Останні новини

Субота, 01 квітня 2017 21:15

А могли й не програти

Автор: 
Rate this item
(2 votes)

На старті іншого етапу Ліги Парі-Матч кропивницька "Зірка" в гостях зазнала не зовсім справедливої поразки від "Дніпра" зі рахунком -1:0.

Так сталося, що «Зірка» з «Дніпром», після зимового міжсезоння, у Кропивницькому розпочинали другу частину чемпіонату у Лізі Парі-Матч.

І ось, тільки вже на самому початку іншого етапу, суперники зустрілися знову, тепер у Дніпрі, де у нічийному протиборстві успіх святкували господарі, а підопічні Романа Монарьова своїми гольовими можливостями не скористалися.

Нагадуємо, що у першому колі кропивничани на виїзді здобули победу завдяки голу на останніх секундах Джонатана Мойї, а в другому колі була зафіксована, в цілому, справедлива нічия – 1:1.

У третьому протистоянні з дніпрянами Роман Монарьов зробив у стартовому складі, у порівнянні з попереднім матчем із «Ворсклою», низку змін. У ворота повернувся Євген Паст, а у центрі півзахисту вийшов Ігор Загальський, який відновився після пошкодження. Поява ж справа Романа Попова була дещо несподіваною. Як і ті, що в запасі залишились Есеола з Чичиковим.

Вже в дебюті зустрічі страшної помилки допустився Олександр Сваток, який подарував м'яч Сіталу біля центрального колу. Артем, який посів позицію єдиного нападника, на самоті втік до воріт, але дуже довго приймав рішення, дозволивши собі наздогнати захисникам, які заблокували удар нашого форварда. Стовідсотковий момент вийти вперед кропивничани впустили. Господарі відповіли штрафним від Влада з правого флангу, але Євген Паст вийшов із воріт і спокійно забрав м'яч. А ось, після несподіваного чи то удару, чи то подачі Польового зліва, м'яч звалився за спину голкіперу гостей, який зреагував в останній момент і відвів загрозу.

На перших хвилинах впадало в очі, що обидві команди намагаються діяти на хороших швидкостях, застосовувати високий пресинг і націлені на атаку. Але м'яч все ж таки більше контролювали господарі поля. Втім, відбувалося це більше до лінії штрафного, а далі захисники та хавбеки «Зірки» суперників просто не пускали. І все ж таки, на 15-й хвилині Влад знайшов у штрафному своєю передачею Довбика, який зробив паузу і віддав передачу в район одиннадцятиметрової позначки. Тут шанобливо зіграли наші захисники, які не дозволили завершити ударом перспективну атаку. Незабаром у підопічних Романа Монарьова пройшов випад правим флангом та передачею Попова до центру штрафної, де захисники вибили м'яч на кутовий. Подання Ігоря Загальського зі стандарту було досить небезпечним, але знову здорово діяли гравці лінії оборони «Дніпра». Підбір залишився за кропивничанами, але наступний небезпечний навіс нейтралізував молодий голкіпер Лунін. У дніпрян дуже активно діяв, висунутий на вістря, Довбик, який завдавав чимало клопоту суперникам. Саме настирливий нападник господарів заробив штрафний, після якого, з вигідного положення, невдало пробивши головою Когут. І невдовзі атакуюча наполегливість господарів поля було винагороджено. Влад із лівого флангу «вирізав» передачу у штрафну, де тріо наших захисників пропустили м'яч, а Дмитро Нагієв вискочив із-за спини Андрія Бацулі та з близького відстані вразив ціль – 1:0.

«Зірка» тут же кинулася відіграватись, і двічі була близькою до успіху. Але двічі вище за всілякі похвали зіграв Андрій Лунін. Спершу 18-ти річний страж воріт дніпрян відбив удар Артема Сітала, який зряче закидав м'яч за спину голкіперу. І відразу пішов «постріл» від Бацулі із рикошетом від захисника, але й цього разу Лунін свою команду виручив. Відбивши натиск, вже підопічні Дмитра Михайленка створили кілька небезпечних моментів біля воріт Євгена Паста. У найнебезпечнішому з них знову свій шанс не використавши Довбик, який при опорі суперників пробив поруч із ближньою стійкою воріт «Зірки». Ну й на останніх секундах першого тайму Роман Попов заробив перспективний штрафний, метрів за 25, але подача Бацулі не мала складнощів для оборони господарів поля. Тож на перерву суперники пішли за мінімальні переваги господарів поля.

Якщо підбивати підсумки першої половини зустрічі в цілому, то найактивнішими у нападі виглядали підопічні Дмитра Михайленка, а кропивничани більше зробили ставку на швидкі контрвипади. Хоча за кількістю реальних гольових нагод гості десь навіть перевершили суперників. Але своїх шансів наші футболісти не використали, а ось дніпряни, скориставшись неузгодженістю наших захисників, забили та забезпечили собі перевагу.

Початок іншого тайму знову залишився за командою Романа Монарьова. Спершу Попов після рикошету, вирвався на «побачення» з Луніним: Олексій перекинув м'яч через вратаря, але повторно пробити не встиг, бо його випередив Сваток, який виніс м'яча подалі. Але тут же підключення до атаки Фатєєва принесло небезпечний штрафний за 18 метрів від воріт суперників. Стандарт виконував Андрій Бацула, цілячи у ліву від голкіпера «дев'ятку», але м'яч пролетів трохи вище за поперечину. На полі у гостей, замість Сітала, з'явився Есеола і натиск «Зірки» продовжився. І ось уже Попов змусив сфолити на собі Сватка. Штрафний зліва здорово подав Полегенько, проте захисники винесли м'яч на кутовий. Після подачі з кута поля, у воротарському дніпрян виникла легка паніка, м'яч «заметушився» між гравцями, але все ж таки пробити гостям так і не вдалося.

До 60-ї хвилини підопічні Дмитра Михайленка гру вирівняли, стали більше контролювати м'яч, але без особливого просування вперед. «Зірка» ж продовжувала діяти першим номером. Для цього Роман Монарьов видозмінив тактичні побудови, в яких ближче до Есеолі стали грати Чичиков та Попов. Господарі вперше серйозно «огризнулися» на 64-й хвилині, коли Адамюк праворуч увірвався у штрафний майданчик та прострілив від лінії поля. Тут дуже поважно зіграв Борха, який виніс м'яч до центру поля. Ще один шанс мав Довбик, який мав можливість вийти віч-на-віч із Пастом, але нападника наздогнавши тієї ж Борха і в підкаті ліквідував опасность.

Керманич «Зірки» Роман Монарьов підсилює атаку, кинувши біля бій молодого Олексія Збуня, який замінив Романа Попова. Тож припущення про те, що на іншому етапі у нас буде більше довіри до найближчого резерву та перевірки його реальних можливостей – виправдалися. Ну і варто нагадати, що у попередній грі блискуче дебютував у еліті юний голкіпер Роман Льопка.

У Дмитра Михайленка команда практично складається з юних виконавців, а тому для підтримки темпу наставник «Дніпра» спочатку випустив Кочергіна, а потім парою – Чеберка та Кожушка. Таким чином, до 75-ї хвилини обидва наставники зробили всі можливі заміни, що трапляється нечасто. А вже за дві хвилини дніпряни провели швидку трьохходівку, яка завершилася не зовсім точною передачею до рук Паста. Гості відповіли випадом лівим флангом та подачею активного Бацулі, але й тут м'яч став «добиччю» голкіпера.

На 80-й хвилині не витримали нерви у Кожушка, який отримав пряму червону картку за намір травмувати Федеріко Перейрі. А вже чотири хвилини Андрій Лунін узяв у руки м'яч у штрафному майданчику, після передачі назад від партнера, тому був призначений вільний удар. Чудовим шансом відновити рівновагу гості не скористалися, оскільки на потужний «постріл» Полегенька інстинктивно, в останній момент, зреагував Нагієв, який підставив ногу і не дозволив м'ячу влетіти біля воріт.

Зрозуміло, що за останні хвилини господарі стали очевидно затягувати годину всіма можливими засобами. Був момент, коли наш капитан Перейра змушений був сам прибігти до чужих воріт і подавати м'яч неквапливому Луніну. Кропивничани ж до останнього йшли вперед у надії знайти свій момент і врятувати матч. Проте господарі поля терпляче оборонялися, не дозволяючи конкурентам вийти на ударну позицію. Вже на 2-й компенсованій хвилині фірмовий дальній удар Бацулі також не приніс успіху: впевнено зіграв Лунін, котрий «намертво» забрав м'яч. Що ж, фінальний свисток зафіксував мінімальну победу «Дніпра», якому таки, навіть у меншості, вдалося вистояти. Щодо нашої команди, то гравців «Зірки» підвела реалізація гольових можливостей, яких для того, щоб, як мінімум, не програти, було більш ніж достатньо.

ФК "Дніпро" – "Зірка" (Кропивницький) – 1:0 (1:0).

1 квітня 2017 року (субота). Початок о 14:00. Дніпро. Стадіон "Днпро-Арена". 2872 глядачів. + 12 С. Ліга Парі-Матч, 23 тур.

Арбітр : Кривоносів Микола (Київ).

Помічники арбітра : Данильченко Євген (Луганськ), Дудчик Анатолій (Чернігів).

Четвертий арбітр : Бондар Іван (Київ).

Наглядач арбітражу : Шандор Андрій (Львів).

Офіцер безпеки ФФУ : Шинкаренко Анатолій (Дніпро).

Директор матчу ФФУ : Тіпанов Владислав (Київ).

ФК «Дніпро»: 12. Лунін Андрій, 2. Влад Олександру Ніколає, 3. Адамюк Володимир, 8. Польовий Володимир, 15. Довбик Артем (87. Кожушко Олег, 74), 25. Когут Ігор (10. Кочергін Владислав, 69 ), 29. Ротань Руслан (к/к), 33. Нагієв Дмитро, 39. Сваток Олександр, 71. Лопірйонок Максим, 99. Луньов Максим (23. Чеберко Євген, 74). Запасні: 1. Баштаненко Олексій, 17. Баланюк Денис, 18. Костишин Денис, 22. Сафронов Олександр. В.о. головного тренера: Михайленко Дмитро

«Зірка»: 44. Паст Євген, 4. Перейра Федеріко (к/к), 7. Драченко Максим, 8. Лупашко Владислав, 11. Бацула Андрій, 14. Сітало Артем (Есеола Адерінсола, 54), 20. 21. Загальський Ігор (77. Чичиков Олексій, 46), 28. Полегенько Павло, 32. Борха Екіса, 95. Попов Роман (15. Збунь Олексій, 70). Запасні: 41. Льопка Роман, 18. Кучеренко Олександр, 50. Акименко Олександр, 99. Жуков Микита. В.о. головного тренера: Монарьов Роман.

Голі : 1:0, Нагієв Дмитро (33).

Попередження : Попов Роман (18), Бацула Андрій (43), Драченко Максим (59), Влад Олександру Ніколає (86), Фатєєв Дмитро (87).

Вилучення : Кожушко Олег (80).

Джерело: ФК "Зірка"

Read 3128 times Last modified on Субота, 01 квітня 2017 21:33

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha