×

Повідомлення

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Print this page
Понеділок, 06 квітня 2015 16:28

Меморіал Микола Шевченка: учні вшановують тренера

Автор: 
Rate this item
(5 votes)

Минулої неділі Кіровоградський національний технічний університет приймав ІІ турнір із класичного волейболу, присвячений викладачеві кафедри фізичного виховання КНТУ Миколі Шевченку (1946-2011).

У змаганнях взяли участь волейболісти з Кіровограда, Олександрівки, Кривого Рогу, Черкас, Южноукраїнська Миколаївської області, спортсмени різних поколінь: від сьогоднішніх студентів до ветеранів спорту, в тому числі й колишні вихованці Миколи Івановича. Кіровоградська обласна федерація волейболу, допомогли у проведенні змагань: спортивний клуб КНТУ, управління молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації, обласне відділення комітету з фізичного виховання та спорту спонсори турніру.

Своєї години Микола Шевченко виступав за волейбольні команди майстрів Одеси та Донецька, досяг рівня кандидата у майстри спорту з волейболу. Після закінчення факультету фізичного виховання Кіровоградського педагогічного інституту почав працювати в навчальних закладах міста. З 1982 року і до останніх днів свого життя був викладачем фізичного виховання Кіровоградського інституту сільськогосподарського машинобудування / Кіровоградського національного технічного університету. У 1988-89 роках Микола Іванович завідував кафедрою фізичного виховання КІСМу, з 1989 року безперервно очолював спортивний клуб навчального закладу, був тренером студентської волейбольної команди. Спортивній громадськості Кіровоградщини Микола Шевченко також запам'ятався як арбітр, який обслуговував міські, обласні та всеукраїнські волейбольні змагання. Останній волейбольний турнір, який він виграв разом зі збірною КНТУ – Студентська ліга Кіровограда 2011 року (на фото) .

Під час церемонії відкриття турніру з волейболу пам'яті Миколи Шевченка, представник Національного олімпійського комітету України, завкафедрою фізичного виховання КНТУ Володимир Ковалев висловив вдячність усім учасникам змагань, організаторам, спонсорам, які доклали неабияких зусиль заради проведення турніру . «Микола Шевченко був палким прихильником волейболу, – зазначив Володимир Ковальов, – Сам грав та тренував волейбольні команди на досить високому рівні. Він завжди працював із самовіддачею та результативно… Цей турнір має стати традиційним та проходитиме доти, доки ми зберігатимемо пам'ять про Миколу Івановича Шевченка».

На відкритті змагань серед почесних гостей були присутні вдова Миколи Шевченка Людмила Григорівна та син Андрій. Президент Кіровоградської обласної федерації волейболу Дмитро Янчук на знак пошани до тренера вручив удові Миколі Івановича символічний кубок «Моє життя – волейбол».

Ілюстрацією цього лозунгу став склад учасників турніру – це волейболісти різних епох і поколінь: від гравців 1970-90-х років до сучасної студентської молоді. За словами Дмитра Янчука, серед місцевих учасників цих змагань є чимало спортсменів-волейболістів з досвідом виступу у різних чемпіонатах, зокрема – гравці колишньої кіровоградської команди «Дорожник», яка у 1990-х виступала у чемпіонатах України. А серед гостей, наприклад, була команда «Динамо» із Кривого Рогу, яка грає у чемпіонаті України серед аматорських команд.

Ідея меморіального турніру імені Миколи Шевченка усередині Кіровоградської обласної федерації волейболу виникла давно, ще після смерті Миколи Івановича. Але реалізувати проект вдалося лише минулого року. Як зазначає Дмитро Янчук, дуже багато людей, які колись мали відношення до волейболу на Кіровоградщині, або зараз мають таке відношення, відгукнулися на пропозицію федерації організувати та провести такі змагання, вшанувати заслуженого людини та наставника. Вже на другий рік свого існування турнір із класичного волейболу пам'яті Миколи Шевченка став одним із найбільш рейтингових змагань, як за кількістю команд, так і за рівнем спортсменів, що проводяться під егідою КОФВ.

Минулого року меморіал Шевченка зібравши шість команд, зараз – вісім: волейбольний клуб «Медики», «Динамо» (Кривий Ріг), збірна факультету фізичного виховання Кіровоградського державного педагогічного університету, збірна Кіровоградського національного технічного університету (до речі, волейбольну команду КНТУ тренує експлуатації та ремонту машин Максим Труш, який також колись займався волейболом у Миколи Шевченка, а після смерті Миколи Івановича очолив студентську секцію волейболу в університеті), «Кіровоградобленерго», «Соколі» (Черкаси), ВК «Олександрівка», ВК «Кривий Ріг» .

Команди було розподілено на дві підгрупи, в рамках яких учасники змагань зіграли по три поєдинки. За підсумками групового етапу змагань команди, що посіли інші місця, грали між собою у матчі за третє місце, а переможці шкірного квартету зустрілись у фіналі турніру.

У матчі за третє місце "Динамо" (Кривий Ріг) перемогло черкаські "Соколи". Фінал цьогорічного турніру пам'яті Миколи Шевченка став майже точним повторенням минулорічного поєдинку за бронзові нагороди: зустрілися кіровоградські команди ВК «Медики» та «Обленерго». Але якщо тоді перемогли «Медики», то цього разу найсильнішими виявилися «енергетики: перемога волейболістів «Кіровоградобленерго» зі рахунком 2:1 по сетах.

Read 6889 times Last modified on Понеділок, 06 квітня 2015 16:51

Latest from Александр Виноградов

Related items

COMMENTS_LIST_HEADER  

uyewiveyakeb
0 #1 uyewiveyakeb Четвер, 17 вересня 2020
http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ - Amoxicillin No Prescription Amoxicillin wcs.rtjw.sportr eporter.com.ua. kpw.fr http://mewkid.net/when-is-xuxlya/
BUTTON_QUOTE
alenkemi
0 #2 alenkemi Четвер, 17 вересня 2020
http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ - Buy Amoxil Amoxicillin 500 Mg nob.pntx.sportr eporter.com.ua. qit.to http://mewkid.net/when-is-xuxlya/
BUTTON_QUOTE
erocebeyi
0 #3 erocebeyi Четвер, 17 вересня 2020
http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ - Amoxicillin 500 Mg Dosage Buy Amoxicillin Online qck.cjdn.sportr eporter.com.ua. ufo.lo http://mewkid.net/when-is-xuxlya/
BUTTON_QUOTE

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha