Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Понеділок, 18 травня 2015 16:21

«Зірочка» перемагає у футбольному «Кубку Мрії» (фотофакт)

Автор: 
Rate this item
(11 votes)

У Кіровограді на майданчиках зі штучним покриттям шкіл «Мрія» та «Вікторія-П» відбувся дитячий футбольний турнір «Кубок Мрії» серед юнаків 2007-2008 років народження.

«Кубок Мрії» вже вшосте проводитиметься на базі загальноосвітньої школи «Мрія» і цього року зібравши десять команд-учасників: «Альянс», «Альянс-2», «Альянс-3», «Баварія», СДЮШОР-2, «Зірочка» , "Лідер", "Зірка-Спартак", а також "Юність" (Долинська) та "Фортуна" (Христинівка, Черкаська область).

З кожним роком турнір стає популярнішим, його відвідують почесні гості, нові учасники, як з області, так і з деяких міст України. Цього року до Кіровограду завітали юні футболісти з Долинської, а також міста Христинівки Черкаської області.

Справжнім подарунком для майбутніх зірок футболу став візит на змагання двох гравців кіровоградської «Зірки» Олександра Кочурі та Андрія Мостового, які до матчу з «Сумами», що відбувався у день змагань «Кубка Мрії», знайшли час привітати юнаків та поспостерігати за їх вміннями на футбольне поле.

– Дуже приємно, що нас запросили на цей турнир. Я вперше потрапив на «Кубок Мрії» і отримав море позитивних емоцій. Зібралося досить багато дітей, команд і було дуже цікаво за ними спостерігати. Хочеться побажати юнакам, щоби вони виросли у класних професіональних футболістів, таких як у Кіровограді, адже тут справді є на кого рівнятися, – поділився своїми враженнями від кубку Андрій Мостовий.

Команди було розподілено на дві групи, у яких юні футболісти змагалися за вихід до півфіналу змагань. За підсумками групового етапу переможцем групи «А» стала основна команда «Альянсу», друге місце між собою поділили юнаки кіровоградської «Баварії» та христинівської «Фортуні». Проте за додатковими показниками до півфіналу вийшли саме кіровоградці. У групі «Б» перемогу відсвяткували футболісти «Зірочки», з іншого місця до півфіналу класифікувалися гравці СДЮШОР-2.

Таким чином у півфіналі кубка зустрілися «Альянс» – СДЮШОР-2 та «Зірочка» – «Баварія». У першій півфінальній грі господарі – ФК «Альянс» – за невеликої переваги змогли дотиснути СДЮШОР-2, перемігши – 2:0. В іншому матчі цієї стадії турніру "Зірочка" перемогла "Баварію" - 3:0. У втішному фіналі за третє місце баварців розгромили футболісти СДЮШОР-2 – 8:0. Гравці «Баварії» були одними із наймолодших на турнірі. Команда змогла вийти з групи, проте у півфіналі та матчі за бронзу сил у юних футболістів не вистачило. У підсумку кіровоградські "баварці" зайняли не турніри четверте місце.

У головному матчі турніру у запеклій боротьбі господарі майданчика гравці «Альянсу» уступили футболістам «Зірочки» – 1:2.

Проте переможених на цьому святі футболу не було. Усі учасники отримали пам'ятні дипломи, м'ячі та інші призи від Кіровоградської обласної федерації футболу, Рафаеля Санасаряна – помічника народного депутата України Олексія Ленського, кіровоградської команди Радикальної Партії Олега Ляшка та ГО Кіровоград – європейське місто.

– До нас приїхала команда з Черкаської області, також завітали юні футболісти з Долинської (Кіровоградська область). Решту вісім учасників склали місцеві колективи. Діти та батьки просто в захваті від цього турніру. Маю мрію, щоб зробити ці змагання для дітей не на один-два дні, а як чемпіонат – «Дитячу лігу мрій». На першому розіграші «Кубка Мрії» грало лише чотири команди, про нас майже ніхто не знав. Сьогодні приємно усвідомлювати, що про наш турнір говорять. Нам допомагають, до кого б ми не зверталися. Чи то до представників ЗМІ, чи до обласної федерації футболу, тренерів, спортшкіл, спонсорів – ще ніхто не відмовив у допомозі, – підсумував змагання один із організаторів, старший тренер ФК «Альянс» Ярослав Карауш.

«Спортрепортер»

Read 882 times Last modified on Понеділок, 18 травня 2015 16:39

COMMENTS_LIST_HEADER  

Анастасия Киглюк
+5 #1 Анастасия Киглюк Понеділок, 18 травня 2015
Молодцы!
BUTTON_QUOTE

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha