×

Повідомлення

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Print this page
Четвер, 17 червня 2021 10:36

Прогноз та анонс матчу Україна – Північна Македонія

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)

Після поразки у першому турі у поєдинку з Нідерландами на команду Андрія Шевченка чекає протистояння з номінальним аутсайдером квартету С – Північною Македонією. У складі майбутнього суперника немає зірок рівня Депая, Де Йонга чи Де Лігта.

Немає навіть близько таких гравців, як Думфріс, який поодинці «отутюжив» лівий фланг збірної України, створивши багато проблем усім, хто проти нього діяв. Але це жодною мірою не говорить про те, що «синьо-жовтим» буде легше, ніж у попередньому матчі.

Якщо з Нідерландами ми мали право на помилку, то з Македонією його немає: потрібно обов'язково брати очки, бажано три. В іншому випадку, не дай Боже, звичайно, можна попрощатися з шансами на вихід у плей-офф вже після другого туру, як це було на Євро-2016. Тоді, якщо пам'ятаєте, ми теж непогано (за грою) провели матч із фаворитом групи – Німеччиною, але у другому турі трапилося непорозуміння у поєдинку з Північною Ірландією, яку перед турніром особливо не ставили.
Читайте найцікавіші новини у нашому Telegram каналі
Тому у плані турнірної боротьби другий матч у групі не просто важливий, він – стратегічний. Причому, і для нас, і для Македонії. Але дебютанту чемпіонату Європи, якого спочатку записали до головних аутсайдерів групи С, у матчі з Україною нічого втрачати. Команда Ігора Ангеловскі, на відміну від нашої команди, може дозволити собі зіграти, не переживаючи результату і без зайвого мандражу. Приблизно так, як наприкінці березня у поєдинку відбору чемпіонату світу-2022 з Німеччиною, в якому македонці сенсаційно перемогли на виїзді з рахунком 2:1, завдавши Німеччині першої за багато років поразки у відборах чемпіонатів світу.

Північна Македонія – досить організована та силова команда, яка має свій ігровий стиль. Відсутність майстерності компенсується боротьбою та бажанням себе проявити. Гравці збірної Македонії не грають у великих клубах і не мають великих контрактів, а чемпіонат Європи – це ярмарок, на якому можна себе показати. Тому нашій збірній треба бути готовою до того, що проти них вийдуть не на бій, а на війну. Редути біля своїх воріт македонці точно збудують: команда практично завжди грає з насиченою обороною та двома форвардами – 5-3-2. По ходу матчу схема може змінюватись, але почне гру суперник, окопавшись біля своїх воріт і сподіваючись на контратаки.
on-line звіти зі стадіонів ЄВРО-2020 дивіться на каналі Студія 2U
Відповідно, збірна України має грати першим номером. За словами Шевченка, важливо контролювати м'яч та створювати моменти. «Ми маємо зіграти дуже впевнено та акуратно в обороні та креативно – в атаці. Ми повинні дотримуватися певного балансу, щоб не дати їм можливість атакувати, змінювати напрямок наших атак, контролювати м'яч», - зазначив напередодні головний тренер «синьо-жовтих».

Звичайно, велику роль відіграватиме і реалізація гольових моментів. З Нідерландами Ярмоленко та K, по суті, забили навіть більше, ніж створили (Xg не дасть збрехати) і було б чудово, щоб реалізація з першого матчу перенеслася і на другу гру на турнірі.

Напевно, у стартовому складі збірної України, порівняно з матчем з Нідерландами, відбудуться заміни. Точно у поєдинку з Македонією не зіграє Зубков: у півзахисника «Ференцвароша» пошкодження і він не готуватиметься до гри. Хто вийде на його позицію? Швидше за все, Циганков, який останніми днями працював у загальній групі. Якщо його нічого не турбуватиме, він вийде з перших хвилин. Не виключено, що Шевченко поміняє опорного півзахисника: замість Сидорчука, який віддав багато сил, вийде Степаненко. Можливо, треба дати відпочити і Миколенко, який, скажімо відверто, небезгрішно зіграв у першому матчі. Тим більше, що зліва в обороні ми маємо багато варіантів – і Соболь, і переведення з центру на фланг Матвієнка. Та й Зінченко може зіграти ліворуч, а у трикутнику в центрі поля його місце може зайняти Шапаренко, вихід якого з Нідерландами додав швидкості під час переходу з оборони в атаку. Загалом 3-4 позиції у складі Шевченка має поміняти, хоча б для того, щоб команда виглядала свіжішою.
Дивіться на YouTube: Гуд бай, Амстердам. З надією у Бухарест
Безумовно, дуже важливим моментом буде і психологічний стан, у якому підійдуть наші гравці. Після матчу з Нідерландами в пресі з'явилася інформація про «конфлікт у роздягальні» між Ярмоленком та Марлосом. Гравці збірної та Андрій Шевченко цю інформацію категорично спростовують, мовляв, навіть фільм нещодавно вийшов «Особлива атмосфера», який може бути конфлікт? Проте, за нашою інформацією, розмова на підвищених тонах у роздягальні таки була і «дісталася» не лише Марлосу, а й Миколенко. І в цьому, відверто кажучи, немає нічого такого: було б дивно, щоб після найемоційнішого матчу, нічия в якому була втрачена на останніх хвилинах, у роздягальні, як у фільмі, панувала «особлива атмосфера». Але офіційно для преси та вболівальників – «ніякого конфлікту» не було. Ну, не було і проїхали. Головне, щоб після Північної Македонії та Австрії не було навіть передумов з'ясувати стосунки…

Орієнтовні склади:

Україна: Бущан, Соболь, Матвієнко, Забарний, Караваєв, Степаненко, Зінченко, Малиновський, Циганков, Ярмоленко, Яремчук.

Північна Македонія: Димитрієвськи? Ристовські, Мусліу, Велковські, Аліоски, Ніколів, Адемі, Барді, Ельмас, Пандев, Трайковські.

Сергій Циба , Sport.ua

Read 500 times

Latest from SportРепортер

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha