Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

×

Повідомлення

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

П'ятниця, 24 квітня 2015 08:41

Захоплення та розчарування

Автор: 
Rate this item
(4 votes)

Дніпропетровський "Дніпро" наприкінці поєдинку дотиснув бельгійський "Брюгге", а київське "Динамо" практично без шансів поступилося італійській "Фіорентині". Таким чином, у четвірку найсильніших команд другого за значимістю європейського клубного футбольного турніру, разом із італійськими "Наполі" та Фіорентіною", а також іспанською "Севільєю", пробився і наш "Дніпро".

Напередодні матчу у Києві "Дніпра" з "Брюгге" вболівальники розділилися на два табори. Більшість наполягала на тому, що на нас чекає обережний і не надто цікавий футбол із цілком можливим екстра-таймом та серією пенальті. Меншість виступила оптимістами — прогнозувалася перемога Дніпра в один, а то й два м'ячі з гарним рахунком 2:1 або 2:0.

На жаль, оптимісти вийшли зі спору програли. Команди продовжили гнути лінію, яку обрали ще в першому матчі в Бельгії: організація гри на першому плані, обережність та кредо "ціна пропущеного гола надто велика".

Хоча Брюгге таки наперед обрав гру другим номером, особливо не напружуючи захисників дніпрян і дозволяючи господарям спокійно почуватися в центрі поля. Дніпро ж із перших хвилин спробував взяти фортецю Прюдомма шаленим пресингом, у якому найкращим виглядав Лучкевич (на правому фланзі Валерій був дуже гарний, виконуючи величезний обсяг роботи і не раз загострюючи ситуацію). Але якщо у початковій стадії пресинг "синіх" був успішним — бельгійці відкочували м'яч голкіперу, і той просто вибивав уперед, то «на вихлопі» результату не було — Дніпро здебільшого програвав верхові єдиноборства і не міг одразу розпочинати наступну атаку.

Тому швидкого футболу ніяк не виходило, хоча Безус за підтримки Ротаня та флангів у першому таймі розігнав кілька непоганих атак. Але все закінчувалося надто банально та передбачувано, а до конкретного удару по воротах справа не доходила.

Згодом команда Маркевича трохи перебудувалась, почала більше грати на Селезньова, який успішно чіплявся за м'яч і зберігав його для продовження атаки. Також варто зазначити, що Дніпро добре окупував територію у штрафного майданчика гостей, грамотно розташовуючись на підступах і не даючи бельгійцям просто так відбирати м'яч. Але при цьому очікуваних далеких ударів публіка бачила мало. Ротань взагалі жодного разу не приклався, а Коноплянка хоч кілька разів у улюбленій манері і змістився до центру, але разом "смачного" пострілу віддавав діагоналі на протилежний край.

У результаті з гострих моментів можна згадати кілька ударів головою від Селезньова та Матоса (хоча в тих випадках Райан все контролював), постріл Безуса з дали "по горобцях" та атаку імені Лучкевича-Канкави: грузин знайшов юного українця на фланзі, Валерій одразу кинув Джабе на хід, але Канкава при зближенні з воротарем не зумів далі переадресувати м'яч (пас було блоковано). Забий Дніпро до перерви — це вирішило б усі завдання. Але...

Докорінно змінити ситуацію відразу після відпочинку міг Коноплянка, якого на побачення з Райаном чудовим "черпачком" вивів Ротань. Євген зблизився з голкіпером і вдарив у дальній кут, але м'яч по ковзнув повз штангу.

Той момент показав, що Дніпро вийшов із роздягальні з явно найкращим настроєм, ніж у першому таймі. Інтенсивність атак значно покращилася, м'яч майже не губився, діяльність велася рівномірно по всьому фронту. Через це Брюгге і не думав про атаку, лише зрідка вибираючись за центральне коло.

І все було б добре для Дніпра, але основна діяльність господарів підпадала під визначення «навколо та навколо». Не було ні тямущих далеких пострілів, ні конкретики на завершення. Так, Коноплянка виблискував яскравими фарбами, але коли справа доходила до доставки м'яча до центру, справа стопорилася.

У результаті виявилось, що козир дніпрян — зовсім не гра центрфорварду та доставка м'яча до нього. Під кінець матчу Дніпро трохи «притримав коней» і вирішив виманити Брюгге до свого штрафного майданчика. Отут Ротань і нагадав, що таке чудовий "кинджальний" пас на хід. Руслан із центру поля кинув у прорив Євгена Шахова, який на правому краю біля лінії штрафного майданчика прибрав м'яч під себе і вже з лівої ноги пальнув у дальній кут. Невеликий рикошет і "круглий" у дальньому кутку - 1:0.

"Справа зроблена, панове" - напевно промайнуло у більшості тих, хто сидить на стадіоні. Хоча Брюгге чинив опір до кінця: підопічні Прюдомма почали грати відчайдушно, в два паси доходячи до штрафного майданчика Бойка, і кілька разів змусили похвилюватися неприємними навісами. Але вже ні сил, ні вміння, ні запалу бельгійцям не вистачило, щоб відібрати у Дніпра путівку до півфіналу Ліги Європи!

Дніпро – Брюгге 1:0 (перший матч 0:0)
Гол: Шахов, 82

Дніпро: Бойко - Федецький, Дуглас, Чеберячко, Матос - Канкава, Ротань - Лучкевич (Гама, 90+1), Безус (Шахів, 46), Коноплянка - Селезньов (Калинич, 72)

Брюгге: Райан - Де Фаув, Дуарте, Мехеле, Де Бок - Вормер, Сімонс, Сторм (Віктор Васкес, 86) - Рефаелов, Де Суттер (Уларе, 70), Іск'єрдо (Діркс, 86)

Попередження: Ротань, Канкава - Уларі

Після голу Бабакара наприкінці київського матчу "Динамо" з "Брюгге" у програшній позиції опинилися динамівці у протистоянні з двох поєдинків. Ситуація змушувала підопічних Сергія Реброва атакувати з перших хвилин матчу, однак кадрова ситуація зробити це особливо не дозволяла. До втрат Велозу та Мбокані додався також несподіваний виліт за межі заявки Кравця прямо перед грою, а також погана ігрова форма середньої лінії Динамо. Одним словом було дуже складно припустити, що наша команда зможе диктувати свої умови на Артеміо Франкі.


З перших хвилин матчу стало зрозуміло, що голи відкладати в довгу скриньку команда Монтелли не має наміру. Моменти біля воріт Олександра Шовковського виникали один за одним, коли кияни нічим не могли відповісти в умовах постійного шлюбу в передачах. Вже на другій хвилині небезпечно прострілив Хоакін з лівого краю штрафного майданчика до воротарського майданчика, де Гомесу сантиметрів не вистачило, щоб замкнути цей пас. Через кілька хвилин небезпечно пробив з лінії штрафного майданчика Салах, але виручив свою команду Шовковський. Врятував досвідчений голкіпер Динамо і в епізоді з потужним пострілом Гомеса з лівого краю штрафного майданчика, коли не в діях перед нападником виявився Данило Сілва.

Надійною грою не могли похвалитися захисники Динамо сьогодні, відверто провалили боротьбу в центрі поля хавбеки, не виходило чіплятися за м'яч нападникам. Одним словом, сильних ланок у команди Реброва цього вечора просто не спостерігалося. Тому цілком заслуженим підсумком першого тайму став пропущений гол. Щоправда, вийшов він дуже курйозним. Хоакін неточно пробив із лівого краю штрафний. В результаті вийшла передача на Гомеса, а Маріо за невдалої спроби обробити м'яч відправив круглого в сітку.

Окремо варто відзначити вилучення Джермейна Ленса за кілька хвилин до пропущеного голу, що також надломило динамівців. Якщо за першою жовтою карткою отриманої у боротьбі за м'яч ще можна погодитися, то другий гірчичник вийшов вельми сумнівним. Голландець першим встиг до м'яча на лівому краю чужого штрафного майданчика, після чого у зіткненні з ногою Родрігеса впав на газон. Арбітр показав вкрай сумнівну другу жовту картку для Ленса, результатом чого став достроковий відхід у роздягальню. Ребров був змушений проводити заміну Теодорчика на Гусєва ще першій половині зустрічі.

У другому таймі на футбольному полі нічого до ладу не змінилося. Багато моментів створювали господарі, продовжуючи повністю домінувати на футбольному полі. Деколи виручали свою команду Шовковський чи Данило Сілва під час винесення м'яча з лінії воріт. Зуміли трохи додати підопічні Реброва лише за останні десять хвилин матчу. Шанс забити з лінії штрафного майданчика був у Сергія Рибалки, але потужний удар хавбека Динамо в гарному стрибку парирував Нето. Ще один гольовий момент був у Гусєва після подачі з кутового. Не підставив ногу під м'яч Олег за метр від лінії воріт. Нарешті, вже в доданий арбітром час Ярмоленко пробив із кута воротарського майданчика в суперника.

Динамо розкрилося, що дало можливість провести вирішальну контратаку Фіорентіне вже на четвертій доданій хвилині. Варгас зі свіжими силами прорвався до чужого штрафного майданчика з лівого флангу атаки, після чого точно пробив у дальній кут воріт. Впевнена перемога команди Монтелли у матчі-відповіді протистояння з Динамо стала цілком заслуженим підсумком тотальної переваги Фіалок на Артеміо Франкі. Італійська команда заслужено виходить до півфіналу Ліги Європи, тоді як молодим вихованцям Реброва ще необхідно набиратися досвіду.

Фіорентина – Динамо 2:0 (перший матч 1:1)
Гол: Гомес, 43, Варгас, 90+4

Фіорентина: Нето - Томович, Родрігес, Савіч, Алонсо - Маті Фернандес, Пісарро (Аквілані, 84), Валеро (Бадель, 79) - Салах (Варгас, 88), Гомес, Хоакін

Динамо: Шовковський - Віда, Сілва, Хачеріді, Антунеш - Рибалка, Буяльський (Сидорчук, 69) - Ярмоленко, Бельханда (Калитвинцев, 63), Ленс - Теодорчик (Гусєв, 45+2)

Попередження: Ленс

Вилучення: Ленс, 40

Джерело: isport.ua

Read 706 times Last modified on П'ятниця, 24 квітня 2015 14:00

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha