Останні новини

Четвер, 03 грудня 2020 08:20

Динамо з великим рахунком програло Ювентусу

Автор: 
Rate this item
(2 votes)
Динамо з великим рахунком програло Ювентусу © twitter.com/juventusfcid

Візит до Туріна спочатку не обіцяв динамівцям легкої прогулянки. «Стара синьйора» традиційно вважається одним із найнезручніших суперників «Динамо» на міжнародній арені.

Та й перший матч опонентів – у Києві на «Олімпійському» – наочно показав справжню розстановку сил. Але тут така річ… «Юве» вже фактично вирішив свої турнірні завдання у груповому раунді ЛЧ, тому з боку італійського чемпіона могла бути недооцінка. Та й на Серію А, де справи у туринців йдуть не так блискуче, як завжди, можна було зберегти сили.

А з іншого боку, Мірча Луческу в якісь повіки міг виставити на гру практично оптимальний склад. У ньому знайшлося місце і Сидорчуку, і Шапаренко, і Циганкову, і навіть Родрігесу. І Миколенко зіграв не в центрі, а на своєму звичному місці – лівому фланзі захисту. Єдина пробоїна – відсутність Буяльського. Тим не менш, чого, питається, не замахнутися на більше, ніж гідна поразка? Тим більше, що вже дуже свіжий у пам'яті приклад «Шахтаря», який днем раніше переміг не аби кого, а сам «Реал».

Щодо «Ювентуса», то наставник італійського чемпіона Андреа Пірло, на відміну від свого колеги-вчителя, провів серйозну ротацію складу порівняно з останньою грою. Однак великий вибір виконавців у «Юві» теж дає підстави говорити, що Пірло виставив на гру фактично оптимальний склад. У ньому знайшлося місце і для головної зірки команди – Роналду, і для головного забивали Морати. Схоже, Пірло теж був серйозно налаштований.

Дуже ненапружно розпочали команди гру. Сумбурні позиційні атаки, низькі швидкості, гра завжди в середині поля - ось стартові п'ятнадцять хвилин матчу. Глухі 0:0.

А потім якось різко увімкнувся «Ювентус». Господарі розіграли відразу три кутові удари, і біля воріт Бущана була постійна напруга. Свій перший момент гості створили теж після корнера: здалеку бив Родрігес, але вищий за ворота. А далі "Юве" відкрив рахунок. Майже з нічого, з нікуди. Сандро подав із правого флангу атаки, К'єза пробив головою, Бущан зіграв якось невпевнено – і вже 1:0.

Далі на полі було видно лише одну команду – італійську. Господарі домінували завдяки високому пресингу, затиснувши гостей на підступах до штрафного майданчика. Роналду повинен був збільшувати розрив у рахунку, але за «Динамо» після сильного удару португальця зіграла поперечина.

Ближче до кінця першого тайму динамівці активізувалися. Скоріш за все тому, що «Юве» віддав ініціативу. Так чи інакше, але гостям вдалося створити кілька небезпечних моментів. Як мінімум цікавим можна назвати епізод із падінням Вербича у штрафному майданчику туринців. Як здалося, у тому епізоді Бонуччі завалив словенця, але пані арбітр Фраппар розсудила інакше. А за кілька хвилин пізніше чудовий момент втратив Циганков. Віктор бив практично впритул, але не зміг переграти Щесну.

Другий тайм почався практично так, як і перший: без воріт, багато позиційних атак. Але на цей раз команди намагалися грати на пристойних швидкостях. Щоправда, без моментів.

Першу небезпеку у другій половині зустрічі створили гості. Після розіграшу кутового класно чи то бив, чи то подавав Циганков, але голкіпер «Юве» виявився напоготові. Господарі відразу відповіли непоганим ударом Роналду, але й наш воротар зіграв упевнено. Друга спроба у португальця вийшла вдалішою: після прострілу від К'єзи і відскоку м'яча до Кріштіана, португалець лише підставив ногу і м'яч перетнув лінію воріт. Здавалося, що зірковий КріРо на той момент перебував поза грою. Але ВАР криміналу у діях головної зірки «Юве» не побачив. Так рахунок став 2:0. Нелогічно і загалом незакономірно, але що поробиш.

Дуже швидко команда Пірло забила і третій гол. На цей раз все чесно. І все швидко. Мората після пасу К'єзи міг не лише оцінити ситуацію, а й вибрати кут, куди бити. Альваро пробив без шансів Бущану. 3:0, і "Динамо" вже можна готуватися до матчу проти "Ференцвароша".

Луческу кинув у бій одразу трьох «багатирів» - Гармаша, Супрягу та Де Пену, але це ракірування на гру не вплинуло. Туринці й надалі володіли ініціативою, а динамівці після третього пропущеного м'яча помітно зникли.

Фінальна частина поєдинку пройшла без різких рухів, за винятком небезпечного удару Шапаренка. Все було гранично ясно, тому обидві команди помітно зменшили оберти. У такому ж економ-режимі опоненти зустріли і фінальний свисток, який зафіксував упевнену та заслужену перемогу «Ювентуса». На жаль, на даному етапі ця команда явно вища за рівень «Динамо». Тому підопічні Пірло і пробилися до плей-офф Ліги чемпіонів. А «Динамо» має в останньому турі боротися з «Ференцварошем» за плей-офф Ліги Європи. Кожному своє, загалом.

Ліга чемпіонів. Група G. 5-й тур.

"Ювентус" – "Динамо" – 3:0

Федеріко К'єза (21), Кріштіану Роналду (57), Альваро Мората (66)

Родріго Бентанкур (10) – Ілля Забарний (27), Микола Шапаренко (81)

«Ювентус»: Войцех Щесни, Меріх Демірал (Раду Драгусін, 69), Леонардо Бонуччі (Данило, 62), Маттейс де Лігт, Алекс Сандро, Вестон Маккенні, Родріго Бентанкур (Артур, 76), Аарон Ремсі (Федеріко Бернардес) , Федеріко К'єза (Деян Кулусевський, 78), Кріштіану Роналду, Альваро Мората

"Динамо": Георгій Бущан, Томаш Кендзера, Ілля Забарний, Денис Попов, Віталій Міколенко (Олександр Караваєв, 84), Володимир Шепелєв (Деніс Гармаш, 72), Сергій Сидорчук, Микола Шапаренко, Жерсон Родрігес (Карлос Де Пена, 72), Віктор Циганков (Богдан Леднєв, 91), Беньямін Вербич (Владислав Супряга, 72)

Арбітр: Стефані Фраппар (Франція)

«Ювентус Стедіум» (Турін, Італія)

Валерій Василенко , Sport.ua

Read 619 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha