Останні новини

Неділя, 25 липня 2021 21:35

Олександрія починає чемпіонат з победи

Автор: 
Rate this item
(2 votes)
Олександрія починає чемпіонат з победи © ФК Зоря

Поєдинок у Запоріжжі на «Славутич-Арені» між луганською «Зорею» та «Олександрією» обіцяв бути одним із найцікавіших у першому турі нового сезону української Прем'єр-ліги. Для «городян» це був перший за довгі роки официальний матч не під керівництвом Володимира Шарана, якого на тренерському містку змінив Юрій Гура.

Дивиться щоденні огляди на YouTube: Olympic Sunrise Токіо 2020. 2-й день – друга бронза, успіхи, розчарування українців та інші підсумки
«Зоря» з перших хвилин грала першим номером і створила у першому таймі безліч небезпечних моментів. Проте в одних епізодах на висоті був молодий, але вже досвідчений вратар Олег Білик, а в інших атакуючих гравцям луганчан не вистачало точності.

«Не забиваєш ти – забивають тобі» – негласне правило футболу спрацювало на 40 хвилині поєдинку. Саме тоді новачок «Олександрії» Калюжний із центрального колу протаранив м'яч до лінії штрафного, ніхто з центральних захисників «Зорі» не зміг йому завадити, і 23-річний вихованець «Динамо» точно пробив під праву штангу.
Розклад Олімпійських ігор у Токіо-2020
Для Івана цей м'яч став першим у Прем'єр-лізі – відмінний дебют за новий клуб. Команда Віктора Скрипника у першій половині гри так і не зуміла відзначитись забитим м'ячем, а тому на перерву номінальні фаворити пішли, мінімально поступаючись на рахунок.

В іншому таймі картинка гри мало в чому змінилася. На 52 хвилині «Зоря» була дуже близькою до голу, але Білик вкотре врятував свою команду, відбивши удар Кочергіна. А трохи пізніше голкіпер олександрійців затягував гру, за що отримав жовту картку від арбітра.

А за дві хвилини до кінця основної години вже й Білик був безсилий. Бразильський новачок «Зорі» Крістіан у стилі Євгена Коноплянки змістився з лівого флангу в центр і класно пробив з-за меж штрафного майданчика, проте м'яч потрапив у поперечину. 21-річному гравцю трохи не пощастило, але його талант все одно очевидний.
Читайте найцікавіші новини у нашому Telegram каналі
0:1 – бронзовий призер чемпіонату України невдало стартував у новому сезоні. У першу чергу "Зорю" підвела реалізація. А ось «Олександрія» змогла приємно здивувати, взявши три очки у статусі аутсайдера. Схоже, Юрій Гура, який раніше очолював молодіжку клубу, не просто так отримав від керівництва шанс попрацювати з основною командою.

Українська Прем'єр-ліга. 1-й тур.

"Зоря" - "Олександрія" - 0:1

Калюжний, 40

Імереков, 79, Кочергін, 90+3, Гладкий, 90+5 – Білик, 64, Бабогло, 90+5

«Зоря»: Шевченко – Жуніньо, Імереков, Вернидуб (Луньов, 85), Фаворов (Хомченівський, 73) – Булеця, Назаріна (Крістіан, 73), Цвек, Кочергін – Громов (Аллахьяр, 62), Шахаб (Гладкий, 6) .

«Олександрія»: Білик – Цуріков, Дубра, Бабогло, Мірошніченко – Ковалець, Демченко, Калюжний (Дришлюк, 81) – Третьяков, Устименко (Спінеллі, 73), Одарюк (Кожушко, 69).

Арбітр: Володимир Новохатній (Київ).

Стадіон: "Славутич-Арена" (Запоріжжя).

Удари (у площину): 10 (4) – 8 (4)
Кутові: 8 – 4
Офсайді: 3 - 2.

Денис Шаховець , Sport.ua

Read 458 times Last modified on Неділя, 25 липня 2021 21:42

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha