Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

П'ятниця, 17 квітня 2015 10:16

Ніхто не хотів пропускати

Автор: 
Rate this item
(2 votes)

У напруженому протистоянні в Брюгзі обидві команди зіграли дуже обережно, а свої нечисленні гольові можливості суперники не використали.

Для уболівальників Брюгге матч чвертьфіналу Ліги Європи подія велика. За кілька годин до гри з різних кінців до стадіону Ян Брейдель підтягувалися машини, у вікнах яких миготіли чорно-сині шарфи та прапори. Безумовно, для них бельгійський клуб був явним фаворитом, адже до цього в турнірі Брюгге жодного разу не поступився, та й ім'я суперника за ідеєю не мало навіяти страху. Те, що сьогодні на матчі очікувався аншлаг, казав той факт, що на офіційному сайті Брюгге зранку у продажу залишалося лише 16 квитків. Напівпорожнім виявився лише гостьовий сектор, хоча слід зазначити, що й дніпрян підтримувала велика група фанатів як для гостьового єврокубкового матчу.
Основне питання у складі Дніпра було пов'язане з позицією лівого захисника. Як і очікувалося, там вийшов Матос, який уже награвався на цьому місці, а права брівка була віддана тандему Федецький-Лучкевич, тоді як Гама залишився в запасі. В атаку був відряджений Калініч, а ось Селезньов, який роззабивався в попередніх іграх, почав гру на лаві запасних.
Дніпро розпочало досить активно. Вже в першій атаці Калинич гостро прострілював у воротарський майданчик, але там захисники бельгійців зуміли розібратися. А через пару хвилин уже Коноплянка потанцював перед двома захисниками і заробив кутовий, при цьому Райану, який невдало приземлився, довелося надавати медичну допомогу. А на 10-й хвилині наша команда створила вже перший реальний гольовий момент. Лучкевич відкотив м'яч Ротаню, якому ніхто не заважав завдати удару метрів з 15-ти, але сфера пролетіла явно вище воріт. Бельгійці свій перший гострий випад провели за хвилину раніше, але атака закінчилася фолом з боку господарів.
На якийсь час гра заспокоїлася. І найближчими хвилинами 15 запам'яталася, мабуть, лише помилка Бойка, який випустив мокрий м'яч із рук після знижки Дугласа. Дніпряни виглядали дуже впевнено, ні в чому, не поступаючись супернику. У середині поля жорстко випалювали Федорчук та Канкава, а на правому фланзі активував Лучкевич. Господарі розраховували на простріли, здебільшого з правого флангу. А ось на 27-й хвилині Брюгге мав чудовий шанс відкрити рахунок. Чеберячко не встежив за Іск'єрдо, який вискочив віч-на-віч з Бойком, але воротар Дніпра зумів ногою відбити удар суперника.
На це гості відповіли серією кутових, а також ударом із гарної позиції Чеберячка, якого було заблоковано захисником. Команди грали досить жорстко і Скоміна цьому не заважав. То Дуглас, відбираючи м'яч, змусив опонента зробити сальто, а потім Федецький розітнув голову у зіткненні з Уларе. З іншого боку другий неправильний підкат Федорчука арбітр після усного попередження розцінив жовтою карткою - і тепер Валерій пропустить матч у відповідь у Києві.
Команди продовжували демонструвати цікавий, гострий футбол. На випад Коноплянки, з несильним ударом якого легко впорався Райан, бельгійці гарматним пострілом Рафаелова трохи вище за поперечину, а наступну атаку Брюгге переривав уже Дуглас, у підкаті вибивши м'яч у районі лінії воротарського майданчика. Незадовго до перерви Лучкевич не зумів потрапити в ворота, відгукнувшись на діагональ Коноплянки, а в компенсований арбітром час два кутові десятки Дніпра завершилися неточним ударом Калініча.
Одразу після перерви обидві команди могли відкрити рахунок. Перший кутовий біля воріт Бойко закінчився ударом Де Фаува – м'яч пролетів за сантиметри від стійки, і тут же Дніпро відповів контратакою, на завершення якої Калинич ледь не замкнув простріл Ротаня. Команди продовжували відповідати атакою на атаку, при цьому господарі на 57-й хвилині отримали право на найнебезпечніший штрафний прямо по центру воріт, але удар у Рефаелова вийшов дуже неточним.
Відзначимо і суддівство Скомини, що змінилося. Якщо до перерви воно було дуже ліберальним, то тепер протягом шести хвилин арбітр показав одразу чотири жовті картки. На жаль, стандарти на цей раз у дніпропетровців не пішли. Згадав, як забивав Олімпіакосу Канкава, але цього разу рикошет не допоміг і м'яч пройшов повз ціль.
За 20 хвилин до кінця матчу тренери почали робити заміни. Першими пішли форварди, причому Селезньов простояв на брівці близько п'яти хвилин, чекаючи на зупинку гри. За цей час чудовий шанс забити був у Ротаня, який після передачі Коноплянки пробив головою точно до рук голкіпера. Покинув поле і Лучкевич, який, здавалося, просто хитало, коли він залишав поле.
Тим часом команди продовжували шукати щастя в атаці. Спершу спірний епізод виник у штрафному майданчику Дніпра, коли в Рафаелов опинився на газоні після єдиноборства з Гаммою, але Скоміна, який узяв паузу, вирішив призначити кутовий. На це дніпряни відповіли ударом Коноплянки, який у фірмовому стилі змістився з флангу і пробив низом у дальній кут – Райан важко перевів м'яч на кутовий, розіграш якого закінчився ударом Селезньова в бічну сітку.
Навіть у компенсований арбітром час команди продовжили грати у яскравий футбол. І якщо Брюгге окупував штрафний майданчик Дніпра за допомогою навісів, то гості провели гостру атаку, але Райян виграв ближній бій у Коноплянки. Нульова нічия, яка залишає непогані шанси дніпрянам на вихід у півфінал.
Брюгге - Дніпро 0:0
Брюгге: Раян - Де фаув, Сімонс, Мехеле, Де Бок - Вормер, Сілва, Віктор Васкес - Рефаелов (Копман, 89), Уларе (Де Суттер, 72), Іск'єрдо (Діркс, 79)
Дніпро: Бойко - Федецький, Дуглас, Чеберячко, Матос - Канкава, Ротань (Безус, 89), Федорчук - Лучкевич (Бруну Гама, 80), Калінич (Селезньов, 78), Коноплянка
Попередження: Вормер, Де Бок - Федорчук, Матос, Чеберячко
Джерело: isport.ua
Read 1020 times Last modified on П'ятниця, 17 квітня 2015 10:35

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha