Останні новини

Четвер, 25 червня 2020 10:14

Відомий другий фіналіст Кубка України

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)
Відомий другий фіналіст Кубка України © ФК Мариуполь

У Маріуполі місцева команда Олександра Бабича боролася за вихід у фінал Кубка України з полтавською «Ворсклою», яка, на відміну від суперника, має не лише досвід виступів у фіналі, а й виграла почесний трофей у сезоні 2008/09.

Обидва клуби не потребували мотивації, адже переможець Кубка отримає путівку до єврокубків, а з кваліфікацією до Ліги Європи через чемпіонат у обох команд виникають проблеми. Напередодні поєдинку команди синхронно перемогли своїх суперників у чемпіонаті: «азовці» розгромили «Львів» (3:0), а «ворскляни» обіграли «Дніпро-1» (2:0). Тому тренери виставили практично самі переможні склади, мінімальні зміни були вимушеними.

Олександр Бабич замість дискваліфікованого Федорчука виставив у опорну зону Данила Ігнатенко. А наставник «Ворскли» Юрій Максимов, який через дискваліфікацію дивився матч із трибун, повернув до складу Ігоря Пердуту та Вадима Сапая, які пропускали гру з дніпрянами у зв'язку з переборами жовтих карток.

На початку матчу активніше діяла "Ворскла". На 15-й хвилині Ібрагім Кані ледь не відкрив рахунок: після удару з-за меж штрафного м'яча пролетів поруч зі штангою. А ще через дві хвилини затята любителька відеоповторів Катерина Монзуль мала всі підстави призначити пенальті, коли Чурко потяг за футболку Сапая та завалив візаві на газон. Але арбітри обділили увагою цей епізод.

До речі, про VAR. На стадіоні імені В. Бойка ця система використовувалась уперше. 11 днів тому «Маріуполь» та «Ворскла» проводили тут репетицію півфіналу Кубка в рамках 26 туру чемпіонату УПЛ, але тоді відеоповтори використовувалися на цікавіших матчах. Зараз зірки зійшлися, і нововведення дісталося і до Маріуполя. А та зустріч завершилася внічию з рахунком 1:1. Але тоді першими відзначилися полтавці, а кубковий матч складався з точністю навпаки.

На 36-й хвилині "Маріуполь" повів у рахунку. Горбунов змістився з лівого флангу в центр і пробив по воротах, завдяки невеликому рикошету м'яч знайшов мету. Офсайду Чурко, як спочатку могло здатися, не було. На перерву підопічні Бабича пішли із мінімальною перевагою, інтрига зберігалася.

На другий тайм «Ворскла» вийшла з чіткою установкою забивати, а тому щоразу створювала моменти. «Маріуполь» дозволив собі грати на контратаках, які були досить небезпечними. Все це дозволило другій половині гри по напруженню бути набагато гостріше за першу.

У складі гостей яскраво вирізнявся Кане. 20-річний малієць щоразу вигравав єдиноборства у суперників, часом пробивав по воротах, проте для голу його індивідуальних дій було недостатньо. Потрібно було посилювати гру, але кадровий дефіцит не дозволяв це зробити якісно. Натомість Кулача на полі довелося випускати 18-річного форварда Данила Кравчука.

Здавалося, що після виходу з поля Кулача шансів у гостей майже немає, але Руслан Степанюк вкотре став героєм матчу, заробивши на 79-й хвилині пенальті. Ібрагім Кані реалізував 11-метровий удар і зробив собі подарунок на день народження.

Впіймавши кураж, Кані ледь не зробив дубль. Спочатку малієць з лінії штрафного майданчика закручував у кут, але м'яч пролетів за кілька сантиметрів від дев'ятки. А під завісу Ібрагім мав ще одну можливість забивати, коли партнер далекою передачею вивів його віч-на-віч з голкіпером, але Гальчук врятував свою команду.

Очевидно, що «маріупольці» наприкінці підсіли функціонально і лише відбивалися, а гравці «Ворскли» відчули приплив сил та намагалися вирвати перемогу у основний час. Але не склалося, гра затяглася до овертаймів.

Додатково головним завданням команд було не пропустити, всі грали максимально акуратно, що позначилося на кількості моментів. Та й сили давно покинули гравців, вони тяжко пересувалися полем. Складалося враження, що обидві команди згодні розіграти путівку у фінал серії пенальті.

Саме з розрахунком на серію пенальті «Ворскла» на 120-й хвилині випустила 16-річного воротаря Павла Ісенка. Його зростання становить 192 сантиметри, що для такого юного віку досить багато.

І ставка тренерського штабу полтавців спрацювала! Ісенко взяв три удари з п'яти, тоді як Гальчуку не забили лише два гравці. 16-річний дебютант став героєм матчу та вивів свою команду у фінал Кубка України, де підопічні Юрія Максимова оскаржать трофей із київським «Динамо»!

Кубок України. Півфінал.

«Маріуполь» – «Ворскла» – 1:1 (за пенальті 2:3)

Горбунов (37) – Кані (80, з пенальті)

Серія пенальті: 0:1 - Пуцлін, 0:1 - Кулаков (воротар), 0:1 - Шехич (вище), 1:1 - Кащук, 1:2 - Кані, 2:2 - Полегенько, 2:3 - Скляр , Ігнатенко (воротар), 2:3 - Баєнко (воротар), 2:3 - Корнієнко (воротар).

Топалов (32), Тищенко (84), Биков (114) – Скляр (70), Ндіайє (79), Пуцлін (81), Чеснаков (87)

«Маріуполь»: Гальчук, Полегенько, Чоботенко, Яворський (Биков, 75), Корнієнко, Чурко (Кулаков, 69), Ігнатенко, Мішнев (Тищенко, 75), Горбунов (Дава, 56), Топалов (Кащук, 69), (Дудік, 112).

«Ворскла»: Різник (Ісенка, 120), Пердута, Чеснаков, Ндіайє (Баєнко, 80), Сапай, Скляр, Пуцлін, Дитина (Шехіч, 76), Кулач (Кравчук, 59), Кані, Степанюк.

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)

Стадіон імені В. Бойка (Маріуполь)

sport.ua

Read 397 times Last modified on Четвер, 25 червня 2020 10:16

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha