Останні новини

Неділя, 13 вересня 2015 13:21

Вольова і дуже цінна победа

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)

Нафтовик-Укрнафта» та кіровоградська «Зірка» підійшли до очної дуелі у повній бойовій готовності. У попередньому турі обидві команди здобули важливі победы, що істотно поліпшило їх турнірне становище.

Настрій, що називається, був найсерйознішим, про що й говорили наставники команд напередодні цікавого протистояння в Охтирці. І воно таким і вийшло: безкомпромісне, з масою єдиноборств, точних ударів, наповнене емоціями. На протязі всього матчу футболісти повністю віддавали сил для досягнення позитивного результату. Але ж для нас головним є те, що в цій битві характерів перемогла саме «Зірка».

Початок поєдинку пройшов на зустрічних курсах. Але якщо кіровоградці своїм шансом, коли був заблокований удар Романа Локтіонова, не скористалися, то господарі поля вийшли вперед уже на 4-й хвилині. У цьому епізоді позиційної помилки допустили наші захисники, що дозволило Владиславу Войцеховському прийняти м'яч у штрафному та зліва зряче пробити у дальню дев'ятку – 1:0. Підопічні Сергія Лавриненка ще деяку годину перебували у легкому нокдауні, а ігрова ініціатива була у футболістів з Охтирки. Але поступово гості прийшли до тями і все більше переходили на чужу половину поля. Щоправда, до особливих загроз воротам Анатолія Тимофєєва справа не доходила. Кілька разів нагнітав обстановку зліва Андрій Бацула, який заробив пару кутових. Ось тільки за стандартних положень «нафтовики» грали поважно і не дозволяли нашому атакувальному дуету Чичиков – Локтіонов вийти на перспективну ударну позицію. Ближче до середини тайма футболісти «Зірки» вже традиційно діяли першим номером та наполегливо шукали шляхи до воріт конкурентів. Адже ситуація змушувала йти вперед у надії виправити прорахунок в обороні, припущень у дебюті зустрічі. Та й турнірне становище змушувало кіровоградців грати агресивно, оскільки у нас із суперниками було рівне кількість очків і враження ніяк не входило до планів тренерського штабу «Зірки». Щодо господарів, то вони, здобувши мінімальну перевагу, могли дозволити собі діяти на контратаках, у надії на ще один разючий випад. Але гості все ж таки виглядали краще. І свого таки досягли на 39-й хвилині, коли атакуючі зусилля партнерів завершив Андрій Мостовий. Кіровоградці на куражі провели ще кілька небезпечних атак, змусивши серйозно попрацювати захисників та голкіпера суперників. Але на перерву конкуренти пішли-таки за нічийний рахунок – 1:1.
У дебюті другої половини зустрічі знову більш наполегливими та цілеспрямованими виглядали гості. Але «нафтовики» намагалися зустрічати конкурентів задовго до свого штрафного, не даючи розбігтися стрімким Мостовому та Бацулі на своїх флангах. У центральній зоні, як завжди, величезний обсяг роботи виконували брати Баранці, що дозволяло володіти ігровою та територіальною ініціативою. Це не могло не призвести до успіху. І підопічні Сергія Лавриненка відзначились раптом. Пішла чудова навісна передача з правого флангу до штрафного майданчика, де найспритнішим виявився Роман Локтіонов, який на 52-й хвилині невідпорно пробив головою. Схоже, після свого диво-голу миколаївцям, наш форвард набув упевненості, що дозволяє йому грати агресивно і головне – радувати вболівальників гарними результативними ударами. Втім, не можна сказати, що підопічні Володимира Книша збиралися здаватися на милість переможців. Вже за кілька хвилин Павлу Поштаренку, який повернувся на останній рубіж «Зірки», довелося виявити блискучу реакцію після небезпечного удару суперників. Господарі поля пішли вперед відіграватися великими силами, що давало нашій команді гарні контратакуючі можливості. Адже зі швидким переходом від оборони до атаки у цієї «Зірки» ніколи не виникало проблем. Хоча потрібно було зберігати граничну концентрацію у захисті на тлі суперників, які заграли з підвоєною енергією. Кілька кутових та штрафних біля наших воріт виглядали небезпечно, але тут спокійно діяли наші центральні беки та голкіпер Павло Поштаренко. Втім, Анатолію Тимофєєву «в рамці» також нудьгувати не доводилося, оскільки Роман Локтіонов та його партнери постійно прагнули йти вперед. Для того, щоб додати швидкості у контратакуючих діях «Зірки», наші тренери на 73-й хвилині матчу кинули у бій Артема Щедрого. І тут же кіровоградці заробили перспективний штрафний метрів за 20 від воріт. Пробивати взявся Андрій Бацула і м'яч від ноги захисника господарів опинився у сітці. Дезорієнтований таким несподіваним рикошетом, Анатолій Тимофєєв виявився безсилим виручити свою команду – 1:3! Наші конкуренти дедалі менше спіткали за кіровоградцями, а порушення дедалі частіше каралися жовтими картками. У ці хвилини гра проходила на зустрічних курсах. «Нафтовики» йшли вперед із завзятістю та наполегливістю, а наші хлопці стійко оборонялися. В атаці ж гості ще раз кілька разів змусили серйозно вступити в гру вартових воріт «Нафтовика-Укрнафти». Але стримати тиск наполегливих суперників на останніх хвилинах кіровоградцям не вдалося. У штрафному гостей виник сумбур, яким чудово скористався Валерій Сторубльовцев і точно пробивши у далекий угол – 2:3. І кінцівка знову, вже не вперше, перетворилася для кіровоградських уболівальників на валідольну. Але цього разу обійшлося без несподіваних поворотів. «Зірка» вистояла та здобула вольову та цінну победу над дуже непоступливим і неудобним конкурентом.

"Нафтовик-Укрнафта" (Охтирка) - "Зірка" (Кіровоград) - 2:3 (1:1).
12 вересня 2015 року (субота). Початок матчу о 17:00. Охтирка. Стадіон «Нафтовик». 1100 глядачів. + 17 С. Чемпіонат України. Перша ліга. 8-й тур.
Арбітр : Кривоносів Микола (Київ).
Помічники арбітра : Наскалов Сергій (Київ), Гарлач Ігор (Ужгород).
Четвертий арбітр : Сердюк Денис (Полтава).
Спостерігач арбітражу : Бить Мирон (Львів).
«Нафтовик-Укрнафта» 1. Тимофєєв Анатолій, 8. Вечтомов Олександр, 44. Циколія Іраклій, 42. Пасіч Євгеній, 28. Власюк Андрій, 4. Бояринцев Леонід (к/к) (22. Спондей Іван, 66), 15. Павелько Олексій (30. Антюх Денис, 84), 21. Листопад Тимофій, 41. Пасіч Геннадій, 77. Савін Антон (11. Сторубльовцев Валерій, 72), 7. Войцеховський Владислав. Запасні: 33. Вокальчук Сергій, 17. Боровик Олександр, 18. Кісіль Сергій, 3. Білий Василь. В.о. головного тренера: Книш Володимир.
"Зірка" : 33. Поштаренко Павло, 7. Мостовий Андрій, 8. Лупашко Владислав, 10. Допілка Олег (к/к), 11. Бацула Андрій, 16. Баранець Борис (21. Загальський Ігор, 86), 18. Кучеренко Олександр, 22. Баранець Григорій, 55. Ковальов Максим, 77. Чичиков Олексій (9. Щедрий Артем, 74), 99. Локтіонов Роман (50. Акименко Олександр, 81). Запасні: 43. Сцепінський Владислав, 15. Збунь Олексій, 20. Фатєєв Дмитро, 85. Керножицький Сергій. В.о. головного тренера: Сергій Лавриненко.
Голі : 1:0, Войцеховський Владислав (4); 1:1, Мостовий Андрій (39); 1:2, Локтіонов Роман (52); 1:3, Бацула Андрій (74), 2:3, Сторубльовцев Валерій (90+1).
Попередження : Вечтомов Олександр (32), Власюк Андрій (50), Циколія Іраклій (56), Баранець Борис (63), Войцеховський Владислав (69), Бояринцев Леонід (77), Щедрий Артем (80).

Джерело: ФК "Зірка"

Read 4282 times Last modified on Неділя, 13 вересня 2015 13:36

COMMENTS_LIST_HEADER  

aybiahehika
0 #1 aybiahehika Вівторок, 16 лютого 2021
http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/ - Amoxicillin Amoxicillin Without Prescription pfj.kcyg.sportr eporter.com.ua. oqu.uk http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/
BUTTON_QUOTE
igutmolahiha
0 #2 igutmolahiha Вівторок, 16 лютого 2021
http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/ - Buy Amoxicillin Online Amoxicillin Without Prescription ave.apiv.sportr eporter.com.ua. xwx.ve http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/
BUTTON_QUOTE

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha