Останні новини

Понеділок, 28 липня 2014 18:00

Миттєва розплата

Автор: 
Rate this item
(2 votes)
Миттєва розплата fco.com.ua

Третій першоліговий для себе рік поспіль «Олександрія» відкриває домашнім матчем. І якщо стартовий поєдинок сезону-2011/12 для «городян» завершився впевненою перемогою над «Динамо-2», то два наступні протистояння змушували вболівальників «триколірних» нервово переживати за своїх улюбленців.

Нагадаємо, що роком раніше в дебютному турі на «Ніці» гостював «Нафтовик», який вів по ходу зустрічі у два м'ячі, але все ж таки упав. Цього разу пристрасті, можливо, було дещо меншими, але по-футбольному жарко на олександрійському газоні було однозначно.

Перша ж атака господарів поля у матчі стала для них гольовою. Як розвели олександрійці м'яч у центрі, так і завели його у ворота, «деснянці» за цей відрізок часу встигли лише два виноси зробити не віддавши жодної точної передачі. Ямпіль запустив лівим флангом Чорнія, той викотив під удар Пономарю, а Віталій першим торканням обробивши м'яч, пробив другим. Потужний удар прийняла на себе поперечина, але на щастя для господарів поля першим на підборі виявився Старенький, який пробив рівно туди, куди слід було – 57 секунда та 1:0 на табло.

Здавалося, що погрому гостям сьогодні не оминути. Давалося взнаки, що підготовка «Олександрії» до сезону не пройшла даремно, а «Десна» лише вкочується в сезон. Але як би там не було, «сіверяни» відсиджуватися біля свого штрафного майданчика однозначно не збиралися, створивши, мабуть, за вирахуванням гольового найвірніший момент для взяття воріт на обидві команди за перший тайм. Моторошний відскок від останнього захисника Імерекова, і Деребчинський в дотик повз оборонця відправляє на побачення з голкіпером Картушова. Футбольний буліт був виконаний Єгором не найкращим чином - крайній хав пробив абсолютно нехитро, та ще й слабко і практично у воротаря, що дозволило Новаку скластися і відбити постріл ногами.

Окрім шансу Картушова були до перерви ще непогані моменти у Пономаря з одного боку (цілив спиною до воріт у ліву від Федоренка шістку – вартовий воріт чернігівчан врятував) та у Деребчинського з іншого (замикав фланговий навіс ударом головою в падінні – м'яч пройшов повз ціль). Однак усі ці епізоди більше підійдуть до розряду напівмоментів, тож зупинятися на них особливо довго не слід.

Другий тайм, за великим рахунком, нічим не відрізнявся від свого першого побратима. У підтвердження цьому вже в його дебюті хороший шанс, щоб подвоїти перевагу на табло мав Леонов, коли пальнув метрів з 25 у праву «дев'ятку», але м'яч, що опускався по дузі, пройшов вище воріт. А незабаром, немов град у літню спеку, один із виходів «Десни» до чужих воріт став гольовим. Це Мельник замкнув подачу кутового після невдалого виходу Новака з воріт.

Зовсім інша гра пішла, коли Володимир Шаран вирішив випустити на поле Грицука. Василь одразу ж додав жвавості своїй команді попереду, дозволивши дещо розрідити чернігівські редути, що щільно стояли до цього. В одному з епізодів центхав знайшов м'якою передачею за спини захисникам Коломойця, але Юрій не зумів відправити снаряд за призначенням. Незабаром знову-таки Грицук забезпечив фланговою подачею у штрафному майданчику Старенького, проте Сергій запустив м'яч вище воріт. А потім олександрійців, що загралися попереду, ледь не зловили на контратаці футболісти «Десни». Однозначно, це був момент всього матчу для чернігівців, але як Агапов сам собі його створив, так і поховав. Забравши м'яч на підборі біля своєї брами, Микола почав набирати обертів, прагнучи прорватися до чужих володінь по зоні лівого інсайду. Форсувати вдалося все поле аж до чужого штрафного майданчика, але що далі робити, пробивати самому або відкотити під удар на вільного партнера, нападник так і не вирішив. У результаті Сухоцький шулікою кинувся на Агапова, відтіснивши того подалі від воріт. Була ще друга хвиля атаки, але вона також завершилась нічим.

Розплата за марнотратність настала практично миттєво. Запорожан у центрі поля віддав коротку передачу на Грицука, а Василь доклався метрів з 25-ти в лівий від Федоренка нижній кут. Чи то голкіпера дезорієнтував Коломоєць, чи сам Юрій підправив політ м'яча, але в результаті виявилося, що страж чернігівських воріт виявився не біля справ, пролетівши повз снаряд.

Фінальний свисток повідомив присутніх, що «Олександрія», яка здобула першу за шість років перемогу над «Десною», єдина серед трійки лідерів сезону (до яких також відносяться «Полтава» та сусіди зі «Зірки») зуміла набрати очки у стартовому турі.
Олександрія. КСК "Ніка"

Головний арбітр: Олександр Павлюк (Київ)

ФК "Олександрія" - "Десна" (Чернігів) 2:1

Голи: Старенький 1, Грицук 90+7 - Мельник 59


Артем Бабич, спеціально для UA-Футбол

Read 3621 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha