Останні новини

П'ятниця, 01 травня 2015 23:03

Мінімальна звитяга "Олександрії"

Автор: 
Rate this item
(3 votes)
фото: ФК «Олександрія» фото: ФК «Олександрія»

Перед виходом на поле підопічні Володимира Шарана вже знали результат матчу "Сталь" (Дніпродзержинськ) – "Динамо – 2" (Київ). Сталевари, головні переслідувачі наших земляків, здобули перемогу над киянами лише в кінцівці зустрічі. Тому права на помилку у матчі з ФК "Полтава" у олександрійців не було.

З перших хвилин матчу олександрійці почали активно діяти в атаці і створили кілька моментів біля воріт суперника. Слід віддати належне, що і полтавці не відсиджувалися в обороні і за можливості йшли в атаку. На 19-й хвилині О.Стеценко наважився пробити через межу штрафної майданчика, але удар наскільки був не сильним, настільки і неточним. До середини першого тайму атаки олександрійців дещо затихли і боротьба, здебільшого, точилася у центрі поля. На 26-й хвилині наші земляки заробили право на кутовий. Після подачі О.Чорнія до карної майданчики, С.Басов був першим на м'ячі і пробивши головою по воротах, але голкіпер забрав м'яч у руки. Заслуговує на увагу масована атака олександрійців на 32-й хвилині за участю Д.Леонова, С.Старенького, А.Сухоцького та В.Грицука із завершальним ударом останнього. Але, на щастя, для полтавців Василь потрапив у захисника і нагоду для взяття воріт було втрачено. Загалом перший тайм пройшов під диктовку олександрійців, лідерів чемпіонату. Вони більше контролювали м'яч, більше комбінували, створили більше небезпечних моментів біля воріт суперника. Але відчувалась якась незіграність та незібраність у діях підопічних В.Шарана у завершальних стадіях атак.

Напевно, у перерві матчу, В.Шаран провів зі своїми підопічними серйозну розмову, тому в іншому таймі ми побачили більш упевнену гру наших земляків. Після виконання нашою командою кількох кутових, один із них закінчився голом. Після подачі О.Чорнія з правого флангу до карної майданчики, першим на м'ячі був С.Басов, який ударом головою відправляє його у сітку воріт – 1:0. За кілька хвилин хорошу можливість підвоїти перевагу мав О.Сухоцький. П.Мягков, отримавши пас від О.Чорнія, віддав передачу на Артема, але після його удару м'яч пройшовся поряд зі стійкою. З середини іншого тайму гра набула жорсткого характеру. Не бажаючи поступатися жодним клаптиком поля, суперники часто порушували правила, за що арбітр матчу ЮФощій одразу наказував «гірчичниками». На 70-й хвилині С.Старенький отримав пас від Д.Леонова, вийшов на ударну позицію і пробив у нижній угол, але голкіпер у чудовому стрибку забрав м'яч у руки. Під завісу матчу гості заробили право на виконання кутового. Після подачі у штрафний майданчик та знижки на дальню стійку Ю.Соломка точним ударом у нижній кут відправляє м'яч у сітку воріт – 1:1. Сказка полтавців тривала не довго. Все вирішилося на фініші. Олександрійці, щойно тільки розвели м'яч, вивели на ударну позицію С.Старенького, який більярдним ударом виводитиме трьохкольорових уперед – 2:1. Після забитого голу наші земляки влаштували тотальний штурм, створюючи момент за моментом, але реалізувати їх не змогли. Збільшити перевагу у рахунок втративши С.Старенький, який з вигідної позиції не потрапив у ворота на останніх секундах матчу.

ФК "Олександрія" – ФК "Полтава"2:1

Голі : С.Басов (47), С.Старенький (88) – Ю.Соломка (87).

"Олександрія" : Новак, Сухоцький, Ломко, Пономар (Коломоєць, 74), Чорний, Грицук (Степанюк, 81), М'яков, Шендрік, Старенький, Банада (Леонов, 31, Імереков, 90), Басов.

"Полтава" : Кучинський, Фаворов (Зозуля, 71), Зеленевич, Бондаренко, Ткачов, Кравченко, Стеценко, Недоля (Волков, 73), Насібулін, Коваленко (Соломка, 73), Шастал (Вовченко, 60).

Попередження : Д.Леонов (67) – Д.Фаворов (11), О.Стеценко (20), М.Зеленевич (64), В.Насібулін (66), Ю.Соломка (87), О.Волков (90) .

За матеріалами ІАЦ ФК «Олександрія»

Read 4712 times Last modified on Субота, 02 травня 2015 10:23

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha