Останні новини

Середа, 04 листопада 2020 10:56

Каштру розповів про нищівну поразку від «Борусії» М

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)
Луиш Каштру Луиш Каштру © ФК Шахтер Донецк

Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру розповів про поразку в матчі 3-го туру Ліги чемпіонів з «Боруссією» М (0:6), а також можливості швидко зреагувати і проявити себе краще вже в найближчій грі з «Динамо»:

- Є така приказка: "Молодець серед овець, а проти молодця сам як вівця". У п'ятницю «Шахтар» робив усе, що хотів із «Маріуполем» у матчі чемпіонату України, а сьогодні робили все, що хотіли вже із «Шахтарем». Мені як уболівальнику команди із сорокалітнім стажем було сьогодні соромно. А вам?

- Так, я повністю розумію і приймаю те, що ви зараз кажете. Ми самі по сьогоднішній грі відчули себе приниженими. Якщо подивитися перший тайм, то ми навіть не мали жодного фолу. Бракувало агресивності, не було нічого – ми жодного разу не змогли обіграти, також були повністю імпотентними у нашому оборонному процесі. Суперники проходили кудись хотіли, відкривали будь-які зони, проводили атаки.

В принципі, як ми й передбачали, було дуже багато передач у глибину та подач із флангів. Тим не менш, ми не змогли нічого з цього анулювати, і в атаці також не змогли показати жодної гри. Не було стабільності. Якщо перший гол нас ментально поранив, другий закопав або втопив повністю. Після цього команда загалом опустила руки. Нам не вдалося показати все, що ми могли б. Тому так, я повністю погоджуюся з вашими словами.

– Здалося, що майбутня пауза на збори для «Шахтаря» дуже доречна: перевести дух, забути цю поразку і повернути деяких досвідчених гравців в основу. Як ви вважаєте?

– Боляче тому, що сталася ця поразка дуже несподівано. У принципі, це той самий склад, та сама команда, що грала з «Реалом» і показала себе чудово як в атаці, так і в обороні. Це практично той самий склад, що грав із «Інтером» – там ми показали себе гідно в обороні. Коли відбувається таке, як сьогодні, це залишає брудну, жахливу пляму на нашій команді. Як я щойно сказав, перший і другий м'ячі повністю змусили нас опустити руки, тому що ніхто не очікував, що таке буде.

Ви зараз говорите про паузу. Так, пауза, але не варто забувати, що у нас 17 гравців у збірних – України, Грузії, Ізраїлю, бразильській олімпійській. А ще перед цією паузою чекає складний матч із «Динамо». Тож паузи, якої ми б її хотіли, не буде. Але футбол навчив мене одному: якщо негативні речі відбуваються так раптово, то й хороше може статися так само раптово. Ми знову повернемось на той рівень, на якому грали. Так, сьогодні команду розчарував такий результат, але у будь-якому випадку потрібно дивитися вперед, щось виправляти і ставати кращим.

– Питання не про заміни, а безпосередньо за грою та структурно: що ви намагалися змінити при виході від воріт та в центрі поля після невдалого початку матчу, тим більше з урахуванням пресингу «Борусії»?

– Ми провели дуже поганий перший тайм. В атаці нашої команди практично не існувало, та, в принципі, і в обороні також. Що ми хотіли додати протягом матчу? Якийсь інтенсивності. У першому таймі ми зовсім не фолили, не створювали жодних складнощів супернику, тоді як «Борусія» постійно проходила вперед і створювала моменти біля наших воріт. Протягом усього поєдинку ми хотіли це виправити. І у перерві.

Хочу сказати одне щодо замін, щоб це запам'яталося. Я міг замінити будь-яких гравців: це не означає, що ті хлопці, які пішли з поля, були в чомусь винні. Ні, зовсім ні. Я просто хотів додати нашій команді трохи енергії, поставити тих футболістів, на яких не було цієї важкої ноші першого тайму. У другому таймі також могло статися багато, тому вирішили провести у перерві лише три заміни. Можливо, решта ще знадобилася б. Ми намагалися щось змінити, зробити щось максимально найкраще для команди, але сьогодні це, на жаль, не спрацювало. Не можна було грати, як ми грали сьогодні.

Читайте найцікавіші новини у нашому Telegram каналі

– Вважають, що єврокубки показують реальний рівень команд. "Шахтар" приємно здивував перемогою над "Реалом", але неприємно здивував сьогодні. Де реальний рівень "Шахтаря"?

– На жаль, це відбувається, і не лише із нашою командою. Можемо подивитися на "Ліверпуль", який програвав і пропускав 7 м'ячів, "Барселона" у чвертьфіналі - 8, "Баварія" від "Хоффенхайма" - 4 м'ячі, ПСЖ на початку сезону втратив 6 очок. Загалом під час пандемії є дуже велика нестабільність. Ми перейшли з одного сезону до іншого через три дні, зовсім не було часу на відпочинок та відновлення. Все зараз дуже нестабільно та дивно, і команди також показують це. Ми сьогодні дуже здивувалися.

Зрозуміло, що грали проти гарної команди, проти «Борусії». Але за тією грою, що ми сьогодні показали, 6 пропущених м'ячів – цілком заслужений результат. Саме з таким об'ємним рахунком ми сьогодні зазнали поразки. Дуже поганий день для нас. Коли таке відбувається, часто ти починаєш міняти склад, ставити одного чи іншого гравця, щось міняти у своїй команді, але в цьому випадку ми продовжували з 90% тих самих футболістів, що грали з «Реалом» та «Інтером». Те, що сталося, дуже нас здивувало. Але будь-яка людина має право на помилку, і сьогодні її припустилися ми. Сподіваємося виправитись і більше так не грати.

Наш канал у YouTube

- Можливо, для «Шахтаря» важливішою була гра з «Динамо» і ви тримали її в голові? Погодитеся чи спростуєте це? Як після такої поразки ви зможете підготувати команду до «Динамо»?

– У такі моменти ми маємо розуміти, що життя продовжується. У всіх щось складалося погано, всі проходили через складні ситуації, зокрема й ви. Життя на цьому не закінчується: ні для команд, ні для мене, ні для «Шахтаря», ні для вас. Завжди рухається вперед. Дуже важливо якнайшвидше зреагувати та йти до нашої мети. Було б просто зараз сидіти після перемоги та міркувати, як усе добре. Але найскладніше – зреагувати після того, як ти оступився і продовжувати йти вперед. Ми маємо цю можливість. Наша команда це зробить і зробить вже в наступній грі.

На жаль, таке відбувається не вперше і не востаннє – погані моменти завжди будуть. Життя складається з білих та чорних смуг. Нині все можна буде виправити щоденною роботою – ментальною, фізичною, тактичною та технічною. Ми та сама команда, яка цього року була у півфіналі Ліги Європи. Ми та ж команда, яка закінчила минулий чемпіонат із 23 очками відриву від другого місця. Ми та сама команда, що грала проти «Реала» та «Інтера». Сьогодні такий день, але всі оступаються. Нічого страшного, важливо буде виправитися, все відпрацювати та йти вперед.

ФК Шахтар Донецьк

Read 561 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha