Останні новини

Вівторок, 13 лютого 2018 23:56

ОІ-2018: підсумки п'ятого дня

Автор: 
Rate this item
(3 votes)

Дайджест п'ятого дня

Україна
Сьогодні гірськолижники нарешті зуміли вийти на старт в офіційних змаганнях на Олімпіаді-2018. Українець Іван Ковбасюк після швидкісного спуску був 56-м, проте у слаломі не зміг дістатися фінішу. Перемогу тут відсвяткував Марсель Хіршнер. Після першої частини змагань він був 12-м, але завдяки своїй улюбленій дисципліні зумів зрештою виграти «золото». Друге та третє місця посіли французькі гірськолижники Алексіс Пентюро та Віктор Мюффа-Жанде.
1. Марсель Хіршер (Австрія) – 2,06,52
2. Алексіс Пінтуро (Франція) – 2.06,75
3. Віктор Муффа-Жанде (Франція) – 2,07,54
У класичному спринті до лижниць Марина Анцибор і Тетяна Антипенко не зуміли пробитися 1/4 фіналу. У підсумку Марина стала 54, а Тетяна – 56.
"Золото" завоювала шведська лижниця Стіна Нільсон. Олімпійська чемпіонка Сочі 2014 у спринті норвежка Майке Кайсперсен Калла здобула «срібло», а «бронзу» завоювала Юлія Білорукова.
1. Стіна Нільссон (Швеція)
2. Майкен Касперс Фалла (Норвегія)
3. Юлія Білорукова (ОАР)
...
54. Марина Анцибор (Україна)
56. Тетяна Антипенко (Україна)
Представники чоловічої команди України у лыжних перегонах теж були серед останніх у спринті. Олексій Красовський посівши 70 місце, Андрій Орлик – 73. Всього у кваліфікації взяло участь 80 спортсменів.
Олімпійським чемпіоном став молодий норвезький лижник Йоханес Клєбо. Срібним призером став Федеріко Пеллегріні, а «бронзу» здобув Олександр Большунов з команди олімпійських атлетів з Росії.
1. Йоханес Клебо (Норвегія)
2. Федеріко Пеллегріно (Італія)
3. Олександр Большунов (ОАР)
...
70. Олексій Красовський (Україна)
73. Андрій Орлик (Україна)
Німкеня Наталі Гайзенбергер стала триразовою олімпійською чемпіонкою у змаганнях саночників. Срібним призером стала її співвітчизниця Даяна Айтбергер (+0,367). Третє місце зайняла представниця Канади Алекс Гоф (+0,412).
Жодна з українок у фінальний раунд не зуміла пробитися. Олена Шхумова мала непогані шанси потрапити до топ-20 і продовжити виступи, але помилилась у третій спробі і опустилася на фінальне 22 місце. Олена Стецьків залишилася на останній, 29-й позиції.
1. Наталі Гайзенбергер (Німеччина)
2. Даяна Айтбергер (Німеччина)
3. Алекс Гоф (Канада)
Результати дня
Американська сноубордистка Хлоя Кім здобула победу в дисципліні хафпайп. Іншою стала китаянка Лю Цзяю, а третє місце посіла ще одна представниця США – Аріель Голд.
1. Хлоя Кім (США) – 98,25
2. Лю Цзяю (Китай) – 89,75
3. Аріель Голд (США) – 85,75
Канадці Кейтлін Лоз і Джон Морріс виграли «золото» у дабл-міксі у змаганнях з керлінгу, здолавши у фіналі швейцарців Дженні Перре та Мартіна Ріоса – 6:3. «Бронза» дісталася представникам ОАР.
Матч за 3 місце
ОАР - Норвегія - 8:4
Фінал
Канада – Швейцарія – 10:3
Голландський конькар К'єлд Нейс виграв золоту медаль на дистанції 1500 метрів. Срібним призером став його співвітчизник Патрік Руст. Бронзова медаль дісталася представнику Південної Кореї Кім Мін Соку.
1. К'єлд Нейс (Нідерланди)
2. Патрік Руст (Нідерланди)
3. Кім Мін Сік (Південна Корея)
Італійка Аріанна Фонтана здобула золоту медаль зі шорт-треку на 500 м. «Срібло» здобула Яра ван Кергоф з Нідерландів, а «бронза» дісталася Кім Бутін з Канади. Для Фонтані це шоста олімпійська нагорода у кар'єрі і лише перше «золото». Раніше вона виграла одне «срібло» та чотири «бронзи».
1. Аріанна Фонтана (Італія)
2. Яру ван Керкхоф (Нідерланди)
3. Кім Баутін (Канада)
Відбулося два матчі групового етапу жіночого хокейного турніру:
Канада - Фінляндія - 4:1 (2:0, 2:0, 0:1)
США – ОАР – 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)
Допінг
У Пхьончхані відбувся перший допінговий скандал. Японський шорт-трекіст Кеі Саіто відправлений додому через невдалий допінг-тест. Японський спортсмен здав тест у день прибуття до Південної Кореї. Атлет ще не встиг розпочати виступи на Олімпіаді і вже був виключений зі списку-учасників змагань. Сайто – резервіст японської команди, він ще не брав участі в олімпійських змаганнях.
Жахливе падіння представника ОАР
Російський гірськолижник Павло Тріхічєв був госпіталізований після жахливого падіння у швидкісному спуску. 25-річний росіянин, який був одним із фаворитів змагань у цій дисципліні, не впорався з одним із поворотів, після чого втративши рівновагу в польоті й, невдало приземлившись, пролетів по схилу пару десятків метрів, доки не врізався у огорожу. Переломів чи струсу мозку у клініці у Тріхічева не було зафіксовано. Поки невідомо чи він продовжить виступи на ОІ.
Джима – без мас-старту?
Один із лідерів збірної України з біатлону Юлія Джима, принаймні, за офіційними версіями, пропустила спринт, а відповідно і гонку переслідування, щоб краще підготуватися до індивідуальної гонки та мас-старту.
Спочтаку повідомлялося, що у зв'язку з відсутністю в Олімпійських іграх росіян Катерини Юрлової-Перхт, що займає 12-е місце у загальному заліку Кубка світу, Джима, яка йде 16-ту, зможе гарантовано взяти участь у мас-старті.
Однак у попередньому стартовому листі на гонку з масовим стартом, який завершить програму персональних стартів на Олімпіаді, Джімі не виявилося. Це означає, що для того, щоб перейти у мас-старт, Юлія має показати високий результат в індивідуальній гонці.
Невже тренерський штаб і керівництво федерації настільки серйозно помилилися, чи просто Юлія Джима має проблеми зі здоров'ям і тому не змогла вийти на спринту?
Прапор СРСР на трибунах
На змаганнях з лижного спринту на Олімпійських іграх у Пхенчхан був вивішений прапор СРСР. Через якусь годину він був знятий, оскільки регламент МОК не передбачає присутності прапорів країн, які не беруть участь у турнірі.
Рекорди та цікаві факти
Норвезький лижник Йоханнес Клєбо став наймолодшим олімпійським чемпіоном в історії лижних перегонів. Він виграв золото в 21 рік 3 місяці і 22 дні. Попередній рекорд належав Гунде Свану, який у віці 22 року 1 місяць і 1 день виграв 15-км гонку у Сараєво-84.
Аріанна Фонтану приєдналася до Ван Менг (Китай), яка була єдиною-жінкою із шістьма медалями у шорт-треку на Олімпійських іграх.
Канада виграла шосте «золото» у керлінгу на Олімпіадах, у найближчих конкурентів лише по дві золоті медалі.
Медальний залік після 5 дня
Джерело: sport.ua
Фото: © Getty Images
Read 1683 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha