Останні новини

Неділя, 15 червня 2014 12:00

А потім вийшов Дрогба

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)

Після невдалого першого тайму африканська збірна зуміла переламати перебіг поєдинку та здобула першу перемогу на мундіалі в Бразилії.

Зважаючи на гру, яку обидві команди демонструють останнім часом, матч між ними ідеально підходив для такого часу стартового свистка.

Збірна Японії, яка путівку на чемпіонат світу здобула ще рік тому, програла всі три матчі на Кубку Конфедерацій, але запам'яталася атакувальною та сміливою грою. У тих 17 матчах, що підопічні Альберто Дзаккероні провели за останній рік, вони не пропустили лише двічі, а різниця забитих і пропущених м'ячів склала вражаючі 37-33! В останньому товариському матчі перед мундіалем японці обіграли Замбію 4:3.

Івуарійці востаннє не пропускали майже рік тому, а на шляху до Бразилії ця команда разом із Ганою набрала найменшу серед усіх кваліфікованих учасників мундіалю кількість клін-шитів – лише три.

Розрахунок виявився вірним – матч вийшов багатим на гольові моменти та порадував гарним сюжетом.

І Сабрі Лямуші, і Дзаккероні приготували чимало сюрпризів. Головною несподіванкою, звичайно ж, слід назвати рішення італійського наставника залишити в запасі Дідьє Дрогба, випустивши з перших хвилин в атаку Вілфріда Боні, який не забивав за збірну рівно рік. Натомість Яя Туре, який змусив усіх хвилюватися, отримавши пошкодження наприкінці сезону, опинився у стартовому складі.

Вийшов на поле і лідер японського півзахисту Макото Хасебе, який не грав через травму, але в запасі несподівано залишилися основні гравці центру оборони і півзахисту Ясуюкі Конно і Ясухіто Ендо, а також Йоїтіро Какітані, який награвався в атаці. Масато Морісіге, Хотару Ямагуті і Юя Осако, що з'явилися замість них, у відбірному турнірі не зіграли жодного разу, та й у товариських матчах під час підготовки до турніру аж ніяк не вони виходили регулярно.

Можливо, тому саме збірна Кот-д'Івуару впевненіше розпочала поєдинок. Підопічні Лямуші впевнено контролювали м'яч, однак у них спочатку виникли проблеми з втіленням контролю в гольові шанси. Перший гострий момент африканці зуміли створити не в результаті позиційної атаки, а після помилки Синдзі Кагави, що непоказно виглядав. Боні в контратаці отримав пас від Жервіньо, але своїм ударом заробив лише кутовий.

Поступово Японія перехопила ініціативу, а Кейсуке Хонда своєю грою показав, наскільки він небезпечніший для суперника і наскільки серйозно він впливає на гру своєї команди, коли діє на улюбленій позиції в центрі, а не на фланзі, як у Мілані. Хонда і відкрив рахунок у матчі, отримавши м'яч від Нагатомо, не помітивши Яя Туре та потужно пробивши у ближній верхній кут.

На хвилі успіху японці мали ще два шанси забити, але вже івуарійців врятував Баррі, впоравшись з ударами правого захисника Утіди і того ж Хонди.

Однак із середини і до кінця тайму домінували вже африканці. Нарешті став більш вдало діяти в центрі поля Яя Туре, який своїм ударом зі штрафного започаткував цілу серію загроз воротам Кавасіми. Постійно маневрував у пошуках м'яча Жервіньо, Калу став йти в центр, відкриваючи фланг для підключень із глибини.

Проте найгострішим гравцем Кот-д'Івуару в ці хвилини став не найкращий гравець Африки, а лівий захисник Артур Бока. Він ледь не забив двома класними дальніми ударами, а під завісу тайму створив гольовий шанс для Калу, але нападник Лілля після навісу Бока пробив головою повз ворота.

У тому ключі почався і другий тайм. Боні, Жервіньо та Калу ніяк не вдавалося переправити м'яч у ворота, фірмовий ривок Яя Туре завершився падінням капітана івуарійців у штрафному майданчику.

Дзаккероні замінив Хасебе, що втомився, на Ендо, проте в середині поля продовжували домінувати африканці. Їм так само не вистачало завершення, і тоді Лямуші таки кинув у бій Дрогба, перебудувавши свою команду на 4-4-2 або, швидше, 4-2-4.

Дідьє миттєво створив момент для Жервіньо, та й взагалі його поява ще більше підхльоснула Кот-д'Івуар і, зважаючи на все, переполошила оборону збірної Японії. Підопічні Лямуші посилили тиск по всій ширині поля, особливо розігрався правий захисник Серж Ор'є, який просто не помічав захисника Інтера Нагатомо. Саме завдяки його подачам схожі голи протягом двох хвилин забили Боні та Жервіньо, і івуарійці, які довго програвали, вийшли вперед.

Японці, незважаючи на зроблені заміни, переламати хід поєдинку так і не змогли, а ось Дрогба мав два добрі шанси, щоб підтвердити важливість своєї появи на полі голим. Як би там не було, команда Лямуші здобула заслужену перемогу і в наступному турі на неї чекає поєдинок з Колумбією, яка виграла свій перший матч за рахунком і з великим запасом по грі. Як тепер тренер вирішить використати Дрогба?


Кіт д'Івуар - Японія 2:1

Голи: Боні, 64, Жервіньо, 65 - Хонда, 17

Кіт д'Івуар: Баррі, Ор'є, Бамба, Туре, Діє (Дрогба, 62), Бока (Джакпа, 75), Зокора, Тіоте, Жервіньо, Боні (Я Конан, 78), Калу

Японія: Кавасіма, Утіда, Йосіда, Нагатомо, Морісіге, Кагава (Какітані, 86), Ямагуті, Хасебе (Ендо, 53), Хонда, Осако (Окубу, 67), Оказакі

Попереджені: Бамба, Зокора - Йосіда, Морісіга

Джерело: Football.ua

Read 4773 times Last modified on Неділя, 15 червня 2014 12:38

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha