Останні новини

Субота, 13 травня 2017 21:48

"Олександрія" поступається "Зорі"

Автор: 
Rate this item
(2 votes)

У найважливішому та принциповому протистоянні із "Зорею" підопічні Володимира Шарана програли луганчанам, що віддалило наших земляків від заповітної путівки до Ліги Європи. Особливо у світлі сьогоднішньої сенсаційної перемоги донецького "Олімпіка" над київським "Динамо".

До очного матчу, який цілком можна було називати «битвою за бронзу», команди Юрія Вернідуба та Володимира Шарана підійшли із незавидними показниками у другій частині чемпіонату. Кожна з них провела по 6 матчів, і перемога «Олександрії» над «Олімпіком» 26 туру так і залишається єдиною на двох.
З великою обережністю розпочали гру супернику, ретельно контролюючи будь-який маневр протилежної сторони. І ця розвідка завершилася на 10-й хвилині, коли після двох кутових "Зорі" ініціатива перейшла у луганчан. А ці корнери були дуже небезпечними для «Олександрії». Після першого з них Пілявський ударом головою потривожив сітку із зовнішнього боку, а після другого – м'яч дзвінко вдарився у штангу біля хрестовини, і знову після удару Пилявського головою.
"Зоря" продовжувала більше володіти м'ячем, але ніяк не могла повною мірою використати свою основну ударну силу нігерійця Бонавентуре - той знаходився практично на голодному пайку. Щоправда, атака, в ході якої «Зоря» отримала право на штрафному майданчику на 26-й хвилині, не обійшлася без участі Бонавентурі, але й вона не принесла господарям нічого ефективного – після найсильнішого удару Гречишкіна м'яч, зачепивши стінку, полетів за межі поля.
Поки Бонавентуре був непомітний, господарям доводилося шукати інші варіанти розвитку атаки, і на 32-й хвилині Соболю гострою передачею вдалося розкрити оборону «Олександрії», вивівши Ліпартію віч-на-віч із Новаком. Голкіпер «Олександрії» в потрібний момент вибіг із воріт, скоротив кут, тож у луганчанина був лише один варіант – пробити у воротаря, якого переграти не вдалося.
Якщо в цьому епізоді Новак зіграв вище за усілякі похвали, то незабаром підвів свою команду. Після довгої передачі Харатина на Бонавентурі воротар гостей вибіг за межі штрафного майданчика і рукою зняв м'яч із голови гравця «Зорі». Арбітр Кутаков розцінив цю дію голкіпера, як «позбавлення очевидної можливості забити м'яч», або, як у народі кажуть, «фол останньої надії», і після червоної картки Новак вирушив у роздягальню.
Після короткої паузи у гостей замість Старого на поле вийшов Леванідов, і відразу включився в гру. А сталося це після удару Рафаеля з-за меж штрафного майданчика в дев'ятку, який змінник Новака перевів на кутовий.
Три хвилини компенсував до першого тайму Кутаков, протягом яких кожна з команд ледь не досягла успіху. Спочатку Полярус після знижки Куліша у штрафному майданчику продавив двох захисників «Зорі», у падінні пробив зі шкарпетки – штанга врятувала Шевченка. А ще за пару хвилин масовану атаку луганчан ударом з меж штрафного майданчика завершував Бонавентурі – Леванідов вибрав правильну позицію у воротах і намертво накрив м'яч.
Строго від оборони почала «Олександрія» другий тайм, та, власне, які ще могли бути варіанти при грі вдесятьох. Але пробити оборону команди Шарана "Зорі" вдалося дуже швидко. На 50-й хвилині М'ягков з порушенням перекинув Пауліньо на газон, і це було в межах штрафного майданчика – Кутаков, не вагаючись, вказав на «точку». Рафаель Форстер виконав вирок, пробивши дуже сильно і по центру воріт – Леванідов же ворожив і стрибнув у кут воріт.
Подальший розвиток подій був прогнозованим. Тотальний контроль м'яча з боку «Зорі», гості ж усією командою на своїй половині. І питань було два. Перший – чи вдасться господарям подолати редут із дев'яти гравців, що обороняються. Друге – чи вдасться «Олександрії» вибратися з оборони та створити для себе перспективну ситуацію, щоб спробувати зрівняти рахунок.
І такий представився для гостей на 64-й хвилині. Полярус виконав навіс зі штрафного, і коли захисники винесли м'яч прямо на Цурікова, той сильним низовим ударом перевірив Шевченка. Як виявилося, воротар «Зорі» була вся увага, і в падінні накрив м'яч.
Зрозуміло, що таких можливостей у команди Шарана не могло бути багато, оскільки м'яч дуже рідко залишав половину поля «Олександрії». Після виходу Петряка Калитвинцев перемістився на лівий фланг, де продовжував терзати оборону гостей, і на 65-й хвилині після його гострої передачі Ліпартія в дотик пробив у ближній кут, але саме там і був Леванідов.
Коли ж другий тайм перевалив екватор, все частіше можна було чути заклики Вернідуба надійно тримати м'яч під своїм контролем, що його футболісти сумлінно, хай на шкоду видовищності, робили. З цим гості миритися, звісно, не бажали. Як могли, олександрійці нав'язували боротьбу, і часом вдавалося заробляти штрафні, з яких Запорожан, з будь-якої дистанції, «вантажив» м'ячі у штрафний майданчик, але там усю боротьбу вигравали захисники. Чотири хвилини компенсував Кутаков, але вони не змінили цифри на табло.
«Зоря» вперше виграє з 19-го березня, і фактично відсікає «Олександрію» як конкурент на «бронзу». Однак ним тепер стає «Олімпік», який у паралельному матчі взяв три очки у експериментального складу «Динамо». Команди Вернідуба та Санжара грають між собою у заключному турі, але до нього «Зоря» та «Олімпіка» чекають ще по два матчі.
"Зоря" - "Олександрія" - 1:0 (0:0)
«Зоря» : Олексій Шевченко, Андрій Пілявський, Артем Гордієнко, Едуард Соболь (Артем Сухоцький, '87), Рафаель Форстер, Владислав Калитвинцев, Дмитро Гречишкін, Бонавентуре Денніс (Іван Петряк, '60), Ігор Харатін, Ігор Харатін, '79), Джаба Ліпартія
«Олександрія» : Андрій Новак, Сергій Старенький (Владислав Леванідов, '42), Андрій Гітченко, Сергій Басов, Сергій Чеботаєв, Андрій Запорожан, Андрій Цуріков, Павло Мягков (Вахтанг Чантурішвілі, '81), Євген Банада, Артем , '71), Станіслав Куліш
Арбітр : Дмитро Кутаков (Бровари)
Рафаель Форстер, 51, з пенальті.
Едуард Соболь, 84. Іван Петряк, 89. – Станіслав Куліш, 10. Євген Банада, 24. Павло Мягков, 50. Андрій Гітченко, 51.
Андрій Новак, 40
Удари (у ворота): 13 (6) – 4 (1).
Кутові: 9 - 0.
Офсайди: 3-0.

Глядачів: 1.400.
Джерело: sport.ua
Read 2811 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha