Останні новини

Вівторок, 15 вересня 2020 11:49

Динамо – АЗ. Прогноз та анонс на матч

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)
Динамо – АЗ. Прогноз та анонс на матч © ФК Динамо Киев

третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів сезону 2020/2021 років срібному призеру чемпіонату України київському «Динамо» дістався сильний та авторитетний суперник в особі голландського клубу «АЗ» з Алкмара.

Враховуючи, що переможця цієї пари буде визначено за результатом лише одного поєдинку, фактор домашнього поля може мати істотне значення. Навіть при тому, що гра проходитиме без глядачів. Але чи матиме це вирішальне значення для підопічних Мірчі Луческу, ми дізнаємося лише після закінчення матчу.

Говорячи про голландську команду, слід зазначити, що у попередньому сезоні вона реально претендувала на золоті медалі своєї національної першості, і на момент зупинки чемпіонату Нідерландів через коронавірус, «АЗ» мав однакову кількість очок з амстердамським «Аяксом», посідаючи друге місце у турнірної таблиці. Причому цікаво, що «АЗ» виграв обидва матчі у «Аякса». Однак чемпіонат країни так і не був завершений, відповідно не було визначено призери. Проте, «Аякс» за рішенням національної федерації одразу потрапив до групового турніру Ліги чемпіонів, а підопічні Арне Слота отримали право виступати у новому євросезоні лише з другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів.

На цьому етапі суперниками голландських футболістів став чеський клуб «Вікторія» із міста Пльзень. Тут також відбувся лише один матч і проходив він у Алкмарі 26 серпня. В основний час було зафіксовано нічию 1:1, причому господарям поля вдалося уникнути поразки вже на п'ятій компенсованій до другого тайму хвилині завдяки голу Тона Копмейнерса. І лише у додатковий час дубль ісландського легіонера Альберта Гудмундссона дозволив АЗ вийти в наступне коло. Так що ця зустріч показала, що з голландцями можна грати і реально сподіватися на позитивний для себе результат, тим більше, що в новому чемпіонаті Нідерландів «АЗ» ще не встиг зіграти жодного матчу.

Якщо говорити про склад, то суперники киян мають кілька гравців національних збірних. Окрім вищезгаданого Гудмундссона, це захисник Юнас Свенссон і півзахисник Фредрік Мідтше з Норвегії, грецький захисник Пантеліс Хацідіакос, ще один гравець оборони Юкінарі Сугавара з Японії, а також нападник із Марокко Уссама Ідріссі. І буквально днями стало відомо, що АЗ підписав угоду з форвардом національної збірної Швеції Єспером Карлссоном (він, щоправда, до Києва не прилетів). Звісно, привертають увагу і місцеві футболісти, серед яких можна відзначити Йорді Классі, який свого часу виступав за юнацьку, молодіжну та національну збірні Нідерландів та капітана команди Тона Копмейнерса.

Влітку минулого року «АЗ» грав із іншим українським клубом «Маріуполем» у четвертому кваліфікаційному раунді Ліги Європи. Голландці виявилися сильнішими за сумою двох матчів - 0:0 у Запоріжжі та 4:0 у себе вдома. Якщо ж копнути історію ще глибше, то в сезоні 2010/2011 років «АЗ» та «Динамо» вже зустрічалися один з одним у груповому етапі Ліги Європи. Кияни двічі перемогли суперників 2:0 удома та 2:1 у гостях. Цікаво, що у складі українців тоді грали два нинішні тренери «Динамо» Олег Гусєв та Огнєн Вукоєвич.

Тепер кілька слів про "Динамо". Після двох перемог у Суперкубку над «Шахтарем» 3:1 та у першому турі нового чемпіонату над «Олімпіком» 4:1, підопічні Мірчі Луческу зіграли внічию з «Десною» 0:0. На жаль, після останнього матчу і без того переповнений лазарет динамівців доповнив Олександр Тимчик, який ще й непогано розпочав сезон у складі киян. Це, звичайно, додасть головного болю тренерському штабу. Але віритимемо і сподіватимемося на те, що наш клуб все ж таки зуміє з честю вийти з цього непростого становища.

Орієнтовні склади:

"Динамо": Бущан, Караваєв, Кендзера, Сирота, Миколенко, Сидорчук, Шапаренко, Вербич, Циганков, Буяльський, Родрігес

«АЗ» : Бізот, Свенссон, Хацідіакос, Влаар, Вейндал, Мідтше, Коопмейнерс, Де Віт, Класі, Ідріссі, Гюдмюнссон.

Ігор Заржицький , Sport.ua

Read 626 times Last modified on Вівторок, 15 вересня 2020 11:51

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha