Останні новини

Неділя, 25 травня 2014 15:27

Турнір пам'яті друга

Автор: 
Rate this item
(4 votes)
Турнір пам'яті друга ФЛАКО

Майже 4 роки тому, 23 липня, перестало битися серце молодого спортсмена-легкоатлета, справжнього патріота Батьківщини, відданого слуги королеві спорту, справжнього друга – Максима Кірдана.

Максим почав займатися легкою атлетикою у м. Мала Виска під керівництвом першого тренера Олександра Шостака, а потім, зі вступом на навчання до Кіровоградського педагогічного університету, продовживши свій зліт за спортивним визнанням у тренера Ігоря Шостака.
Максим був победителем та збірником університету та області, фіналістом Всеукраїнської Універсіади у спринті та естафетному бігу, мріяв про викладацько-тренерську роботу та нові рекорди на бігових доріжках стадіонів. Проте, доля забрала його з молодого, сповненого радощів, счасть та посмішків життя…
За ініціативи сім'ї Шостак та допомоги друзів Максима, а також за підтримки Федерації легкої атлетики Кіровоградської області, вже вчетверте проводитиметься обласний турнір з легкої атлетики пам'яті Максима Кірдана серед дівчат та юнаків. Місце проведення незмінне – місто Мала Виска, стадіон «Колос», адже саме тут розпочинав професійно займатися спортом Максим.
Цього року організатори турніру ухвалили понад 170 юних легкоатлетів із ДЮСШ Малої Віскі, Мар'янівки, Новомиргорода, Новоархангельська, Кіровограда, Добровеличківки, Знам'янки.
Змагання проходили у двох вікових групах. Так, діти 2001-2002 р.н. змагалися з бігу на 60м, 300м, 600м, стрибків у довжину, та кадети 1999-2000 р.н. на 100м, 400м, 800м і стрибків у довжину. По завершенні у змішаній естафеті 4х100м змагалося 16 команд.
Усі переможці та призери змагань були нагороджені грамотами та медалями з рук батьків та першого тренера Максима, а друзі відзначили гарними кубками найкращих атлетів турніру: Сніжану Татар (Мала Віска), Антона Білецького (Мала Віска), Антона Мокряка (Кіровоград) та Наталію Бубір ( Кіровоград).
Сподіваємося, що проведення цих щорічних змагань і надалі триматиметься на високому рівні, а місцева влада та відповідальний бізнес Маловисківського району долучаться до облаштування відповідної бази для легкої атлетики та спорту в цілому. Адже реконструювавши легкоатлетичне ядро за прикладом Олександрівського чи Новомиргородського району, можна приймати вже змагання всеукраїнського масштабу.

Ігор Шостак,
прес-центр ФЛАКО

Read 4992 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha