Останні новини

Понеділок, 24 липня 2017 10:11

Треба забити

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)

Футбольний сезон 2017/18 років у Кропивницькому був відкритий протистоянням нашої Зірки з донецьким Олімпіком у рамках іншого туру української Прем'єр-ліги.

Цікавий динамічний поєдинок завершився нульовою нічиєю, яка все ж таки була на користь гостей. А показником гри господарів є те, що вболівальники після фінального свистка провели своїх футболістів вигуками «Молодці».
А перед початком зустрічі капитани обох команд під гімн України підняли державний прапор. Далі учасники протиборства та глядачі, як і в інших протистояннях туру, вшанували хвилиною мовчання, що загинули в останні дні, наших героїв у зоні АТО. З такою ініціативою, яку підтримали у ФФУ, виступили журналісти та Асоціація вболівальників України.
Якщо ж переходити до гри, то у стартовому складі господарів відзначимо появу Олексія Чичикова та Максима Прядуна, котрі замінили, порівняно з попереднім поєдинком проти «Карпат», Арно Геджа та Адерінсолу Есеолу відповідно. На решту позицій вишли ті ж самі виконавці, що й у минулому турі.
На першій хвилині «олімпійці» провели атаку лівим флангом, звідки навісну передачу до штрафної виконав виконав екс-гравець «Зірки» Дмитро Нємчанінов, але Арман Оганесян завадив нападнику пробити як слід. У відповідь Артем Фаворов вибігав практично «на побачення» із Заурі Махарадзе, але голкіпер випередив нашого форварда. Трохи пізніше Євген Паст упорався з дальнім ударом Андрія Богданова зі штрафного по центру воріт. А згодом уже Олексій Чичиков вривався до штрафної гостей, де проти нього у підкаті зіграв захисник. Епізод був дуже суперечливим, та втім, арбітр Анаталій Абдула пенальті не визначив.
Зі стартових хвилин, та й зі складу команди кропивничан, було зрозуміло, що в атаці підопічні Романа Монарьова робитимуть ставку на швидкість. Отже, кілька разів партнери намагалися відправити у прорив молодого швидкого Максима Прядуна, та захисники «Олімпіка» перехоплювали ці передачі. Одного разу, щоправда, Максиму вдалося добратися до м'яча, та врешті-решт, епізод завершився кутовим, котрий господарі не надто вдало розіграли.
Гострою була подача від Павла Полегенька зі штрафного, який заробив Ігор Загальський. Оборонці команди Романа Санжара винесли цей м'яч, та на підбіранні першим був Олексій Чичиков, щоправда, м'яч після його дальнього удару, потрапивши у захисника.
Варто відзначити, що в першій половині першого тайму «Зірка» помітно грала першим номером, а «олімпійці» намагалися віднайти свою гру в швидких контратаках, якими донеччани й славляться. Підопічні Романа Монарьова, крім того, що тримали м'яч під своїм контролем, одразу ж після його втрати вступали в активний пресинг. Особливо в цьому плані варто відзначити Олексія Чичикова, котрий спіткав взяти участь практично в кожному епізоді.
На 27-й хвилині «Олімпіку» таки вдався разючий контрвипад. Моха, обігравши Дмитра Фатєєва, увірвався до штрафного майданчика і зробив простріл, який не зумів перехопити Євген Паст. Після удару Павла Лук'янчука м'яч летів точно в ціль, та на лінії воріт нашого голкіпера підстрахував Тарас Качараба, спасши «Зірку» у цьому епізоді. Далі не зовсім вдалі дії кропивничан Ігоря Загальського та Максима Драченка призвели до углового. Та знову надійно зіграв той-таки Качараба, а згодом ассистент арбітра зафіксував офсайд. Кутовим відзначились і господарі. На подачу Ігоря Загальського відгукнувся Максим Прядун, який спрямовував м'яч біля ворота, та Заурі Махарадзе зреагував і відвів загрозу.
Загалом гра наприкінці першого тайму значно пожвавилася. Владислав Хомутов, в атаці у відповідь, відверто «пробачив» господарів, слабко пробивши з вигідної позиції зі штрафного майданчика. А на 41-й хвилині Максим Прядун виграв швидкісний спурт у захисника та цілив у далекий кут, але трохи невигідно. Згодом, подача зі штрафного від «олімпійців» перетворилася на кутовий та удар у ближній кут. Гості претендували на пенальті, вважаючи, що Артем Фаворов зіграв рукою, але рефері порушення правил не зафіксував. Отже, на перерву суперники вирушили за нульову нічию. Варто зазначити, що у першій сорокап'ятихвилинці «Зірка» дуже пристойно виглядала на тлі учасника Ліги Європи.
А від другої половини зустрічі повністю залишилися за нашою командою. Кропивничани додали біля швидкості і затисли донеччан на половині поля вже з перших хвилин. І після подачі Павла Полегенька із правого флангу, головою пробивавши Максим Прядун – на жаль, не влучно. Далі, на 56-й хвилині, стрімка атака кропивничан завершилася перспективним моментом у Олексія Чичикова, який праворуч увірвався до штрафного майданчика. Але півзахисник господарів вирішив не пробивати, а віддавати передачу до району одиннадцятиметрової позначки, яку оборонці перехопили.
Підопічні Романа Монарьова з кожною хвилиною підвищували тиск на ворота конкурентів, які майже не контратакували. Ігор Загальський наважився на удар із лінії штрафного майданчика, на жаль, м'яч пролетів повз ближню стійку. Згодом Максим Прядун класно ввірвався до штрафної суперників, та його простріл на Артема Фаворова «прочитавши» Заурі Махарадзе. Варто зазначити, що після цих епізодів уболівальники на стадіоні значно пожвавились та гнали свою команду вперед, забиватимуть. Подача-удар Ігоря Загальського зі стандарту була трохи неточною і замкнути партнер її не зумів.
На 61-й хвилині Роман Монарьов провів першу заміну, кинувши в бій Адерінсолу Есеолу, знявши із гри Артема Фаворова. Зразу Загальський вирізав тонку передачу на нападника, та Есеолу випередив Заурі Махарадзе та забрав м'яч до рук. А на 68-й хвилині наш форвард сам пробіг через половину поля, обігравши по ходу трьох суперників і наважився на далекий удар – м'яч пролетів над поперечкою. Неозброєним оком було помітно, що гості потроху підсідали. Відтак, головний тренер «Олімпіка» проводив заміни одна за одною для того, щоб відвести гру від своїх воріт та налагодити хоча б якісь контратакувальні дії.
А від тренерського штабу «Зірки» намагався виключно підсилити атаку, пришвидшити свою гру для того, щоб таки дотиснути гостей. Тож замість Олексія Чичикова, який провів дуже гарний поєдинок, на 77-й хвилині на поле вийшов В'ячеслав Панфілов, тим самим дебютувавши на кропивницькому стадіоні.
Один із небагатьох випадів «олімпійців» на нашу половину поля завершився фолом в атаці. А від наступного удару здалеку від Андрія Богданова був дуже гострим, на щастя для нас, невигідним. Більшість наших передач у атаці йшли в руки Заурі Махарадзе. На 84-й хвилині на стадіоні «Зірка» дебютував і француз Арно Гедж, який замінив Армана Оганесяна, який отримав невелике ушкодження.
Наприкінці зустрічі господарі пішли на рішучий штурм, що призводив до частих кутових. Після одного з них Павло Полегенько здалеку дуже класно пробивши, але голкіпер витягнув м'яч із нижнього кута. А на навіс із правого флангу відгукнувся Максим Прядун і проти нього ззаду грубо зіграв опонент. Але арбітр очевидний одинадцятиметровий не визначив. Вже на третій компенсованій хвилині Максим Драченко заробив штрафний удар, що призвело до невеликої штовханини та рефері виписавши по «гірчичнику» Антону Кравченку та Адерінсолі Есеолі. А з цього «стандарту» Ігор Загальський у черговий раз пробив у руки Заурі Махарадзе. Тож фінальний свисток арбітра зафіксував нульову нічію, яка, безперечно, ніяк не задовольнила «Зірку», що була справді ближчою до победи.
Це й признав на післяматчевій пресс-конференции головний тренер «Олімпіка» Роман Санжар, який зазначив, що до перерви була досить рівна гра з обопільними шансами, але свої можливості його підопічні не реалізували. А від іншого тайму, на думку керманича гостей, залишився за «Зіркою», яка грала потужно і змусила суперників більше захищатися. Тож, здобутий одним пунктом до турнірної таблиці, наставник «Олімпіка» залишився задоволеним. А ще Роман Миколайович зазначив, що думок про єврокубкову гру з ПАОКом не було і моделювання протидій дуже потужному супернику не робили, адже стилі дій «Зірки» та грецького клубу різняться.
Головний тренер «Зірки» Роман Монарьов залишився задоволеним діями своїх футболістів по перерві та незадоволеним рішеннями арбітра у ключових моментах. А для того, щоб дотискати суперників такого рівня, поки що не вистачає виконавської майстерності в окремих епізодах та резерву, який може реально підсилити гру. Тож для вирішення серйозних завдань необхідно підсилити склад ще 3-4-ма виконавцями, які б підвищили конкуренцію та надали можливість для використання різноманітних тактичних схем. А на даний момент команда намагається грати на победу в кожній зустрічі й схвальні відгуки уболівальників про сьогоднішню гру надихають працювати з підвійною енергією.

"Зірка" (Кропивницький) - "Олімпік" (Донецьк) - 0:0 (0:0).

23 липня 2017 року (неділя). Початок о 19:30. Кропивницький. Стадіон "Зірка". 2542 глядача. + 25 С. Чемпіонат УПЛ, І коло, другий тур.

Арбітр : Абдула Анатолій (Харків).

Помічники арбітра : Трехліб Ярослав (Дніпро), Жарій Володимир (Павлоград).

Четвертий арбітр : Бондар Іван (Київ).

Наглядач арбітражу : Шандор Андрій (Львів).

Делегат ФФУ : Титаренко Юрій (Київ).

«Зірка» : 44. Паст Євген, 4. Качараба Тарас, 7. Драченко Максим (к/к), 8. Полегенько Павло, 10. Фаворов Артем (9. Есеола Адерінсола Хабіб, 61), 19. Оганесян Арман (22. Гедж Арно, 84), 20. Фатєєв Дмитро, 21. Загальський Ігор, 29. Прядун Максим, 55. Ковальов Максим, 77. Чичиков Олексій (28. Панфілов В'ячеслав, 77). Запасні: 41. Льопка Роман, 23. Маткобожик Олександр, 27. Дрішлюк Кирило. Головний тренер: Монарьов Роман.

"Олімпік" : 1. Махарадзе Заурі (к/к), 2. Лук'янчук Павло, 4. Кравченко Антон, 11. РхарсаллаМохаммед, 15. Шабанов Артем, 17. Шестаков Сергій (12. Міхальов Ілля, 75), 22. Біленький Станіслав (94. Мігунов Олександр, 62), 23. Нємчанінов Дмитро, 44. Цимбалюк Євгеній, 45. Хомутов Владислав (27. Брікнер Іван, 71), 90. Богданов Андрій. Запасні: 13. Кичак Артем, 3. Лухтанов В'ячеслав, 7. Сондей Іван, 32. Іллой-Айєт Владіс. Головний тренер: Санжар Роман.

Попередження : Шабанов Артем (45+1), Оганесян Арман (53), Лук'янчук Павло (72), Загальський Ігор (87), Рхарсалла Мохаммед (86), Кравченко Антон (90+3), Есеола Адерінсола Хабіб (90+ 3).

fczirka.com.ua

Read 2175 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha