Останні новини

П'ятниця, 29 грудня 2017 22:52

За вимогами години

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)

У конференц-залі СДЮШОР «Надія» відбулася позачергова конференція Кіровоградської обласної федерації футболу. Але це зібрання було одночасно й установчим, адже потрібно було виконати вимоги нового законодавства та перетворити громадську організацію, якою до цього часу була КОФФ, у громадську спілку та обрати нові керівні органи новоствореної спілки.

Отже, як зазначив на початку збору голова КОФФ Віктор Безсмертний, дуже приємно, що в нашій області зберігається футбольна єдність та проводитиме цілеспрямовану роботу на благо улюбленої справи. Це можливе завдяки команді однодумців, керівники районних підрозділів якої забралися для того, щоб підтвердити свої позиції щодо розвитку футболу на Кіровоградщині. Ну а нові вимоги такі, що засновниками громадської організації можуть бути лише фізичні особи, громадську ж спілку утворюють юридичні особи приватного права, а членами (учасниками) можуть бути юридичні особи приватного права та фізичні особи. Й оскільки Федерація футболу України вже провела відповідні перетворення, то зрозуміло, що обласні осередки національної федерації не можуть стоять осторонь цього процесу. Можливо, це формальність, але її потрібно дотриматися. Ну а у делегатів Конференції особливих питань до переформатування КОФФ у громадський союз не виникло. Отже, таке рішення, як і інші необхідні умови, були ухвалені одноголосно.

Одностайно була підтримана пропозиція переобрати головою обласної федерації футболу Віктора Безсмертного. Віктор Анатолійович запропонував підтримати кандидатури Андрія Скрипки – на посаду першого заступника голови КОФФ, а заступниками стали відомі та шановані у Кропивницькому підприємець Віктор Тюпа та депутат обласної Ради, легендарний голкіпер кіровоградської «Зірки» Валерій Музичук.

До складу Виконкому КОФФ, разом із вищезазначеними керівниками, були обрані голова федерації футболу Кропивницького Ярослав Пилипенко, голова Новоукраїнської міської федерації Олександр Корінний, голова Олександрійської міської федерації Ігор Костиря, голова федерації футболу Кіровоградського району Олег Логін, заступник голови Долинської району Світловодської міської федерації Сергій Лисицький та директор ОК СДЮШОР-2 Віталій Винокуров.

Також був затверджений склад ревізійної комісії, апеляційного комітету та, незалежного від КОФФ, Контрольно-дисциплінарного комітету, до якого увійшли виконавчий директор ФК «Зірка» Андрій Перевізник, ветеран кіровоградського футболу Олександр Сміченко, заслужений тренер України Юрій Махно, колишній арбітр діючий офіцер безпеки ФФУ Віктор Болгарін. До речі, колишній голова КДК КОФФ Олексій Кацман нещодавно пішов з життя і присутні вшанували пам'ять нашого видатного футболіста та тренера хвилиною мовчання. А нового керманіча КДК буде обрано пізніше на першому засіданні нового складу. За пропозицією Віктора Безсмертного, члени Виконкому КОФФ підтримали кандидатури заслуженого журналіста України Юрія Ілючека на посаду голови комітету зі зв'язків зі ЗМІ та президента ФК «Багіра» Олексія Стрєльцова, який очолив Комитет жіночого футболу.

А після того, як закінчилася офіційна частина конференції, свідоцтва про реєстрацію отримали керівники районних федерацій, які отримали відповідний статус. А ще були нагороджені нещодавні ювіляри Анатолій Головатенко, Сергій Лисицький, Юрій Махної Анатолій Голік. Повні комплекти футбольної форми отримали представники команд: наших воїнів-спецпризначенців 3-го полку, чемпіонів області – ФК «Вільшанка» та «Колос-Водник». А ще дипломом ФФУ було відзначено роботу Кропивницької міської федерації з футболу. Тож, затвердивши важливі рішення та підтвердивши свою єдність, одна з найкращих обласних федерацій в Україні – КОФФ – з упевненістю у власних силах знову поринула у цілеспрямовану діяльність.

Георгій Сергєєв, «Спортревю New»

Read 3172 times Last modified on П'ятниця, 29 грудня 2017 23:01

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha