Print this page
Понеділок, 16 травня 2016 20:15

Перемога "Олександрії" як нагорода за успішний сезон

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)

Від і добіг до свого кінця 25-й чемпіонат України з футболу серед команд Прем'єр – Ліги. У заключному турі олександрійській дружині протистояла полтавська «Ворскла». Для обох команд сезон склався успішно.

«Ворскла» раптом поспіль пробилася до Ліги Європи – що для полтавської команди є історичним здобутком. А «Олександрія» взагалі створила невелике диво, взявши у чемпіонаті України небачену раніше висоту. І, мабуть, символічно, що завершують сезон ці колективи очною зустріччю. До звітного поєдинку на елітному рівні українського футболу (у рамках чемпіонату країни) команди зіграли між собою сім поєдинків. Чотири завершилися внічию, одну победу здобула «Ворскла» і дві – «Олександрія». У матчі першого кола суперники розписали світову – 1:1. Голи забивали: П.Мягков (18) – А.Шіндер (78).

У стартовому складі "Олександрії" на полі вийшов ювіляр - Є.Банада сьогодні проводив сотий официальний матч за нашу команду.

Звітний матч олександрійці почали активніше, ніж їх суперники. Вже в дебюті поєдинку відзначитися біля воріт полтавців мав шанс С.Куліш, але захисник випередив нашого нападника і ліквідував загрозу. За кілька хвилин небезпечного удару зі стандарту метрів із 30-ти наносив Д.Дедечко, але голкіпер із ним упорався без труднощів. Господарі відповіли ударами А.Шиндера та М.Бартуловича, але вони були не точні. Починаючи з середини першого тайма боротьба точилася в основному в центрі поля, і практично без моментів біля воріт. Та все ж таки «трикольоровим» до перерви вдалося результативно закінчити одну з небагатьох атак. Колишній гравець «Ворсклі», Д.Дедечко після відскоку наважився на удар по воротах, не без допомоги суперника м'яч залетів у сітку воріт – 0:1.

Інший тайм розпочався з атаки наших земляків правим флангом, але після подачі у штрафний майданчик, Д.Непогодов вигравши повітряну боротьбу, забрав м'яч у руки. Згодом Д.Дедечко перехопив пас у центрі поля, виконав передачу на О.Поляруса, той змістився з лівого флангу в центр і наніс удар по воротах, але голкіпер зіграв надійно. Підтримати своїх улюбленців до Полтави вирушили близько п'ятдесяти відданих вболівальників, котрі надихали команду протягом усього матчу. Перший, по праву, небезпечний момент, створений господарями поля, виник лише на 70-й хвилині. П.Дитина, яка щойно вийшла на поле, отримала пас від А.Шиндера і пробила по воротах, але цей удар не склав труднощів О.Новаку. У кінцівці зустрічі олександрійці мали шанс підвоїти перевагу. Після навісної подачі Д.Дедечка В.Пономар взявши м'яч на грудях і пробивши з розвороту, але Д.Непогодов врятував команду від пропущеного голу. Футболісти "Олександрії" здобують победу, яка є хорошим завершенням успішного сезону, який назавжди увійде в історію олександрійського футболу.

"Ворскла" (Полтава) - ФК "Олександрія" - 0:1 (0:1)

15.05.2016р., 19-30, стадіон «Ворскла» ім. О.Бутовського, 5000 глядачів, +15С, поле 4

Головний арбітр:   Дмитро Кутаков (Київська область)

Помічники арбітра:   Євген Петраков (Київ), Сергій Приступа (Київ)

Четвертий арбітр:   Віталій Романов (Дніпропетровськ)

Директор матчу:   Андрій Прохорович (Сумі)

Наглядач арбітражу :   Ігор Ярменчук (Київ)

«Ворскла»: Непогодов, Сімінін, Даллку – к/к, Довгий (Ковпак, 73), Ткачук, Шиндер, Чеснаков, Коломоєць, Бартулович (Дитина, 66), Дітятьєв, Хльобас

Запасні : Богуш, Одарюк, Квасний, Кравченко, Мельник

Гол.тренер – В.Сачко

«Олександрія» : Новак, Микіцей, Куліш (Леонов, 76), Пономар, Полярус (Чорній, 81), Шендрік, Старенький (Козак, 78), Дедечко, Імереков, Банада, Басов – к/к

Запасні :Рудик, Матвєєв, Запорожан, Грицук

Гол.тренер – В.Шаран

Попередження : В.Чеснаков (15), О.Далку (83) – О.Шендрік (90), М.Імереков (90+1)

Гол: Д.Дедечко (40)

fco.com.ua

Read 2959 times

Latest from SportРепортер

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha