Останні новини

Вівторок, 24 серпня 2021 19:27

У Токіо пройшло відкриття Паралімпіади-2020

Автор: 
Rate this item
(3 votes)
У Токіо пройшло відкриття Паралімпіади-2020 Фото АР

Паралімпійські Ігри у Токіо відкриті! У вівторок, 24 серпня, відбулися урочисті заходи, присвячені відкриттю Паралімпіади-2020 та старту змагань у Токіо.

Церемонія відкриття Паралімпіади-2020 тривала приблизно три години. Значну частину години зайнявши вихід учасників Паралімпійських Ігор – на поле Національного стадіону у Токіо вишли спортсмени зі 162 країн світу.

Відкриття Паралімпіади супроводжувалося феєрверками та іншими торжествами, які підготували організатори для святкування церемонії відкриття.

феєрверки

Кожна країна делегувала певну частину спортсменів для виступів на Паралімпійських Іграх. Як і на Олімпіаді-2020, шкірна країна-учасник виходила у супроводі двох прапороносців.

Фінляндія

Від України ними стали олімпійські чемпіони з плавання: Віктор Смирнов та Єлизавета Мерешко.

Перед стартом Паралімпійських Ігор одразу кілька країн через ті чи інші причини відмовилися від виступу на них. Зокрема, через політичну ситуацію у Токіо на Паралімпіаду-2020 не прибули представники збірної Афганістану, хоча прапор цієї країни також був присутній на церемонії відкриття.

Учасники церемонії відкриття Паралімпіади-2020 були одягнуті у кольори національного прапора. Найяскравіше за інших виглядали паралімпійці з Малайзії.

Деякі спортсмени вийшли на поле Національного стадіону із собаками - чимало спортсменів на Паралімпіаді будуть змагатися у класі з порушенням зору і в повсякденній житті потребують поводирів.

Найбільша делегація на Паралімпійських Іграх-2020 – у господарів змагань Японії. На домашньому турнірі виступатимуть 255 спортсменів.

Японія

Церемонію відкриття Паралімпійських Ігор у Токіо відвідав керівник Міжнародного Паралімпійського комітету Ендрю Парсонс.

Парсонс

Заключним моментом церемонії відкриття стало запалення паралімпійського вогню. У ньому взяли участь три спортсмени.

Паралімпіаду-2020 оголошено відкритою.

Read 585 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha