Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Четвер, 30 липня 2015 14:18

Наші у Лізі Європи. Анонс

Автор: 
Rate this item
(2 votes)

Сьогодні ще два українські клуби стартують у єврокубках. Свої виїзні кваліфікаційні матчі зіграють луганська "Зоря" та полтавська "Ворскла". Пропонуємо вам познайомитись з прематчевими анонсами.

"Жиліна" - "Ворскла"

Полтавська «Ворскла» через чотири роки повертається до єврокубків. Першим суперником команди Сачка стане завсідник турнірів УЄФА – словацька «Жиліна», яка навіть примудрилася пограти у груповому етапі Ліги чемпіонів (сезон 10/11). З українськими командами «Жиліна» не зустрічалася, як і полтавці зі словацькими.

У поточному сезоні «Жиліна» подолала вже два стартові раунди, і здаватися навряд чи збирається. У стартовому раунді словаки обіграли «Гленторан» 7:1 за сумою двох зустрічей, а у другому – «Дачію» 6:3. А у стартовому матчі чемпіонату «Жиліна» 5:1 розгромила клуб «Злате Моравце». Як бачимо, багато забивають віце-чемпіони Словаччини.

Наставник суперників «Ворскли» Адріано Ґуля не приховує своєї задоволеності від атаки команди і на передматчевій прес-конференції без зайвої скромності заявив, що хотів би забити гостям чотири-п'ять м'ячів. Чи не надто?

Полтавці не найкраще розпочали чемпіонат, двічі зігравши по 1:1 – з «Говерлою» та «Волинню».

Букмекери називають «Жилину» фаворитом не лише сьогоднішнього матчу, а й усього протистояння – 1,7 проти 2,18 на прохід.

Травмованих і дискваліфікованих у майбутньому поєдинку немає, тому тренери мають у своєму розпорядженні весь свій набор гравців і можу варіювати складом як забажають.

На жаль, ТК «Футбол» не вдалося домовитися зі словаками про організацію «картинки» на Україну, тож сьогоднішній матч глядач ТБ навряд чи побачить. Можливо, будуть якісь інтернет-трансляції. Початок поєдинку о 20.30

Котирування букмекерів :
Марафон: 2.28 – 3.22 – 3.56

"Шарлеруа" - "Зоря"

Як відомо, рік тому луганська «Зоря» зненацька отримала можливість спробувати свої сили у кваліфікації Ліги Європи. Донецький «Металург» був підданий санкціям з боку УЄФА, а тому й ставлення до дебюту команди Юрія Вернидуба було з певною часткою скепсису – «а чи по Сеньці шапка?». І якщо ігри з албанським «Лачі» мало в кого залишили серйозні спогади, то в наступних поєдинках із «Мольде» (норвежці, до речі, у вівторок досягли позитивного результату у виїзному матчі вже у кваліфікації Ліги чемпіонів) і особливо з «Фейєноордом» драматизму було хоч відбавляй. Не досягнувши більш ніж нічиєї на своєму полі, луганчанам доводилося демонструвати волю та характер уже на полях суперників. З норвежцями результату вдалося домогтися, з голландцями, на жаль, не вистачило лише трохи, але, тут двох думок бути не може – дебют «Зорі» в Лізі Європи був гідним, а останній її матч проти «Фейєноорда» став одним із пам'ятних. у всій єврокубковій кампанії українських клубів минулого сезону.

Якщо ще трохи згадати ті матчі, то коли спали всі болючі емоції, пов'язані з поразкою, то червоною ниткою коментарів була відсутність досвіду як у футболістів, так і всієї команди в цілому. Достойний виступ луганчан минулого року має й зворотний бік медалі, пов'язаний зі специфікою самої природи спорту – якщо підкорений один рубіж, то в наступній спробі вже хочеться пройти далі.

З набутим рік тому досвідом, якого, щоправда, ніколи в достатку не буває, із завданням – вийти до групового раунду Ліги Європи і вступає у новий єврокубковий сезон луганська «Зоря», яка за останній рік у справі здобула і повагу, і симпатії любителів футболу в нашій країні. І для того, щоб вкотитися в сезон і підготуватися до матчів із «Шарлеруа» у підопічних Юрія Вернідуба було лише два офіційні матчі в рамках чемпіонату України. Дуже різними за змістом вони вийшли у команди, і гра з «Металістом» показала, що початок сезону є початок сезону – луганчани далекі від оптимальних кондицій, а зіткнувшись із кваліфікованим суперником, який грамотно вибрав тактику, ще не готові всі 90 хвилин вести інтенсивну гру, та витрат та помилок достатньо у всіх лініях команди. А якщо ще й мають рацію ті експерти, які стверджували, що після перемоги, досягнутої граючи, над «Металургом» у деяких футболістів мала місце переоцінка своїх можливостей, то матч із «Металістом» і продемонстрував реальний стан речей.

Юрій Вернідуб неодноразово вже озвучував своє філософське ставлення до футбольного життя, наголошуючи, що коли щось трапилося, то так воно й мало бути, але найголовніше – дивитися вперед. І якщо до нього тут приєднатися, то подолання двох бар'єрів, які стоять на шляху до групового раунду Ліги Європи, є пріоритетним завданням. Вирішується вона поетапно, і перший із них – двоматчеве протистояння з п'ятою командою Бельгії минулого сезону, яка завоювала право зіграти у Лізі Європи у плей-офф після дуелі з «Мехеленом».

Чесно треба визнати, до того, як луганчанам випав цей суперник, автор рядків зі спортивним Шарлеруа мав лише одну стійку асоціацію – у 2005 році футзальна команда цього міста стала найсильнішою в Європі, вигравши Кубок УЄФА. Футбольній же команді з великого за бельгійськими мірками міста, розташованого за 50 км на південь від Брюсселя, таке досягнення може тільки снитися. Гідних згадки успіхів за більш ніж сторічну історію всього нічого: друге місце у 1969 році, та вихід у фінал Кубка Бельгії 1978 та 1993 років. Останнє і дало можливість 20 років тому зіграти в Європі, після чого і настала велика перерва аж до цьогорічного розіграшу. Тим не менш, головний тренер «зебр» (кличка команди через чорно-білу смугасту форму) Феліс Маззу відразу ж озвучив завдання своєї команди – вихід у груповий етап.

Шлях «Шарлеруа» до нього розпочався з двох матчів із «Бейтаром», у яких бельгійці здобули дві перемоги із загальним рахунком 9:2. У першому поєдинку "Шарлеруа" на своєму полі виграв 5:1, але рахунок у цьому випадку оманливий. У першому таймі бельгійці та ізраїльтяни забили один одному по голу, але вже у компенсований час «Бейтар» залишився вдесятьох. За такої кількості футболістів суперника «Шарлеруа» забив двічі, а коли в ізраїльтян стало ще на одного гравця менше, то ще два голи. Цей матч був ще відзначений бурхливими заворушеннями, організованими фанатами «Бейтара» до і під час матчу, тож десь ще треба і подякувати долі, що «Зорі» доведеться грати не з «Бейтаром», а то головного болю керівництву клубу в домашньому матчі було б із головою. У грі у відповідь «Бейтара» і «Шарлеруа» обійшлося без видалень, але і в рівних складах бельгійці обіграли суперника 4:1, першими при цьому пропустивши м'яч у свої ворота.

Вирішивши перше проміжне завдання, «Шарлеруа» спокійно міг готуватися до старту чемпіонату Бельгії, і він вийшов вдалим – домашня перемога 2:1 над «Мускроном» дозволила бельгійцям з чудовим настроєм чекати на приїзд представника України.

Наставнику «Шарлеруа» Фелісу Маззу, який вже згадувався, 49 років, а своєю командою як головний тренер він керує з квітня 2013 року. Цікаво, що солідного гравця в Маззу немає. Погравши у молодіжній команді «Шарлеруа», він завершив кар'єру та почав готуватися до професії тренера. З 1990 року у Маззу працював із молодими футболістами, через 6 років він уперше став помічником тренера, але все це було у командах нижчих дивізіонів. І лише 2007 року для Маззу розпочалася серйозна, самостійна робота, коли він очолив клуб другого бельгійського дивізіону «Тюбіз». Через три роки Маззу був біля керма ще одного клубу з другого дивізіону під назвою «Royal White Star», що з передмістя Брюсселя Волуве-Сен-Ламбер. Ну, і потім – «Шарлеруа», вже в якому у 2014 році Фелікс Маззу отримав тренерську ліцензію УЄФА категорії Pro.

Що ж до складу «Шарлеруа», то він типовий для Бельгії мультинаціональний – крім бельгійців, у ньому грають представники Франції, Іспанії, Сенегалу, Греції, Анголи, Демократичної Республіки Конго та просто Республіки Конго. Найдосвідченіші у команді французький голкіпер Ніколя Пеннето (34 роки) та півзахисник Карел Герертс (33 роки), які ще у 16-річному віці засвітилися у збірних своїх країн у цій категорії. До досвідчених гравців можна віднести і 30-річного захисника Франсіса Н'Ганга, який провів 25 матчів за збірну Республіки Конго.

Працюватиме на матчі «Шарлеруа» – «Зоря» румунський арбітр Раду Петреску. Йому 32 роки, категорію ФІФА має з 2012 року та входить до третьої групи арбітрів. Майбутня гра буде для нього 19-м міжнародним матчем, а 2013 року йому довелося обслуговувати матч між збірними Італії та України вікової категорії U-17. Вже у нинішньому розіграші Ліги Європи у 2-му кваліфікаційному раунді Петреску був рефері матчу «Чукарічки» – «Габала». У 18-ти проведених матчах румунський арбітр призначив 7 пенальті (0,39 за гру), показав лише дві червоні картки (причому обидві – господарям поля), але 72 жовті картки (4,00 за гру).

Орієнтовні склади :

"Шарлеруа" : Пеннето, Деваст, Тенмон, Мартос, Пойє, Марінос, Марк, Саглик, Н'Ганга, Ндонгаля, Кебано

«Зоря» : Шевченко, Пілявський, Опанасенко, Караваєв, Любенович, Хомченовський, Чайковський, Сиваков, Каменюка, Малиновський, Петряк

Котирування букмекерів :
Bwin: 1.85 – 3.40 – 3.80
Марафон: 1.98 – 3.60 – 4.05
Betfair: 2.02 – 3.40 – 4.10

Телетрансляція: ФУТБОЛ -2 о 21.30

Джерело: sport.ua

Read 908 times Last modified on Четвер, 30 липня 2015 14:28

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha