Останні новини

Вівторок, 14 квітня 2015 21:43

Зміцнили лідерство

Автор: 
Rate this item
(3 votes)

Після вчорашньої поразки дніпродзержинської "Сталі" від "Полтаві" -3:2, олександрійцям дуже потрібна була перемога у гостях над ФК "Тернопіль". І підопічні Володимира Шарана, хоч і не без складнощів, виконали поставлене завдання, здолавши господарів поля зі рахунком -1:0. Таким чином, перевага наших земляків над найближчим переслідувачем – "Сталью" з Дніпродзержинська – складає вже 4 очки.

"Нива" (Тернопіль) - ФК "Олександрія" - 0:1 (0:1)

14.05.2015р., 17-00, стадіон «Центральний», 2500 глядачів, + 12, поле 3

Головний арбітр – Дмитро Бондаренко (м. Одеса)

А систенти арбітра – Олег Найко (м.Чернівці), Михайло Маланчук   (Чернівецька обл.)

Резервний арбітр - Андрій Яблонський (м.Тернопіль)

З постерігач арбітражу - Михайло Сидор (м.Львів)

«Нива» : Мельниченко, Еммерсон, Керчу, Красномовець (Я. Волошин, 46), Яневич, Гудак, Донець – к/к, Кухарський, Кухарук (Кохман, 80), Озарків, Сворак (Грищенко, 60).

Запасні : Мусієнко, Мдинарадзе, Ріжук, Сокуренко.

В.о.гол.тренера – Б.Самардак

«Олександрія» : Новак, Сухоцький, Басов, Шендрік, Ломко, Чепурненко (М'ягков, 46), Банада, Чорний, Голенков (Старенький, 79), Грицук (Леонов, 71), Пономар (Коломоєць, 65).

Запасні : Леванідов, Микіцей, Степанюк.

Гол.тренер – В.Шаран

Попередження : О.Донець (83), Р.Гудак (85).

Гол : В.Гріцук (41).

Готуючись до зустрічі з лідером, «Нива» провела контрольний матч із аматорським клубом «Поділля» з Тернопільського району, який обыграла на класі – 3:1. В «Олександрії» також був свій «спаринг», однак він мав статус офіційного матчу. У перенесеному ще з минулої осені поєдинку 12-го туру підопічні Володимира Шарана завдяки голам Сергія Басова, Сергія Старенького, Віталія Паномаря та Антона Голенкова розгромили «Динамо-2» - 4:0.

Нагадаємо, між собою футболісти ФК «Олександрія» та «Ніві» провели у першій лізі 5 матчів. У сезоні 2009/2010 р.н. двічі перемагали наші земляки. В Олександрії наші футболісти перемогли – 3:0 (Є.Шупік – 2, Д.Суспіцин), а у Тернополі – 2:0 (К.Сидоренко – пенальті та І.Мельник). У матчі першого колу минулого чемпіонату в Олександрії суперники зіграли внічию. Рахунок відкрив Б.Баранець, а зрівняв А.Запорожан. У Тернополі наші земляки впевнено переграли футболістів «Ніві» – 4:2. М'ячі на рахунку: О.Семенюка, І.Маліша (пенальті) – обидва «Нива», О.Іващенка (2), Ю.Коломойця та С.Старенького («Олександрія»). Останній матч соперники провели у Олександрії 31 серпня 2014р. Зі рахунком 3:0 перемогли олександрійці (Т.Петрівський (45+2 – автогол), Я.Ямпіль (55) та О.Іващенко (63)).

Матчем у Тернополі між «Нивою» та «Олександрією» завершувався 21-й тур 24-го чемпіонату України з футболу серед команд першої ліги. Перші десять хвилин боротьба точилася в основному в центрі поля. Надалі, як і належить лідерам чемпіонату, ініціативою заволоділи гості. Але перший небезпечний момент виник біля воріт саме «Олександрії». Футболіст «Ніві» пробив із-за меж штрафного майданчика, але м'яч став легкою здобиччю О.Новак. відразу ж гості відповіли моментом на мить. В.Грицук потужно пробивши по воротах, але, на жаль, м'яч пройшовся поряд зі стійкою. Заслуговує на увагу осмислена атака олександрійців з правого флангу на 23-й хвилині. О.Голенков віддав пас на хід Є.Банаді, який зробив навісну передачу до району одиннадцятиметрової позначки, але захисники ліквідували загрозу. За хвилину В.Пономар потужно пробив по воротах, але В.Мельниченко якимось дивом у останню мить перевів м'яч на кутовий. Після 25-ї хвилини матчу олександрійці затиснули господарів поля у власному штрафному майданчику, але до точного завершального удару справа не доходила. А поодинокі випади тернопільчан ставали легкою здобиччю колишнього вартового воріт "Ніві" О.Новака. На 36-й хвилині, після розіграшу кутового, В.Грицук зробив навісну передачу в карній майданчик, де першим на м'ячі був В.Пономар, але його удар пройшовся над поперечкою. Далекі удари олександрійцям не приносили дивідендів, тому наші земляки мали надію відзначитися зі стандартних положень. Під завісу першого тайму наші земляки заробили право на пробиття одного з них. Після прямого удару по воротах Є.Чепурненка голкіпер «Ніві» врятував свою команду. За кілька хвилин, після подачі зі стандартного положення до штрафного майданчика, В.Грицук ударом головою відправляє м'яч у сітку воріт – 0:1. Загалом перший тайм пройшов за повної ігрової та територіальної переваги олександійців.

В іншому таймі олександрійці не стали відсиджуватися в обороні, а продовжували шукати щастя біля воріт суперника. Наші земляки виконали кілька небезпечних стандартів і після одного з них, С.Басов головою пробивши по воротах, але тернопільчан виручив голкіпер. А ще за хвилину Сергій наважився на далекий удар, але м'яч пройшовся вище за ворота. На 63-й хвилині І.Озарків пробивши здалеку, але м'яч після його удару пролетів повз ворота. На 69-й хвилині, В.Грицук зробив навісну передачу до штрафного майданчика, але голкіпер вийшов уперед і в стрибку кулаками вибив м'яч. На 75-й хвилині Ю.Коломоєць виривається сам-на-сам із кіпером Ниві, але пробиває повз ворота. На 82-й хвилині П.Мягков пробивши по воротах «Ніві», але В.Мельниченко забирає м'яч у стрибку. За хвилину олександриці заробили право на пробиття небезпечного стандарту з лінії штрафного майданчика. О.Чорній пробивши потужно, але, на жаль, для гостей, голкіпер перевів м'яч на кутовий. За кілька хвилин Артем знову пробивав по воротах, але м'яч зрізався у нього з ноги. В іншому таймі у господарів поля не було жодної нагоди для удару по воротах О.Новака.

Зроблено ще один важливий крок для важливої победи в чемпіонаті. Команда, тренерський штаб та керівництво клубу запрошують усіх 19-го квітня на матч 22-го туру 24-го чемпіонату ФК «Олександрія» – МФК «Миколаїв». Початок зустрічі о 18-00. Прийдіть та підтримайте улюблену команду.

ІАЦ ФК «Олександрія»

Read 5352 times Last modified on Вівторок, 14 квітня 2015 22:08

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha