Print this page
Вівторок, 24 вересня 2019 14:16

У Кропивницькому пройшов чемпіонат України з легкої атлетки серед спортивних шкіл

Автор: 
Rate this item
(2 votes)

У Кропивницькому завершився Чемпіонат України з легкої атлетики серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл та спеціалізованих дитячо-юнацьких шкіл олімпійського резерву. Протягом трьох днів 20-22 вересня 544 спортсмени зі всіх регіонів України на стадіоні «Зірка» виборювали нагороди та право називатися найкращими атлетами цієї вікової категорії.

Нашу область представляли 50 легкоатлетів. Переважну більшість із них складали вихованці двох спортивних шкіл Кропивницького – СДЮШОР №2 та КДЮСШ №2. Поряд із ними вели боротьбу спортсмени зі Знам'янки, Знам'янського району, Олександрії, Олександрійського району, Олександрівки та Малої Віскі.
Піднятися на призовий п'єдестал вдалося двом нашим спортсменам. Вихованець Маловисківського ДЮЦ «Вись» Веніамін Кучеренко став срібним призером у бігу на 800 метрів. Підопічний Олександра Шостака здолав дистанцію за 2:06.08 сек. Бронзову нагороду у стрибках у висоту виборола кропивничанка зі СДЮШОР №2 Тамара Фроленко (на фото крайня ліворуч). У своїй найкращій спробі вихованка Геннадія Здітовецького перестрибнула планку на позначці 165 см.

Читати: Кропивницькі грації привезли нагороди з Європи

Висновки щодо виступу представників Федерації легкої атлетики Кіровоградської області зробив старший тренер області з легкої атлетики Володимир Абраменко:
- Виступ для нас був успішним: здобули дві медалі, набрали 464 очки, посіли дев'яте командне місце серед 26 регіонів. А ще у доробку наших атлетів одне п'яте місце, сім шостих місць, а загалом до провідної десятки у різних змагальних дисциплінах увійшло 12 наших представників. Це каже про потенціал наших атлетів. Більшість учасників від нашої області були 2003-2006 років народження, це 13-16 річні хлопці та дівчата і вони були меншими за своїх суперників. У нашій області легкоатлетів 17-річного віку, які активно продовжують спортивну кар'єру, стає дедалі менше: вони або їдуть навчатися у спортивні інтернати до інших регіонів або залишають легку атлетику. Хотілося б, щоб на чемпіонати України, які проводяться у Кропивницькому, приїжджало більше наших представників із районів області, адже легка атлетика розвивається у всіх районах. Порівняно з поїздками на змагання в інші обласні центри країни це значно дешевше. А на чемпіонат України серед спортивних шкіл у Кропивницький приїхало лише кілька команд із районів нашої області. Однією з причин цього бачу переривання тренувального процесу у літній період. Ми у Кропивницькому все літо вели підготовку на стадіоні «Зірка», щоб виступити достойно. Частина тренерів улітку йде у відпустки, діти відповідно теж відпочивають, не тренуються, тому вони не готові виступати у вересні. Вже скоро – 30 вересня у Кропивницькому розпочнуться ще одні національні змагання – Командний чемпіонат України серед ДЮСШ та СДЮСШОР серед юнаків (2004 р.н. та молодше). Розраховую, що на ньому географія представників нашої області збільшиться як і кількість завойованих медалей.

gre4ka.info

Read 1586 times

Latest from SportРепортер

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha