Останні новини

Четвер, 03 серпня 2017 12:24

"Олександрія" - "Астра". Перед грою.

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)

Тиждень тому "Олександрія" здобула свої перші єврокубкові бали. У Румунії команда Володимира Шарана вкотре цього сезону не забила, але й не пропустила. Позитив ніби присутній, але не надто переконливий, щоб без хвилювання чекати на повторну зустріч з "Астрою" вже на своєму полі.

"Моментів мало. Ми мало вичавлюємо зі стандартів, маючи таких нападників як Сітало, Куліш та Пономар. Але думаю, що нас прорве і все буде нормально". Так реагує на низьку результативність своїх футболістів наставник "жовто-чорних". Лише минулої неділі "Олександрія" забила свій перший гол цього сезону, коли Станіслав Куліш відкрив рахунок у матчі проти "Зорі" (1:1). До цього олександрійці не відзначалися три стартові матчі поспіль. Більше того, востаннє більше одного голу в офіційному поєдинку команда з Кіровоградщини забивала у знаменитому розгромі "Волині" (6:0) із покером того ж таки Куліша у лютому цього року.

До речі, ті ігри проти "Волині" та "Зорі" відбулися на домашньому полі "Олександрії". І це один із аргументів на користь проходу "Айстри" перед сьогоднішнім поєдинком. Але скоріше з огляду на результати суперника у виїзних матчах, а не на фактор своїх уболівальників. Справа в тому, що поки цього сезону "астралі" не змогли перемогти в жодній з двох ігор на виїзді, забивши лише один м'яч. Це нічия з "Зірей" 0:0 та поразка від "Волунтарі" 1:3. Але за всієї поваги до "Олександрії" називати її домашньою командою негідно, хоч вона частіше і перемагає саме на стадіоні "Ніка".
Як і перед першим поєдинком у Джурджу має Володимир Шаран і кадрові проблеми. Через червону картку в Румунії та дискваліфікацію не зможе зіграти сьогодні захисник Сергій Басов. До цього часу відновлюється після пошкодження інший захисник "жовто-чорних" Антон Шендрік. Також не готовий до виходу на поле Артем Щедрій. Схожі проблеми і в Едварда Йорданеску - він, схоже, поки що не може розраховувати на бразильського захисника Еріко. Хоча це не завадило команді зіграти два крайні поєдинки "на нуль". Більше того, у понеділок "чорні дияволи" на своєму полі розгромили "Поле Тімішоару" (3:0). Другими за рахунком голами у сезоні відзначилися Йониця та Балауре – одні з лідерів румунського колективу.

"Шанси залишаються рівними. Ми можемо пройти "Олександрію", - говорив після попередньої зустрічі цих команд наставник "Айстри". І останній матч чемпіонату Румунії лише посилив віру суперника українців у такому результаті. Олександрійцям же в цьому плані похвалитися нічим. Ніча - хоч і результативна - з "Зорею" стала другий поспіль у чемпіонаті після стартової поразки 0:2 від "Олімпіка", проміжний підсумок - 10 місце в УПЛ.
"Цього року ми налаштовані пройти принаймні перший раунд. Я бачу зі своїх хлопців, що вони готові грати на рівних із таким суперником". Володимир Шаран та його "Олександрія" демонструють прогрес у своїх єврокубкових результатах. Цікаво, чи вистачить цього, щоб уже завтра чекати на ім'я наступного суперника "жовто-чорних" у ЛЕ.

Микола Решнюк ua-football.com

Read 1906 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha