Останні новини

Четвер, 09 липня 2020 14:49

12-й Кубок Динамо!

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)

Олексій Михайличенко почув , зокрема, експертів UA-Футбол і випустив у центрі оборони не опорника Кадірі, а молодого Сироту. Варто також зазначити, що у нападі з'явився не Русин, а номінальний хавбек Вербич. Юрій Максимов випустив практично той самий склад, який кілька тижнів тому обігравав "Маріуполь" у півфіналі Кубка. Єдина зміна – Кані витіснив зі старту Дитини.

"Ворскла" почала не дуже впевнено, проте досить швидко прийшла до тями і в одній з перших атак забила. Полтавці розіграли кутовий праворуч, Кані виконав подачу, Альюн пролетів повз, а Степанюк заштовхав м'яч у сітку на дальній штанзі.

Київ на це зміг відповісти лише непоганим ударом головою Сироти під поперечину, з яким у ефектному стрибку впорався Різник. Але набагато солідніше виглядала "Ворскла". Відчувалося, що команда Юрія Максимова не перегоріла психологічно, і кожен футболіст у зеленій формі грає на своєму максимумі.

Поступово "Ворскла" відкотилася до своїх воріт, віддавши м'яч "Динамо". І у киян одразу почали виникати моменти. Один тільки Вербич до перерви міг оформляти хет-трик, але відзначився лише раз: Сидорчук подав, де Пена скинув, словенець на п'ятачку перед брамою прийняв і з розвороту пробив. Навіть вірнішим був шанс, коли Беньямін замикав простріл з лівого флангу, але пробив лише у воротаря.

У другій половині Києва інтенсивність ще зросла. Як таких гольових моментів було небагато, але з кожною хвилиною тиск на ворота "Ворскли" зростав.

Головна небезпека почала виходити після виходу на заміну Циганкова. Віктор створив момент імені Різника, який після прострілу Шепелєва та рикошету від Альюна сейвом ногою врятував "зелено-білих" від гола. А невдовзі кияни забили: Кендзера прострелив – Вербич замкнув. Але арбітри VAR скасували результативний удар через активний офсайд у Шепелєва.

Що ближче було закінчення основного часу, то більше падав темп гри. Як мінімум "Ворскла" грала вже більше на відбій, а "Динамо", схоже, не вистачало функціонально.

Овертайм суперники почали так, ніби й не було перед цим півтора виснажливого годинника. "Ворскла" напрочуд знову почала активніше, але свої можливості не використала. Найкраща з них - сумбурна атака, коли Шехич не зміг пробити частокіл ніг "динамівських" захисників уже у київському штрафному майданчику. Київ відповідав загальним тиском, хоч і без гострих ударів.

"Ворскла" на останніх хвилинах вже відверто терпіла. А "Динамо" ніяк не могло визначитися: догравати в атаці чи готуватися до серії пенальті. Останній ігровий момент зустрічі стався за участю де Пени: Карлос замикав далеку після подачі праворуч, але у площину воріт не влучив.

У серії пенальті ніхто не хотів поступатися. Все зламалося на Сапаї, а потім і Баєнко, котрий у другий поспіль серії пенальті маже. Різник вперше врятував, але двічі витягти свою команду з прірви не зміг.

Харків. ОСК "Металіст"
Головний арбітр: Катерина Монзуль (Харків)
Асистенти: Марина Стрілецька (Суми), Олександра Ардашева (Київ)
Динамо – Ворскла 1:1 / пенальті 8:7
Голи: Беньямін Вербич 28 - Руслан Степанюк 11
Серія пенальті: Пуцлін - 0:1, Вербич - 1:1, Кане - 1:2, Циганков - 2:2, Луїзао - 2:3, Кендзера - 3:3, Опанасенко - 3:4, де Пена - 4: 4, Альюн – 4:5, Андріївський – 5:5, Чеснаков – 5:6, Сидорчук – 6:6, Пердута – 6:7, Шапаренко – 7:7, Сапай – 7:7 (воротар), Миколенко – 7 :7 (воротар), Баєнко - 7:7 (вище), Шабанов - 8:7.
Динамо: Георгій Бущан, Сергій Сидорчук, Беньямін Вербич, Володимир Шепелєв (Олександр Андрієвський 117), Георгій Цитаїшвілі (Віктор Циганков 60), Карлос Де Пена, Віталій Міколенко, Віталій Буяльський (Микола Шапаренко 99), Артем
Ворскла: Дмитро Різник, Ігор Пердута, Наджиб Якубу (Євген Опанасенко 73), Олександр Скляр (Едін Шехич 95), Владислав Кулач (Луїзао 76), Руслан Степанюк (Володимир Баєнко 115), Володимир Чеснаков, Ідам , Пап-Альюн Ндіайє
Попередження: Олександр Сирота 9, Артем Шабанов 80, Віталій Буяльський 89, Беньямін Вербич 113 – Олександр Скляр 42, Ігор Пердута 105+1

Read 699 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha