Print this page
Субота, 04 вересня 2021 11:51

Прогноз та анонс на матч Україна – Франція

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)

Перший млинець для нового наставника збірної України Олександра Петракова виявився глевким. Його команда не змогла обіграти Казахстан, пропустивши два «однакові» голи, причому останній - за кілька секунд до фінального свистка.

Після гри Петраков усю провину за нічию, яка рівносильна поразці, взявши на собі. Хоча і додавши, що тренер не може сам забити гол. Проте тренер продовжує вірити у вихід команди на НС-2022. Після чотирьох турів «синьо-жовті», як і раніше, залишаються на другій позиції у своїй групі. Щоправда, все може змінитися вже у найближчому турі, оскільки команди зіграли різну кількість матчів. До того ж, українцям належить битися з лідером групи – чемпіонами світу.

Україна

З вогню та в полум'я. Не вигравши в Казахстані наша збірна до межі ускладнила завдання з виходу на НС-2022. Щоб це завдання залишалося актуальним і після четвертого вересня, потрібно не програти Франції. Або чекати, що будуть оступатися і наші конкуренти – фіни та боснійці.

В принципі, зіграти успішно проти чемпіонів світу нашій команді під силу. Незважаючи на те, що в команді Дешама зараз зібралася справжня розсипка зірок першої величини, чемпіонську гру поки що ця «розсипка» не демонструє. У першому поєдинку тоді ще підопічним Андрію Шевченку вдалося встояти проти «мушкетерів» - нічия 1:1. Чому б не спробувати повторити успіх? Адже, як показує практика, французи зараз дуже вразливі.

Навряд чи Олександр Петраков серйозно перетасовуватиме склад після неудалого вояжу до Нур-Султану. І часу немає, та й кадровий ресурс досить обмежений. До того ж, через «зайву» жовту картку вибув ключовий гравець середини поля – Зінченко. Рівноцінно замінити гравця «МанСіті» навряд чи вийде. Напевно, потрібно зробити все і навіть більше, щоби поставити на ноги Степаненка. Інакше варіантів зовсім мало.

Оборона і воротарська позиція навряд чи зазнають серйозних змін: якщо проти казахів зіграли у п'ятьох захисників, грати в подібному ключі проти французів сам Бог велів. Вбачається, що, незважаючи на провал у Казахстані, Караваєв збереже свою позицію на правому фланзі, оскільки його замінити банально ніким.

Опорна зона повинна бути здвоєною, бо інакше Погба співтовариші нас просто розірвуть, тому чекаємо з перших хвилин екс-запорожців Сидорчука та Степаненка. Якщо у Ярмоленка залишилися сили після гри з казахами, то він повинен з'явитися і на гру з французами, адже за креатив відповідає поки що лише він. Мабуть, вийде в основі і Маліновський. Якщо, звісно, буде у формі. Шапаренко – гарна опція для заміни. А вісь травма Буяльського дуже недоречна – це явна втрата. Ну і позиція Яремчука на вістрі атаки – безальтернативна.

Франція

Напередодні старту відбору на НС-2022 Франція у нашій групі виглядала беззаперечним фаворитом. Ну, а як інакше, адже, крім статусу чинних чемпіонів світу на користь «Ле Бльо», був і феноменальний кадровий підбір. Та й Бензема повернувся не просто так, а щоби зробити напад команди ще більш страхітливим. Однак поки що підопічні Дешама не демонструють і близько чемпіонської гри. Виявляється, навіть у такому зірковому колективі можуть бути проблеми. Особливо у обороні. Більше того, багато інсайдерів стверджують, що у «триколірних» зараз і негаразди з моральним кліматом. Так це чи ні – однозначно не скажеш. Але те, що проблеми є – це вже очевидно.

Французі свій поєдинок першого вересня грали після нашого, тобто вже знаючи, як завершився матч у Нур-Султані. Проте, обіграти у рідних пенатах боснійців команді Дешама не вдалося: лише нічия. До того ж господарі першими пропустили. Та й догравали у меншості через вилучення. Французькі ЗМІ дуже прохолодно відреагували на цю нічию. Дісталося багатьом. А найбільше – Дешаму, який був задоволений розподілом очок з балканцями. Схоже, у нинішнього тренера мушкетерів вже немає колишньої підтримки і впевненості. Як немає права на помилку.

Проте напередодні візиту до столиці України Дешам пообіцяв «забрати щось у суботу в Києві». В принципі, він може виконати обіцянку, оскільки його підопічні просто вищі за класом. Та й напевно розлютилися після чергової втрати очків. Напевно, нам було б краще, якби першого дня осені Франція виграла. Але маємо те, що маємо.

Крім безумовних сильних сторін, у французів є і слабкі. Проти збірної України не зіграє Канте: півзахисник "Челсі" травмований. Не зіграє і захисник Кунде, вилучений у матчі з боснійцями. Під питанням участь у грі Мбаппе. Так що, незважаючи на солідний кадровий вибір, Дешаму теж належить поламати голову над стартовим складом суботнього поєдинку.

Історія зустрічей

Проти збірної Франції наша національна команда грала досить часто. Майбутня зустріч стане 12-ою. Упевнена перевага на боці «Ле Бльо»: шість їх перемог проти однієї нашої, ще чотири поєдинки завершилися внічию. Єдина українська вікторія здобута у Києві у пам'ятному поєдинку плей-офф за вихід на НС-2014. Щоправда, у матчі-відповіді, у Сен-Дені, французи взяли вагомий реванш – 3:0. Крім того, в активі «триколірних» - пам'ятна перемога над збірною України зі рахунком 7:1. Те враження у «товарняку» стало найбільшим в історії нашої національної збірної.

Орієнтівні склади:

Україна: П'ятов, Караваєв, Миколенко, Забарний, Матвієнко, Соболь, Степаненко, Сидорчук, Маліновський, Ярмоленко, Яремчук.

Франція: Льоріс, Дінь, Варан, Кімпембе, Лангле, Погба, Дюбуа, Тчуамені, Грізманн, Бензема, Марсьяль.

Прогноз на протистояння

Дуже важливий і дуже складний поєдинок, причому для обох команд. Франція виглядає явним фаворитом протистояння, Україна – андердогом. Найімовірніше, саме гості будуть грати з позиції сил, тоді як господарі будуть діяти «іншим номером». Гіпотетична нічия може влаштувати і команду Дешама, і команду Петракова. Але, на жаль, є переконання, що французи зіграють краще. І вивезуть із Києва мінімальну победу.

Валерій Василенко , Sport.ua

Read 1069 times

Latest from SportРепортер

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha