Останні новини

П'ятниця, 27 липня 2018 02:40

Андрій Горбань: «Набираємося досвіду разом із гравцями»

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)

Наставник кропивницької «Зірки» Андрій Горбань звернувся до вболівальників та ще раз поділився враженнями від старту сезону.

Я хотів би ще раз подякувати нашим уболівальникам за розуміння ситуації, яка наразі склалася, та підтримку у першому матчі з «Волинню». Ну і нам вдвічі приємно, що кропивницькі шанувальники футболу, у більшості своїй, позитивно оцінили нашу гру. Та є й недоброзичливці, які одразу почали нас «ховати». Скажу так, ми з колегами та хлопцями зробимо все можливе та навіть неможливе, щоб їх негативні прогнози не справдилися. Я повторюю, що в нашій команді не буде футболістів, які не викладатимуться і працюватимуть не на повну потужність. Але ж не можна відразу вимагати від нас неможливого. Не може команда, яка повністю змінилася, виходити та грати першим номером проти одного з головних претендентів на підвищення у класі. Поки що ми намагаємося брати пристрастю, бажанням, самовіддачею та організацією гри. Ну дивіться у міжсезоння «Зірку» залишили 22 футболісти. Й ми почали будувати новий колектив. З тих, хто спробував сил у Прем'єр-Лізі, залишилося чотири футболісти. Інших хлопців ми залучили з юнацького, молодіжного складу минулого сезону та, навіть, із «Зірки» U-17. Ну і запросили шість гравців, які підійшли під наше бачення і які зможуть реально допомогти вже сьогодні. Скажу так, якби не було зараз досвідченого Івана Рудницького, то ми могли б претендувати на звання наймолодшої команди у світі. Та й так середній вік сьогоднішньої «Зірки» – 21 рік.

Але ми свідомо вибрали такий шлях, зробивши ставку в більшості своїй на місцевих вихованців. Ми намагаємося повернути почуття патріотизму, якого, чого гріха таїти, нам у останні роки не вистачало. А зараз для того ж Рудницького, який провів тут п'ять вдалих сезонів, ця команда майже рідна. Ну і з підвійною самовідданістю гратимуть перед земляками кропивничани Кирило Павлюк, Михайло Боздаган'ян, Дмитро Касімов, Ігор Лопушенко, знам'янці Ярослав Поплавка та Андрій Савіцький, представники футболу Новоархангельщини Дмитро Льопка та Максим Коноваленко. Та й інші хлопці, за винятком новачків, майже всі вихованці ФК «Зірка», які пройшли через різні клубні команди. Назвіть мені іншу команду де б в основній обоймі були б 12 вихованців клубу? Смію вас запевнити, що ці хлопці будуть грати за своє місто, область, клуб, який став для них рідним.

Колись і я прийшов сюди 18-річним хлопцем і пройшов із «Зіркою» великий шлях. І я спочатку також помилявся, як і мої сьогоднішні підопічні, але через помилки приходити досвід. А цього досвіду нам усім дуже не вистачає і ми разом рухатимемося вперед. Ми через матчі робитимемо висновки та необхідні зміни. Тож селекція не припиняється й найближчою годиною у нас з'являтимуться нові виконавці. І все ж команда-переможців за такий короткий термін не будується. Звичайно потрібна година. Та розуміємо, що вболівальники вимагатимуть позитивний результат і гарну гру. І повірте, ми також до цього прагнемо. Але до своєї мети будемо рухатися поступово, боротися за турнірні очки у кожній зустрічі, розуміючи, що наздоганяти конкурентів потім буде важко. Ще раз наголошую, що ми розуміємо всю складність наших завдань, але з такою підтримкою вболівальників, яка була на стартовій грі сезону, вирішувати їх буде значно легше.

Джерело: ФК "Зірка"

Read 2778 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha