Останні новини

Понеділок, 09 травня 2022 12:02

Інше кропивницьке дефлімпійське золото

Автор: 
Rate this item
(2 votes)

На Дефлімпійських іграх у Бразилії, де змагаються найкращі атлети світу із вадами слуху, кропивничани здобули свою другу нагороду найвищого ґатунку та першу золоту медаль у особистому заліку.

Ну, не могла Ірина Терещенко, після того, як у попередні дні зібрала солідну срібно-бронзову колекцію (4 срібла та 3 бронзи) повернутися додому без такої бажаної золотої медалі. І ось в сьогоднішній вечірній програмі вихованка Олени Кузніцової таки випередила усіх суперниць на дистанції 100 метрів брасом. Тож, саме на честь кропивничанки у Бразилії пролунав гімн України, а в небо піднявся синьо-жовтий прапор нашої держави. Особливо хочеться привітати наставницю наших плавців Олену Кузніцову, для якої ця золота нагорода також особлива. Адже це перше особисте золото - вихованців тренерки за понад двадцятирічну працю з паралімпійцями та дефлімпійцями. Уявіть, що колекція медалей вражаюча, а ЗОЛОТО - перше.

Як зазначила сама Олена Кузніцова в коментарі для нашого ресурсу, що їм з Іринокою чимало складнощів довелося подолати на шляху до мети. Але вони все витримали, наполегливо працювали й таки ПЕРЕМОГЛИ. Зазначимо, що в Бразилії ще одна підопічна нашої наставниці Дар'я Тарасенко виборола три срібла та одну бронзу.

Також нагадаємо, що до цього золото в естафетному плаванні 4 по 100 метрів комплексом й срібло на дистанціях 100 та 200 метрів брасом здобув ще один представник  Кіровоградського РЦ «Інваспорт», підопічний Олени Кузніцової Владислав Гриценко.

Після сьомого змагального дня Національна дефлімпійська збірна команда України здобула  вже 77 нагород : 39  – золотих, 16 срібних та 22 бронзові та продовжує впевнено лідирувати в медальному заліку Дефлімпійських ігор.

 

SportРепортер

Read 1741 times Last modified on Понеділок, 09 травня 2022 13:45

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha