Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Понеділок, 04 грудня 2017 01:25

"Сталеварів" ми здолали

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)
"Сталеварів" ми здолали ФК "Зірка"

Це була надважка, емоційна та напружена гра, дійсно, за 6 очків, у якій футболісти "Зірки", навіть граючи зі "Сталью" у меншості, більше хотіли перемогти і свого досягли, здобувши надзвичайно важливу звитягу -1:0.

А перед матчем відбулася акція, яка була присвячена 26-й річниці Дня Збройних Сил України та проводилися за ініціативи Міністерства оборони України, за підтримки ФФУ, УПЛ та Благодійного фонду «Розвиток футболу України». Гравців обох команд на полі, у пам'ятних футболках із написом «Пишаємось», вивели діти наших героїв, які боронять Незалежність держави у зоні АТО. На згадку про цю подію хлопчаки та дівчата, окрім футболок, отримали шапочки з національною символікою та футбольні м'ячі.

Якщо ж переходити до опису подій у зустрічі, то слід зазначити, що, на жаль, у цій принциповій дуелі через невелике пошкодження не зміг взяти участі Максим Драченко, який залишився на лаві запасних. Тож із капітанською пов'язкою партнерів на полі вивив Олексій Чичиков, а в опорній зоні, разом із Ігорем Загальським, діяв Арно Гедж. У центрі захисту розташувалися Тарас Качараба, Іван Цюпа та Максим Ковалев, котрий встиг відновитися від пошкодження. Також з перших хвилин сьогодні грав і Артем Фаворов.

Матч розпочався у неквапливому темпі, можна сказати, з розвідки. Обидві команди не поспішали розкривати всі свої карти в атаці. Варто відзначити, що «сталеварі» намагалися вмикати активний пресинг на чужій половині поля, але гравці «Зірки» легко виходили з-під нього. Загалом, кропивничани намагалися йти вперед, але без особливої опасности, частіше за суперника, та часто наші футболісти віддавали неточні передачі.

Першим гострим випадом «зіркових» був простріл Павла Полегенька із правого флангу, на який ніхто з партнерів не відгукнувся. Щоправда, перед цим гравець кам'янців зіграв рукою і «жовто-червоні» заробили небезпечний стандарт. Після подачі від Ігоря Загальського, Глєб Рассадкін пробивши головою, та, на жаль, трохи не влучивши в ціль. За п'ять хвилин у нашого білоруського нападника був ще один чудовий шанс відзначитися. Гліб, після пасу з лівого флангу Армана Оганесяна, здорово пропустив м'яч на Артема Фаворова, який потім розрізною передачею вивив Рассадкіна сам на сам із Германом Пеньковим. Відстань до воріт була мінімальна, та форвард кропивничан устиг пробити. Але голкіпер «сталеварів» устиг зреагувати та перевести м'яч на кутовий. У такому поєдинку, коли ціна голу надзвичайно висока, подібні нагоди на вагу перемоги, але «зірковим» вийти вперед не вдалося.

Надалі на полі, яке, для грудня та несприятливих погодних умов, витримало навантаження і виглядало чудово, точилася напружена боротьба з великою кількістю єдиноборств та дрібних фолів. Тож рефері Володимир Новохатній намагався вгамовувати такі дії за рахунок попереджень. А на 31-й хвилині господарі втратили меншість. Арно Гедж, діями якого до цього епізоду Роман Монарьов був задоволений, за п'ять хвилин отримав дві абсолютно заслужені жовті картки. Спершу француз агресивно зіграв проти оппонента на чужій половині поля, а потім у центрі поля Арно втратив м'яч і зупинив прорив суперника руками. Як зазначивши після матчу головний тренер кропивничан, це все можна пояснити молодістю виконавця та великим бажанням проявити себе. Але вилучення свого «опорника» Роман Монарьов признав заслуженим.

До речі, перед цим із технічної зони був вилучений і наставник гостей Микола Костов, який бурхливо протестував після того, як не було призначено кутового на ворота «Зірки». Але з таким суддівським покаранням болгарський коуч не погодився, адже нічого образливо не проголошував, хоч і при зверненні до бокового арбітра торкнувся його. А після порушення правил та вилучення Геджа, зі штрафного, метрів із 40-ка, у «дев'ятку» пробивавши Богдан Михайличенко, але Євген Паст, у чудовому стрибку, врятував «Зірку» від голу.

Згодом наш голкіпер знову блискуче зіграв, після того, як надійний Максим Ковальов біля свого штрафного майданчика припустився єдиної за всю гру помилки і ледь не вивів Едгара Малакяна «побачення» з Пастом. Нападник «Сталі» намагався закинути м'яч «за комірець» вратарю, та Євген зреагував на цей удар.

Загалом вилучення Арно Геджа особливо картину поєдинку не змінило. У «Зірки» з глибини поля стало грати Чичиков і більше навантаження випало на Загальського, який став активно допомагати у руйнуванні атак суперників. Кам'янці ж стали грати дещо активніше та створили кілька небезпечних епізодів біля наших воріт. Але «зіркові» також не відсиджувалися в обороні. Та щось гостріших моментів, ніж ті, що були у Рассадкіна, створити не вдавалося. Хіба що перспективним було забігання Павла Полегенька правою брівкою, та після його прострілу м'яч викотився на кутовий. Отже, перший тайм матчу завершився, загалом, закономірною «сухою» нічиєю.

Можна передбачити, що у перерві у роздягальні «зіркових» відбулася серйозна розмова, адже з перших хвилин другої половини, незважаючи на чисельну меншість, господарі поля заграли дуже активно у нападі й агресивно. А випади «сталеварів» руйнувалися, за рахунок грамотного відбору м'яча, ще на початку атакувальних дій. І ось уже Гліб Рассадкін заробив штрафний удар, але, після подачі з лівого флангу, гості зіграли вправніше. Згодом прострільну передачу з правого флангу виконував Павло Полегенько, але Артем Фаворов, котрий прийняв м'яч у штрафному, нічого небезпечного вигадати не зміг. Варто відзначити ще одну класну і майже стовідсоткову нагоду кропивничан. У цьому епізоді Ігор Загальський простягнув м'яч із власної половини поля та віддав пас біля штрафного майданчика на Олексія Чичикова, котрий біля прикмет прострілив біля воріт, де завадити пробити Фаворову вже ніхто не міг. Але Артему не вистачило якоїсь миті для того, щоб завершити цю блискучу комбінацію та поставити голеву точку.

Згодом у «зіркових» був ще один перспективний випад, але Ігор Загальський затягнув із передачею на Армана Оганесяна і виконав уже менш небезпечну подачу до штрафного майданчика, з яким захисники «Сталі» впоралися. Першим на підбіранні опинився наш вірменський латераль, але пробити як слід Арману завадив оборонець. Тож, як можна зрозуміти, у більшості грали гості, а атакували та створювали моменти саме господарі поля. І тільки ближче до середини іншого тайму «сталеварі», нарешті, «прокинулися» і пішли вперед. Відмінний шанс вивести свою команду вперед не використавши Едгара Малакяна, який прорвався на ударну позицію, але «вистрілив» вище цілі.

Тож інший тайм виглядав більш цікавим, але жорстких стиків і порушень правил не поменшало. Отже, рефері продовжував роздавати жовті картки з певною стабільністю. Аби додати швидкості у нападі, Роман Монарьов провів заміну: замість Глеба Рассадкіна, який виконав величезний обсяг чорнової роботи і постійно тримав у напрузі захисників, на поле вийшов Максим Прядун. А далі Євгену Пасту двічі довелося реагувати на удари Ореста Кузика. Спершу Орест із лінії штрафного майданчика пробивав у ближній кут, потім виконував небезпечну прострільну передачу, але обидва рази наш голкіпер зіграв надійно.

Ну а на 76-й хвилині склади команд зрівнялися. Максим Прядун на швидкості втікав від Анатолія Ульянова, який грубо атакував нашого форварда. Як наслідок, захисник «Сталі» побачивши перед собою жовту картку, яка стала для нього другою. І, мабуть, цей епізод став справді ключовим у матчі. Ігор Загальський зі штрафного пробивав у ближній кут – Герман Пеньков урятував свою команду, перевівши м'яч на кутовий. Після корнера, наприкінці, із між штрафної пробивавши Олексій Чичиков. І знову свою блискучу реакцію продемонстрував воротар кам'янців, який неймовірним чином перевів м'яч на ще один кутовий. І вже друга поспіль подача Загальського від прапорця принесла успіх господарям поля. Іван Цюпа опинився саме там, де було потрібно, вигравши верхову боротьбу у штрафному майданчику та головою невідпорно пробивши точно в ціль – 1:0. До речі, і автор голу, і наставник «Зірки» після матчу зазначили, що саме такий варіант розіграшу стандартів відпрацьовувався на тренуваннях і це дало свої плоди.

За кілька хвилин після голу Роман Монарьов провів ще одну заміну: Армана Оганесяна замінив Олексій Збунь. Згодом «Зірка» могла підвоювати своє перевагу на рахунку. Артем Фаворов віддав розрізну передачу на Максима Прядуна, але молодий нападник трохи послизнувся і його удар був не таким небезпечним, хоча м'яч і потрапив у стійку.

У кінцівці протиборства «сталеварі» пішли вперед великими силами. І 88-й хвилині, після кутового, м'яч опинився на дальній стійці в ногах Андрія Якиміва, який не пробивши зльоту, а став обробляти м'яч, і, зрештою, «вистріливши» повз ворота. Останньою, більш тактовною, заміною у складі «зіркових» був вихід на поле Кирила Дришлюка, замість Артема Фаворова, для підсилення опорної зони. Кирило ще встиг «зірвати» небезпечний випад суперників та отримати чергове попередження, яких у цій битві було дуже багато.

У компенсувань до іншого тайму годину, «сталеварі» продовжували активно йти вперед, заробили кутовий, мали ще кілька потенційно небезпечних моментів, але нашим оборонцям та Євгену Пасту, який також отримав свій «гірчичник» за затримку години, вдалося зіграти гранично надійно й відстояти переможний рахунок у справжній дуелі за «шість» очок.

На післяматчевій пресс-конференции Микола Костов виглядав засмученим, зазначив, що його підопічні ні в чому не поступалися суперникам, але не змогли скористатися вилученням конкурентів, яке навіть більше зіграло на користь «Зірки». Наставник кам'янців привітав «зіркових» із перемогою, але зазначивши, що господарі поля не здивували, хоча й скористалися своїм шансом. А ось Роман Монарьов признавши, що виграли його хлопці заслужено, виявили бійцівські якості, повністю виконали план на гру і здобули таку довгоочікувану та важливу, з усіх точок зору, вікторію.

"Зірка" (Кропивницький) - "Сталь" (Кам'янське) - 1:0 (0:0).

3 грудня 2017 року (неділя). Початок о 14:00. Кропивницький. Стадіон "Зірка". 954 глядачі. 5+С. Чемпіонат УПЛ, 2 коло, 18-й тур.

Арбітр : Новохатній Володимир (Київ).

Помічники арбітра : Курбанов Заур (Херсон), Сухін Віталій (Одеса).

Четвертий арбітр : Кутаков Дмитро (Броварі).

Спостерігач арбітражу : Покідько Ігор (Полтава).

Делегат ФФУ : Безсмертний Віктор (Кропивницький).

«Зірка» : 44. Паст Євген, 4. Качараба Тарас, 8. Полегенько Павло, 10. Фаворов Артем (27. Дрішлюк Кирило, 90), 19. Оганесян Арман (15. Збунь Олексій, 84), 21. Загальський 22. Гедж Арно, 33. Рассадкін Глєб (29. Прядун Максим, 63), 55. Ковальов Максим, 77. Чичиков Олексій (к/к), 93. Цюпа Іван. Запасні: 41. Льопка Роман, 7. Драченко Максим, 23. Маткобожик Олександр, 38. Петров Сергій. Головний тренер: Монарьов Роман.

«Сталь» : 71. Пеньков Герман, 44. Михайліченко Богдан, 20. Ульянов Анатолій, 33. Ткачук Євгеній, 22. Данієлян Артур, 18. Тимчик Олександр, 3. Малакян Гор (13. Копітов Дмитро, 60), 97. Якимів Андрій, 8. Місік Мар'ян (16. Хоцяновський Артем, 78), 17. Кузик Орест, 21. Малакян Едгар (к/к) (7. Книш Данило, 72). Запасні: 1. Рябенко Данило, 4. Міцик Богдан, 89. Обрадович Неманія, 10. Костенко Кирило. Головний тренер: Костов Миколай.

Гол : 1:0, Цюпа Іван (78).

Попередження : Гедж Арно (28), Гедж Арно (31), Полегенько Павло (36), Ульянов Анатолій (36), Качараба Тарас (60), Михайліченко Богдан (67), Малакян Едгар (67), Загальський Ігор (67), Улянов Анатолій (76), Тимчик Олександр (82), Хоцяновський Артем (89), Данієлян Артур (89), Дрішлюк Кирило (90+2), Паст Євген (90+4).

Вилучення : Гедж Арно (31, друга жовта картка), Ульянов Анатолій (76, друга жовта картка).

Джерело: ФК "Зірка"

Read 4100 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha