Останні новини

Субота, 20 лютого 2021 19:55

Олександрія на класі розібралася з Мінаєм

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)
Олександрія на класі розібралася з Мінаєм © УПЛ

У рамках 15-го туру в Олександрії відбувся поєдинок 15-го туру чемпіонату України, в якому місцева команда приймала "Мінай". Тиждень тому закарпатці програли "Львову", опустившись на останнє місце турнірної таблиці.

Не забуватимемо, що у команди Василя Кобіна є гра в запасі. Але вже зараз можна констатувати: для мінайців у поточному турнірі влаштовано боротьбу за збереження прописки в еліті українського футболу. У «Олександрії» завдання на частину першості, що залишилася, зовсім інші. Команда Володимира Шарана минулого туру обіграла «Маріуполь» і продовжує гонку за єврокубкову зону.
Гра проходила на важкому газоні, якість якого була дуже далекою від ідеальної. Господарі поля одразу заволоділи територіальною перевагою, але мінайці цілком упевнено справлялися зі спробами суперників підібратися до свого штрафного майданчика. А перший гольовий момент відбувся біля воріт «Олександрії». Навіс зі штрафного головою замкнув Матич, який пробив трохи вище за мету. Загострив ситуацію і Нурієв, на простріл якого з кута штрафного майданчика не пішов нігерійський новачок закарпатців Угочукву.
На полі йшла в'язка гра із мінімумом небезпечних ситуацій. Минайці сконцентрувалися на оборонних діях, александрійці ж намагалися знайти вільні зони біля штрафного майданчика суперників. Зробити це у господарів не надто виходило, тому вони почали підключати «далеку артилерію». Ковалець завдав непоганого хльосткого удару, і Каніболоцький у цьому епізоді зіграв надійно, продемонструвавши свою реакцію. А відкрити рахунок олександрійцям допомогло стандартне становище. Після розіграшу кутового відбувся простріл у штрафний майданчик, який точним ударом замкнув Лучкевич.
Друга половина зустрічі розпочалася з катастрофи для закарпатської команди. Спочатку після удару Ковальця м'яч пометався штрафним, і опинився на нозі у Бондаренка, який розстріляв ворота. А за п'ять хвилин грубо помилився Каніболоцький. Голкіпер хотів швидко ввести м'яч у гру, але зробив це надто слабко. Футбольний снаряд перехопив Вантух, який технічно перекинув «сферу» через варту воріт «Мінаю». Незабаром Каніболоцький знову ледь не став антигероєм епізоду, коли вибив м'яч у Ковальця, що підбіг. На цей раз олександрійцям не вдалося скористатися помилкою голкіпера.
Після такого розвитку подій навряд чи у когось виникали сумніви щодо підсумкової перемоги господарів поля. Тренерський штаб «Міная» спробував вплинути на ситуацію за рахунок замін (у гру вступили Петрусенко, Ахмедзаде та Кожанов), але вони абсолютно не вплинули на перебіг подій. Олександрійці впевнено контролювали гру та цілком могли збільшити свою перевагу. Втім рахунок більше не змінився, і «Олександрія» здобула впевнену перемогу.
У наступному турі "Олександрія" у Полтаві протистоятиме "Ворсклі", а "Мінай" проведе домашній поєдинок проти "Олімпіка".

Українська Прем'єр-Ліга. 15-й тур.

"Олександрія" - "Мінай" - 3:0
Лучкевич, 40, Бондаренко, 52, Вантух, 57
Пашаєв, 14 – Ткачук, 4

«Олександрія»: Білик – Мірошниченко, Дубра (Бабогло, 56), Бондаренко, Пашаєв (Стецьков, 82) – Ковалець (Новіков, 82), Гречишкін, Банада (Калюжний, 83) – Вантух, Шастал (Устименко, 68), Луч .

«Мінай»: Каніболоцький – Малепе, Карась, Матич, Ковтун (Кожанов, 66), Маємбе – Огбонна (Ахмедзаде, 66), Сніжко (Хахльов, 84), Ткачук (Петрусенко, 66), Нурієв – Шиндер (Шпак, 8) .

Олександр Снітко , Sport.ua

Read 974 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha