Останні новини

Неділя, 13 червня 2021 10:17

Чи впливає Газпром на УЄФА

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)

На рішення Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА), згідно з яким від України вимагали усунути з форми національної збірної напис «Героям слава», ймовірно, вплинув контракт УЄФА з російським Газпромом, пише німецьке видання Bild.

Як наголошується у статті, суму контракту на спонсорство, який УЄФА та Газпром підписали три тижні тому, не розголошують. За даними джерел видання, мова може йти не менше ніж про 50 млн. євро.
Як зазначає видання, з ситуації з футболками української збірної видно, наскільки далеко заходити вплив РФ. Після того, як контракт підписали, Російський футбольний союз поскаржився на дизайн форми, і УЄФА зажадала прибрати напис «Героям слава», наголошується у матеріалі.

Підозрілу ситуацію вважає і посол України в Німеччині Андрій Мельник. Президент РФ Володимир Путін «знову використовує інструмент гібридної війни Газпрому, щоб розділити Європу», сказавши дипломат у коментарі виданню.
Крім того, у статті звертається увагу на те, що стадіон Газпром Арена у Санкт-Петербурзі прийме сім ігор Євро 2020 року — більше, ніж будь-який інший із 10 стадіонів чемпіонату (за винятком стадіону Уемблі в Лондоні).
Читайте найцікавіші новини у нашому Telegram каналі
В УЄФА заявили Bild, «що немає жодного зв'язку між спонсорською угодою та великою кількістю ігрів у Росії».
Проте 10 червня УЄФА зобов'язав збірну України прибрати з форми напис «Героям слава», заявивши, що поєднання цього слогану з фразою «Слава Україні» має політичний підтекст.

Українським футболістам дозволили залишити напис «Слава Україні» і карту України, оскільки вона не нарушує правил організації і такі кордони держави визнає ООН.
11 червня виконком Української асоціації футболу одноголосно утвердив футбольний статус лозунгів «Слава Україні» та «Героям слава».
on-line звіти зі стадіонів ЄВРО-2020 дивіться на каналі Студія 2U
У підсумку збірна України вирушила на чемпіонат Європи з футболу з єдиною формою, на якій присутній напис «Героям слава», незважаючи на заборону УЄФА.

Пізніше стало відомо, що збірну України зобов'язали заклеїти цей слоган на формі.

Read 575 times Last modified on Неділя, 13 червня 2021 10:26

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha