Print this page
Понеділок, 07 червня 2021 10:56

Напружені бейсбольні вихідні у Кропивницькому

Автор: 
Rate this item
(2 votes)

У нинішній бейсбольній першості у Дивізіоні «А» грають сім команд, з них три представляють Кропивницький. Так склалися зірки, що у суботу та неділю, 5 та 6 червня, всі три наші команди брали участь в іграх третього туру чемпіонату 2021 року. А це означає, що любителям бейсболу треба було подивитися шість цікавих ігор за уїк-енд.

Першими на поле бейсбольного комклексу СДЮШОР-2 – Діамант вийшли дві кропивницькі команди «БіоТехКом-КНТУ» та «Ураніум».

«Радіоактивних» переважно представляють гравці, які нещодавно закінчили виступи в першій команді Кропивницького та національної збірної. З цієї причини глядачі на трибунах стадіону були готові до потужних атак багаторазових чемпіонів та володарів кубків країни, однак у рахунку, до початку шостого інінгу з рахунком 3-0, вела команда Сергія Тихонця. Запахло першою сенсацією.

За загальною домовленістю команди, які проводять по дві зустрічі на день, грають по сім інінгів, і до першої поразки чемпіонів було рукою подати.

Проте, гравцям першої команди в шостому іннінгу вдалося зрівняти рахунок, а в сьомому за дуже курйозного «боку» пітчера «Ураніума» та зайнятої третьої бази навіть вирвати перемогу 4-3. Морально вбиті перемогою, що вислизнула від них, «уранівці» у другій грі дабл-хеттера просто не змогли чинити опору своїм добре знайомим друзям-противникам. Зрештою нокаут 20-0. Гренд-слемами відзначилися Ігор Лукін та Дмитро Лімаренко. 2 удари – 8 ран, нічого так ударники.

О 16.00 суботи на бейсбольне поле стадіону вийшли київська АТМА та «БіоТехКом-СДЮШОР-2». І тут почалися гойдалки. Стартовий відрізок результативно провели кияни, вони й повели у рахунку 5-1. Досвідчений пітчер гостей Євген Ткаченко 4 ініга впевнено працював на гірці, і лише у п'ятому команді Сергія Лімаренка та Руслана Дейкуна вдалося виявити свої бомбардирські якості. Господарі спочатку зрівняли рахунок зустрічі, а потім у шостому інінгу навіть вийшли вперед 8-5.

Вісім інінгів закінчилися з рахунком 13-9 на користь місцевої команди, на трибунах вже був повний спокій та впевненість у перемозі своїх улюбленців.

Залишалося вистояти один захист нашим землякам, і він виявився фатальним.

П'ятиранова атака принесла перемогу команді АТМА з рахунком 14-13. І таке буває…

Першу гру недільного дабл-хеттера «БіоТехКом – СДЮШОР-2» провів на одному подиху та буквально розтрощив київський клуб АТМА, з їхнім американським наставником, з рахунком 16-2. У заключній зустрічі туру між цими командами шість інінгів трималися 2-0 на табло, а завершилася перемогою киян з рахунком 3-0.

Нев'янучий пітчер київської команди Сергій Коваленко вкотре підтвердив свій високий клас. Браво, Сергію!

У третю грі неділі відбулася заключна зустріч третього туру добрих знайомих, друзів, сусідів і навіть деяких кумів, що зібрала найбільшу кількість глядачів за два минулі дні. Були на трибунах стадіону та легенди українського бейсболу, у компанії з якими цікаво спостерігати за подіями на полі.

А слухати їхні спогади молодості, що відбулися на європейських та місцевих турнірах, особливо курйозні чи просто смішні – це щось!

Але повернемося до гри. Дуель пітчера команди-чемпіона Андрія Бойка та Артема Лопати "Ураніум" завершилася впевненою перемогою Андрія, наймолодшого сина головного тренера команди "БіоТехКом-КНТУ" ЗТУ Юрія Бойка з рахунком 10-0.

Жирну крапку у цьому нокауті поставив двоочковий хоумран кетчеру Євгенія Жантала.

Віктор Дорощу , sametur.com

Read 1135 times Last modified on Понеділок, 07 червня 2021 11:09

Latest from SportРепортер

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha