Останні новини

Неділя, 08 листопада 2020 19:16

Шахтар розгромив "Динамо"

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)
Шахтар розгромив "Динамо" © ФК Шахтер

Цей матч очікувався з великим інтересом із багатьох причин. Адже знову у нашому чемпіонаті з'явилася інтрига у боротьбі за перше місце, якої, відверто, вже не було кілька років.

Але несподівано в суперечку двох найкращих команд країни втрутилася ситуація з коронавірусом, причому серйозно від неї постраждали обидва клуби. «Шахтар» зіткнувся з цією проблемою трохи раніше за своїх опонентів, проте, навіть після того, як основні футболісти повернулися до ладу, останні ігри показали, що і вони ще далекі від своїх найкращих кондицій. Молодь, яка підміняла їх, виступає нестабільно. Що ж до «Динамо», то його лазарет, на жаль, поки що не порожніє, а, навпаки, продовжує поповнюватися новими хворими на COVID-19. Ось і напередодні гри в ньому ще опинилися Володимир Шепелєв, Владислав Супряга та Богдан Леднєв.

Тож довелося обом наставникам Мірчі Луческу та Луїшу Каштру багато думати та ламати голову над тим, кого випустити на поле. У результаті у динамівців з урахуванням запасних набралося лише 16 гравців, а «Шахтар» зі старту випустив на поле практично свій бойовий склад, в якому не було хіба що Сергія Кривцова, а Андрій П'ятов уже вкотре залишився на лаві запасних. Але, повторюся, було незрозуміло в якому стані перебувають гірники, особливо після хворобливої поразки у Лізі чемпіонів від «Борусії».

Перші хвилини матчу вийшли дуже спокійними. Обидві команди довго тримали м'яч у себе і не особливо прагнули загострювати гру. Лише наприкінці 10-ї хвилини Жуніор Мораєс завдав удару по воротах киян, але він був несильним і Руслан Нещерет легко впорався з ним. Через три хвилини вже Віталій Буяльський пробив із гострого кута з меж штрафного майданчика, проте м'яч влучив у сітку із зовнішнього боку.

А ось на 18-й хвилині у матчі виник перший по-справжньому гольовий момент. Штрафний удар було призначено прямо по центру, хоча дистанція до воріт «Динамо» була понад тридцять метрів. Пробити вирішив Віктор Корнієнко, який сильно спрямував м'яч у правий нижній кут воріт. Тут довелося демонструвати свою майстерність голкіперові киян.

Наступного небезпечного моменту вболівальникам довелося чекати аж п'ятнадцять хвилин, коли після розіграшу кутового Віталій Буяльський по лицьовій лінії проскочив до штрафного майданчика гостей і віддав передачу відкритому Сергію Сидорчуку. Капітан динамівців бив сильно із середньої дистанції, але у ворота не влучив.

А вже на наступній 34-й хвилині "Шахтар" відкрив рахунок. Під час швидкої контратаки була передача праворуч від Додо в район лінії воротарського майданчика, Руслан Нещерет помилився при виході з воріт, промахнувшись по м'ячу, і Жуніор Мораєс спокійно пробив головою в ціль.

За дві хвилини «Динамо» було близько до того, щоб відновити рівновагу. І знову спрацював швидкий контрвипад, але вже на протилежні ворота. Віктор Циганков вивів до воріт «Шахтаря» Віталія Буяльського, але той із вигідної позиції пробив несильно та прямо в руки Анатолію Трубіну.

На цьому можна було б поставити крапку у першому таймі, проте вже на першій компенсованій хвилині Сергій Сидорчук грубо збив швидкого Віктора Корнієнка, після чого арбітр матчу Катерина Монзуль спершу показала киянину жовту картку. Але після перегляду VAR вона скасувала попередження, вилучивши порушника з поля.

На жаль, травма, яку Сидорчук завдав Корнієнку, не дозволила останньому продовжити гру. Він хоч і вийшов на другий тайм, але вже на 48 хвилині попросив заміну. Натомість на полі з'явився Сіпріано. І буквально тут характерний жест свого тренера, що означає заміну, зробив Тайсон. На його місце вийшов Манор Соломон.

Гарний момент для того, щоб збільшити свою перевагу, мав «Шахтар» на 58-й хвилині. Додо увірвався праворуч у штрафний майданчик господарів поля та викотив м'яч під удар Маркосу Антоніо. Той сильно пробив у правий кут, але Руслан Нещерет у стрибку парирував м'яч. На 64-й хвилині здалеку пробив Манор Соломон і знову голкіпер киян зіграв надійно. Але ще за дві хвилини і він уже був безсилий допомогти своїй команді. Це Тарас Степаненко наважився на дальній удар, м'яч зачепив ногу Маркоса Антоніо, змінив напрямок і влетів у правий від Нещерета кут воріт.

Наставник гірників Луїш Каштру відразу зробив ще три заміни, причому двоє з тих футболістів, які вийшли на поле, майже відразу ж на 72-й хвилині спорудили третій гол у ворота динамівців. Віктор Коваленко віддав передачу Алану Патріку і той точно пробив з-за меж штрафного майданчика у правий кут воріт.

Граючи у меншості, кияни у другому таймі атакували рідко. Одна з таких атак на 76-й хвилині завершилася несильним ударом Віктора Циганкова та Анатолій Трубін без особливих проблем заволодів м'ячем.

Кінцівку матчу обидві команди відверто догравали. "Шахтар" багато часу контролював м'яч, але рідко загострюючи ситуацію. А «Динамо» всіма футболістами оборонялося практично не переходячи центр поля.

Зрештою велика перемога гірників 3:0. Це перша поразка киян у нинішньому чемпіонаті країни і тепер у турнірній таблиці суперників поділяє лише одне очко.

Українська Прем'єр-Ліга. 9-й тур.

"Динамо" – "Шахтар" – 0:3

Жуніор Мораєс (34), Маркос Антоніо (66), Алан Патрік (73)

Олександр Андрієвський (17), Беньямін Вербич (37), Маркос Антоніо (51) – Тете (14), Ромеро Марлос (44)

Сергій Сидорчук (45+2, брутальна гра)

«Динамо»: Руслан Нещерет, Артем Шабанов, Ілля Забарний, Денис Попов, Томаш Кендзера, Сергій Сидорчук, Олександр Андрієвський, Віталій Буяльський, Жерсон Родрігес (Назарій Русін, 70), Беньямін Вербич (Карлос Де Пена, 62)

«Шахтар»: Анатолій Трубін, Додо, Микола Матвієнко, Давид Хочолава, Віктор Корнієнко (Маркіньос Сіпріано, 50), Тарас Степаненко, Маркос Антоніо (Алан Патрік, 70), Ромеро Марлос (Віктор Коваленко, 70), Тете, Тайсон (Манор Соломон, 52), Жуніор Мораєс (Фернандо, 70)

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)

НСК «Олімпійський» (Київ)

Ігор Заржицький , Sport.ua

Read 478 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha