Останні новини

Неділя, 26 лютого 2017 21:34

Цілком закономірний результат

Автор: 
Rate this item
(2 votes)

Повернення великого футболу до Кропивницького, на жаль, не вийшло переможним для "Зірки". Прекрасно розпочавши поєдинок проти "Дніпра", підопічні Романа Монарьова пропустили досить прикрий гол у відповідь, а "вирвати" перемогу суперникам не вдалося. Отже, нічия - 1:1, яка, зважаючи на перемогу "Чорноморця" над "Карпатами", істотно зменшила шанси кропивничан на потрапляння до шістки найкращих команд Ліги Парі-Матч.

У стартовому складі нашої команди місце біля воріт зайняв Євген Паст, який на зборах отримав травму і по його персони були питання перед звітним матчем. Також свій дебютний поєдинок проводив Максим Драченко, а місце в центрі оборони, замість Федеріко Перейри, котрий гру розпочинав на лаві запасних, посів Дмитро Фатєєв. На решті ж позицій – ті виконавці, які провели більшість матчів в осінній частині сезону. Можна відзначити, хіба що, появу Олексія Чичикова після тривалого лікування травми.

На початку матчу суперники обмінялися фланговими передачами. Подачу кропивничан перехопив Андрій Лунін, а з навісом гравців «Дніпра» впорався захист нашої команди. На сьомій хвилині поєдинку воротар гостей Андрій Лунін зіграв головою на виході, проте м'яч відлетів точно до Андрія Бацулі, котрий спробував перекинути свого тезку здалеку, але не потрапив у відвір воріт. А за три хвилини у кропивничан пройшла більш небезпечна атака. Ігор Загальський на лівому фланзі перехопив передачу суперників, виконав пас до штрафного майданчика, проте у боротьбі з голкіпером Артем Сітало пробивши повз ціль.

На одинадцятій же хвилині поєдинку Артем Сітало виконав головий удар по воротах. І знову він замикав простріл із правого флангу, щоправда, цього разу від Павла Полегенька – удар нападника був точно під поперечину і від каркасу воріт м'яч залетів у сітку – 1:0. Шанс оформити дубль у форварда був за десять хвилин. Артем поборовся з Олександром Сватком і просто-таки «вигриз» м'яч у нього, проте він вирішив перекинути через голкіпера «Дніпра» і не влучивши у ворота.

У середині першого тайму Ігорю Загальському вдався такий собі слалом по центру поля, під час якого він позбавив не при справах кількох опонентів. Згодом він виконав чудову передачу на Павла Полегенька, проте простріл останнього захисник перевів на кутовий. Буквально за мить на чудову передачу Андрія Бацулі, з протилежного лівого флангу, не відгукнувся ніхто і м'яч пролетів паралельно лінії воріт у безпосередній близькості до них. Серія небезпечних атак «Зірки» продовжилася ударом вище воріт зі штрафного від Артема Щедрого.

Відповідь «Дніпра» була не менш гострою. Євген Паст помилився на виході і не перехопив навісну подачу зі стандарту. Відтак послідував удар по порожніх воротах, проте Владислав Лупашко підстрахував свого партнера та виніс м'яч подалі. Та так, що організував контрвипад для господарів. Артем Щедрий лівим флангом прорвався крізь оборону команди Дмитра Михайленка і виконав простріл до району одинадцятиметрової позначки. Але там Артем Сітало вирішивши пропустити м'яч далі, та оборонці гостей не дозволили пробити Ігорю Загальському.

Мабуть, другою небезпечною атакою дніпрян у першій сорокап'ятихвилинці можна назвати простріл із лівого флангу на Володимира Адамюка. Гравець пробивав гостро та вже після свистка арбітра, який сигналізував про офсайд. Хоч «Зірка» мала явну перевагу практично протягом усього тайма, все ж, на 42-й хвилині «утримати ворота не замку» не змогла. Ошибка при виході в атаку – і Руслан Ротань опинився віч-на-віч із Євгеном Пастом. Переграти досвідченому капітану «Дніпра» нашого вратаря не склало труднощів – 1:1. У першому таймі арбітр не компенсував жодної секунди, тож на перерву команди пішли за нічийного рахунку.

Після свистка з перерви підопічні Романа Монарьова прибрали м'яч до своїх ніг. На 48-й хвилині кропивничани провели атаку правим флангом, яка завершилася прострілом до штрафного майданчика. Там Ігор Загальський м'яч не прийняв, але впав у боротьбі із захисником. Арбітр фолу не побачивши і пенальті не визначив. Ще за кілька хвилин Артем Сітало, пірнаючи «рибкою», замикав головою подачу Павла Полегенька, після швидкого випаду, тим-таки правим флангом. Та м'яч вкотре розминувся зі стійкою воріт. Незабаром гострий пас Артема Щедрого не знайшов адресата біля воріт суперника – оборона впоралася із цим прострілом.

Близько до середини другої половини зустрічі команди обмінялися випадами на ворота одна одної, проте значної гостроти вони не несли. Із фланговими прострільними передачами гравців «Зірки» оборона гостей справлялася, подачі «Дніпра» перехоплював Євген Паст. Небезпечним можна назвати епізод, коли Артем Сітало втікав біля відриву, намагаючись вийти на побачення з Андрієм Луніним, проте загнавши собі аж до брівки. Звідти виконав передачу на дальню стійку, але атаку іншим темпом ніхто не підтримав.

На 71-й хвилині дебютував у складі «Зірки» новачок Микита Жуков. Він замінив Ігоря Загальського, який отримав пошкодження в одному із попередніх епізодів. Також, щоб додати швидкостей в атаці, замість Артема Щедрого Роман Монарьов випустив Дмитра Білонога. І вже за п'ять хвилин Дмитро виконав подачу зі штрафного удару, на яку відгукнувся Олександр Кучеренко, та головою відзначитись захисникові, як у матчі з «Карпатами», не вдалося – удар вийшов неточним. А на 80-й хвилині у підопічних Дмитра Михайленка з'явилася реальна нагода забити інший гол. Простріл Руслана Ротаня знайшов ногу нападника, котрий у боротьбі із захисниками та вратарем пробивши – на лінії воріт м'яч виніс Дмитро Фатєєв. Відповідь кропивничан була зі штрафного – Максим Драченко вдарив набагато вище поперечини.

На 90-й хвилині Юрій Вакулко, за фол біля своєї штрафної, отримав другу жовту картку. Компенсований час «Дніпро» догравав у меншості. Зі штрафного удару, що визначивши арбітр, Дмитро Білоног пробивши набагато вище. Був шанс вирвати победу й у «Дніпра». Прорив Руслана Ротаня через правий фланг завершився безадресним небезпечним прострілом до штрафного майданчика.

Отож поєдинок завершився бойовою нічиєю зі рахунком 1:1. Ще в першому таймі на гол Артема Сітала відповів Руслан Ротань і з того часу рахунок змін не зазнав.

На післяматчевій прес-конференції в. о. головного тренера "Дніпра" Дмитро Михайленко зазначив, що результат відповідає грі. Станом поля наставник наших суперників втратив задоволення. Хоча зазначивши, що попросивши своїх футболістів грати якомога простіше, адже, все ж таки, стан газону в повній мірі не дозволяв грати у швидкий комбінаційний футбол. Після того, як «Дніпро» пропустивши, хлопцям вдалося перебудуватись та відігратися. Тож, у принципі, план на гру підопічні виконали.

Роман Монарьов привітав усіх уболівальників із початком весняної частини чемпіонату України. І зазначив, що результат матчу не є позитивним. Хоча особливих претензій до своїх підопічних Роман Геннадійович не має. Моментами «Зірка» намагалася грати у комбінаційний футбол, проте для перемоги, як би це банально не звучало, не вистачило одного голу.

"Зірка" (Кропивницький) - ФК "Дніпро" - 1:1 (1:1).

26 лютого 2017 року (неділя). Початок о 14:00. Кропивницький. Стадіон "Зірка". Оцінка поля: 3. 2771 глядач. +3С. Ліга Парі-Матч, 2 коло, 19 тур.

Арбітр : Пасхал Ігор (Херсон).

Помічники арбітра : Володін Володимир (Херсон), Чертоляс Максим (Херсон).

Четвертий арбітр : Головков Олександр (Сєвєродонецьк).

Наглядач арбітражу : Хіблін Ігор (Хмельницький).

Офіцер безпеки ФФУ : Бухаленков Сергій (Київ).

Директор матчу ФФУ : Підкіпний Ігор (Київ).

«Зірка» : 44. Паст Євген, 7. Драченко Максим (50. Акименко Олександр, 90+2), 8. Лупашко Владислав (к/к), 9. Щедрий Артем (26. Білоног Дмитро, 72) 11. Бацула Андрій , 14. Сітало Артем, 18. Кучеренко Олександр, 20. Фатєєв Дмитро, 21. Загальський Ігор (99. Жуков Микита, 71), 28. Полегенько Павло, 77. Чичиков Олексій. Запасні: 41. Льопка Роман, 4. Перейра Федеріко Ернан, 27. Дрішлюк Кирило, 95. Попов Роман. Ст о. головного тренера: Монарьов Роман.

ФК «Дніпро» : 12. Лунін Андрій, 3. Адамюк Володимир, 8. Польовий Володимир, 9. Вакулко Юрій, 10. Кочергін Владислав (23. Чеберко Євген, 90+3), 15. Довбик Артем (87. Кожушко Олег, 73), 29. Ротань Руслан (к/к), 33. Нагієв Дмитро, 39. Сваток Олександр, 71. Лопірйонок Максим, 99. Луньов Максим. Запасні: 1. Баштаненко Олексій, 2. Влад Олександру Ніколає, 14. Чеберячко Євгеній, 17. Баланюк Денис, 25. Когут Ігор. Ст о. головного тренера: Михайленко Дмитро

Голи : 1:0, Сітало Артем (11); 1:1, Ротань Руслан (42).

Попередження : Лопірйонок Максим (16), Вакулко Юрій (57), Драченко Максим (58), Довбик Артем (67), Кочергін Владислав (68), Ротань Руслан (81), Луньов Максим (84), Вакулко Юрій (90).

Вилучення : Вакулко Юрій (90).

Джерело: ФК "Зірка"

Read 3233 times Last modified on Неділя, 26 лютого 2017 21:51

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha