Останні новини

Неділя, 25 лютого 2018 11:57

Поразка, за яку німцям не соромно

Автор: 
Rate this item
(5 votes)

Росіяни в овертаймі вирвали хокейне золото Олімпіади.

Несподіваний фінал Олімпіади, природно, про склад фінальної пари, не зібрав аншлагу на трибунах «Gangneung Hockey Centre». Чи то афіша вирішального матчу – Олімпійські атлети Росії проти збірної Німеччини – не надихнула вболівальників, чи відлякали високі ціни на квитки, які доходили до 600-900 доларів, але факт є факт – вільних місць було достатньо.
Хоч з перших хвилин пішов такий, що на нього було дуже цікаво дивитися. Вже на 15-й секунді після вилучення Андронова росіяни залишилися в меншості, що дозволило німецькій збірній провести майже дві хвилини біля воріт Кошечкіна, але комбінації «на гол» так і не вдалося провести. У рівних складах гра йшла з невеликою перевагою команди Олега Знарка, що очікувалося, але можна відзначити хіба що кидок Капризова, що його плечем відбив Аус ден Біркен. А ось коли на лаву штрафників вирушив Ерхофф, росіяни провели дуже активні півтори хвилини в зоні Німеччини, протягом яких кидків по воротах Аус ден Біркена було достатньо, в тому числі з п'ятачка, але голкіпер стояв стіною. Дуже динамічний перший період вже котився до нульової нічиєї, як росіяни провели масовану атаку, і після передачі з-за воріт Гусєва Войнов найсильнішим клацанням відправив шайбу під перекладину. Класичний гол "в роздягальню" - табло показувало, що до сирени залишалося 0,5 секунди. Тут саме час сказати, що у всіх трьох своїх матчах на стадії плей-офф збірна Німеччини незмінно першою закидала шайбу, і було цікаво, як же німці гратимуть, поступаючись у рахунку.
І заграли хлопці Марко Штурма як команда, якій треба відіграватись. У першій же зміні вдалося перехопити шайбу в зоні росіяни, після чого по воротах Кошечкіна були два поспіль кидки з п'ятачка, які завдяки вдалій грі воротаря голом не стали. На льоду йшла відкрита гра, і в середині періоду рахунок став рівним – Фелікс Шутц у боротьбі із захисником кинув по воротах, Кошечкін одним рухом зупинив шайбу, але другим сам і відправив її за лінію воріт. Арбітри про всяк випадок переглянули епізод, але очевидно було, що гол чистий.
Щоб утримати рахунок нічийним, німцям довелося попітніти – пішов Раймер. Гра «5 на 4» не пішла у збірної Росії, і божевільного тиску на ворота Аус ден Біркена не було. На 33-й хвилині стався цікавий епізод, у якому ледь не помилилися арбітри, але потім розібралися. Бойл отримав пошкодження після удару ключкою по обличчю, і в титрах дали, що в Олімпійських атлетів Росії буде видалення на 4 хвилини. Але відеоповтори показали, що ключка прийшла в обличчя Бойлу від свого партнера по команді - Ерхоффа, і команди продовжили гру в рівних складах. А шайба Щутца так і залишилася єдиною у другому періоді.
Період під номером 3 розпочався з атак збірної Німеччини, яка найчастіше вигравала вкидання, що й дозволило більш ніж на хвилину замкнути росіян у їхній зоні. Ті, у свою чергу, огризнулися контратакою «2 в 1», але Телегін вирішив не віддавати, кидати самому в ближній кут, а Аус ден Біркен там і був. До середини періоду на майданчику йшла абсолютно рівна гра, де жодна з команд не хотіла припуститися помилки. Їх і не було, але на 54-й хвилині дуже хитро зіграв Микита Гусєв - перебуваючи ліворуч під гострим кутом, довго цілився, після чого направив шайбу над плечем голкіпера під перекладину. Не встигли на спортарені оголосити прізвище росіянина, як рахунок став рівним. Ехліц до кінця поборовся за шайбу за воротами і після передачі Мауера Домінік Кахун спокійно розстріляв ворота Кошечкіна.
Німці зловили хвилю атак, на 57-й хвилині Мюллер від синьої лінії викотився на ударну позицію і точно кинув у куток. Росіяни і так опинилися у складному становищі, а тут ще за 2:11 до кінця періоду було вилучено Калініна. Проте знайшовши момент, Знарок прибрав з льоду Кошечкіна, і після виграного в зоні Німеччини вкидання Гусєв потрапив по шайбі, що стрибала, яка влетіла у верхній кут. Хоча у німецької збірної ще залишався час у більшості, але розчарування від пропущеної шайби було надто великим. 3:3 – після 60 хвилин гри, і фінал перебрався до овертайму, який у фіналі грає 20 хвилин у форматі «4 на 4».
Збірна Німеччини у плей-офф двічі грала овертайми, в яких вирвала перемоги у Швейцарії та Швеції. А в Росії досвіду ігор з овертаймом у Пхенчхані ще не було. Тренерський штаб Олімпійських атлетів Росії, напевно, підказав своїм хокеїстам, що німці дуже різко починали овертайми, і росіяни намагалися шайбу більше тримати у себе. На 7-й хвилині овертайму чудовий шанс закрити гру був у Ковальчука, який при виході віч-на-віч вже і Аус ден Біркена уклав на лід, але підняти шайбу над щитком голкіпера не вийшло. Незабаром поруч зі штангою кинув Григоренка, але Німеччина відповіла корявеньким кидком Хагера.
На 70-й хвилині Раймер високо піднятою ключкою зачепив Дацюка, і росіяни здобули більшість. Це був мегашанс - Знарок кинув на лід найкращі сили. І вони не підвели – Капризов найсильнішим кидком приніс Олімпійським атлетам Росії золото Олімпіади. Це був чудовий фінал!
Хокей. Фінал
Олімпійські атлети Росії - Німеччина - 4:3 ВІД (1:0, 0:1, 2:2, 1:0)
Голи: Войнов (Гусєв, Капризів), 19:59 – 1:0, Шутц (Мачек, Хагер), 29:32 – 1:1, Гусєв (Капризів), 53:21 – 2:1, Кахун (Мауер, Ехліц) ), 53:31 - 2:2, Мюллер (Ехліц, Хордлер), 56:44 - 2:3, Гусєв (Зуб, Капризів), 59:04 - 3:3, Капризів (Гусєв, Войнов), 69:40 – 4:3
Кидки: 30 - 25 (12-6, 9-8, 7-10, 2-1)
Джерело: sport.ua
Фото: © Getty Images
Read 2473 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha