах, та на заваді став захисник. Помітно було, що кропивничани більше намагаються грати флангами. Артем Щедрий на лівій бровці не зумів, як слід, зачепитися за м'яч після передач від свого партнера Андрія Бацулі. Ще одного разу захисники луганчан заблокували далекий постріл Артема Сітала.

І все ж саме господарі створили першу реальну опасность в матчі. Сталося це на 28-й хвилині, коли Володимир Баєнко подав зі свого правого флангу до штрафного майданчика, де боротьбу у захисників суперників виграв Артем Щедрий. Та, на жаль, його удар головою у ближній кут був трохи неточним – м'яч пролетів у лічених сантиметрах від стійки воріт. Гості не забарилися з відповіддю. Едуард Соболь, уже біля чужих воріт, двічі накрутив Олексія Чичикова та пробивши по воротах – Євген Паст з ударом упорався, відбивши його. Та на добиванні першим був Олександр Караваєв. Він головою вдарив у відвір воріт, але цього разу наш воротар зафіксував м'яч у руках. Ближче до перерви суперники обмінялися небезпечними атаками. До речі, обидва рази випади були фланговими. Артем Щедрий, подачею зі штрафного удару з лівого флангу, знайшов на дальній стійці Олександра Кучеренка, який головою пробив трохи вище за поперечину. Навіс же від Микити Каменюки праворуч перервав Віталій Гавриш, який випередив усіх у власному штрафному майданчику.

У перерві Юрій Вернидуб, намагаючись активізувати атакувальні дії, випустив на поле креативного півзахисника Пауліньо, замість оборонця Едуарда Соболя. Вже за хвилину бразилець завдавав удару по наших воротах. Щоправда, прямо центром, де й перебував Євген Паст. Підопічні Сергія Лавриненка намагалися і далі атакувати флангами, та невелике непорозуміння на лівому фланзі між двома тезками – Сіталом та Щедрим мало не призвело до небезпечної контратаки луганчан. Та добре, що вдало зіграв на випередження Максим Ковалев. Не минуло й хвилини, як уже виникла неузгодженість дій між воротарем «Зорі» Олексієм Шевченком та захисником Рафаелем, який, намагаючись скинути м'яч грудьми в руки голкіперу, ледь не відзначився автоголом.

У середині тайму підопічні Юрія Вернидуба серйозно притиснули господарів до своїх воріт. В одній із атак луганчан м'яч спокійно міг закотитися у порожні ворота кропивничан, аби не Олександр Кучеренко та найкращий друг голкіпера – стійка. «Зоря» продовжувала тиснути. Удар Желька Любеновича, після прострілу із флангу, наші оборонці заблокували. Подачу від Пауліньо Євген Паст перехопив, забрав м'яч до рук. Ще раз захисники «Зірки» нейтралізували постріл від Артема Гордієнка. Господарі поля все рідше вибігали у контратаки. І все ж, на 69-й хвилині, перспективною здавалася верхова передача на Артема Сітала від тезки Щедрого, після якої єдиний нападник «Зірки» міг виходити сам на сам із Олексієм Шевченком. На жаль, форвард кропивничан невдало обробив м'яч та програв боротьбу опонентові.

А на 73-й хвилині лучанці повели у рахунку. Спершу не встиг зіграти на випередження Максим Ковалев. Потім Джаба Ліпартія, якого тренерський штаб «Зорі» кинувши у бій для ще більшого підсилення атаки, розібрався на лівому фланзі з двома опікунами та зробив націлений пас у штрафну площадку. А там, ніким не прикритий Артем Гордієнко, із 11-метрової позначки холоднокровно пробивши у нижній кут. Тож рахунок ставши – 0:1.

Зрозуміло, що кропивничан такий результат аж ніяк не влаштовував. Отже, господарі поля, ризикуючи, пішли в атаку. «Зоря» ж перейшла на гру іншим номером і в одній із контратак лише майстерність Євгена Паста помешкала відзначитися Іванові Петряку, який вискочив сам на сам із воротарем «Зірки».

Сергій Лавриненко, за п'ять хвилин до завершення основної години, вирішивши перейти на гру у двох нападаючих. Замість опорника Віталія Гавриша, який виконав великий обсяг роботи, на полі вийшов форвард Роман Локтіонов. І такий ризикований хід приніс свої плоди. Локтіонов блискуче увійшов у гру, заробивши завдяки активним діям кутовий удар. Саме після подачі з кутової позначки, невдало рукою у власному штрафному майданчику зіграв Євген Ткачук, який незадовго до цього замінив травмованого Рафаеля. Вірок арбітра взявся виконувати Олександр Кучеренко. Ударом по центру воріт захисник господарів привів чисельних уболівальників «Зірки» у стан ейфорії, адже рахунок став нічийним – 1:1.

На куражі кропивничани продовжували атакувати і мали кілька можливостей вирвати победу. Небезпечну подачу від Андрія Бацулі перехопив голкіпер Олексій Шевченко, який ще й жовту картку заробив, зупиняючи ціною фолу на фланзі, за межами штрафного майданчика, прорив Романа Локтіонова. А біля протилежних воріт Євген Паст перехопив навіс Олександра Караваєва. Тож, забити командам більше не судилося.

Тож нічия – 1:1. «Зірка» заробляє перший бал у Лізі Парі-Матч, до того ж у грі проти представника України в єврокубках. Отже, понад шість тисяч уболівальників залишали кропивницький стадіон «Зірка» у піднесеному настрої після справжнього футбольного свята.

"Зірка" (Кропивницький) - "Зоря" (Луганськ) - 1:1 (0:0).

30 липня 2016 року (субота). Початок о 19:30. Кропивницький. Стадіон "Зірка". Освітлення: штучне з 1-ї хвилини. 6188 глядачів. +26 С. Ліга Парі-Матч, 1 коло, 2 тур.

Арбітр: Вакс Юрій (Хмельницький).

Помічники арбітра: Беккер Сергій (Харків), Плужник Олег (Харків).

Четвертий арбітр: Кутаков Дмитро (Броварі).

Наглядач арбітражу: Авдіш Валерій (Житомир).

"Зірка": 44. Паст Євген, 7. Гавриш Віталій (99. Локтіонов Роман, 84), 8. Лупашко Владислав (к/к), 9. Щедрий Артем (95. Попов Роман, 75), 11. Бацула Андрій, 14. Сітало Артем, 18. Кучеренко Олександр, 21. Загальський Ігор (28. Чумак Євген, 61), 29. Баєнко Володимир, 55. Ковальов Максим, 77. Чичиков Олексій. Запасні: 30. Ганєв Геннадій, 10. Допілка Олег, 24. Зубков Руслан, 26. Білоног Дмитро. Головний тренер: Лавриненко Сергій.

«Зоря»: 1. Шевченко Олексій, 2. Сухоцький Артем, 3. Сіваков Михайло, 5. Гордієнко Артем, 6. Каменюка Микита (к/к), 7. Петряк Іван, 12. Форстер Рафаель (27. Ткачук Євгеній, 72 ), 20. Караваєв Олександр, 22. Любенович Желько (10. Ліпартія Джаба, 65), 24. Гречишкін Дмитро, 95. Соболь Едуард (11. Пауліньо, 46). Запасні: 91. Левченко Ігор, 4. Чайковський Ігор, 16. Ярмаш Григорій, 21. Безбородько Денис. Головний тренер: Вернідуб Юрій.

Голі: 0:1, Гордієнко Артем (73); 1:1, Кучеренко Олександр (87, з пенальті).

Попередження: Лупашко Владислав (67), Попов Роман (80), Ткачук Євгеній (86), Шевченко Олексій (89).

Джерело: ФК "Зірка"

Read 3642 times

Latest from SportРепортер

Related items

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha