Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Субота, 23 травня 2015 23:23

ФК "Олександрія" – чемпіон першої ліги!

Автор: 
Rate this item
(3 votes)

Розгромивши у рідних стінах чернівецьку "Буковину"4:1, підпічні Володимира Шарана оформили чемпіонство у першій лізі!

Олександрійці досить жваво розпочали звітну зустріч. На першій хвилині матчу наші земляки провели чудову атаку. Р.Степанюк отримав пас від О.Чорнія, увійшов до штрафної площадки, де проти нього було порушено правила і арбітр матчу назначив пенальті, який чітко реалізував сам постраждалий – 1:0. За кілька хвилин хорошу можливість підвоїти перевагу мав В.Грицук. Василь отримав м'яч на лінії штрафного майданчика і пробивши по воротах, але голкіпер парирував цей удар. Наші земляки, маючи територіальну та ігрову перевагу, за найменшої нагоди наносили удари по воротах суперника. На 21-й хвилині В.Грицук вийшов віч-на-віч з Б.Когутом і пробивши, але голкіпер відбив цей удар. На добиванні першим був В.Пономар, але, на жаль, пробивши головою повз. За кілька хвилин С.Старенький видряпав м'яч у захисників “Буковини” і зробив націлену передачу в карну площадку, але В.Пономар у боротьбі із захисником не зміг дістатися до м'яча. На 34-й хвилині після подачі А.Сухоцького з кутового все той же В.Пономар пробив головою, але дещо повз ворота. За хвилину О.Чорній перехопив м'яч біля центрального колу, зробив сольний прохід і своїм потужним ударом відправляє його у сітку воріт – 2:0. До речі, це був 900-й гол «Олександрії» у першій лізі у незалежних чемпіонатах України. Олексанрійці, почувши смак забитих м'ячів, влаштували тотальний штурм воріт суперника. В черговій атаці наших земляків проти В.Грицука було порушено правила і арбітр матчу Д.Кононов назначивши пенальті, який чітко реалізував сам потерпілий. На другій доданій арбітром хвилині олександрйці заробили право на пробиття стандарту. В.Грицук, перекинувши стінку, вивів С.Старенького на ударну позицію, але Сергій не зміг переграти голкіпера.

Рисунок гри в іншому таймі не змінився. Олександрійці за найменшої нагоди загрожували воротам суперника. На 49-й хвилині трикольорові вивели на ударну позицію О.Іващенка, який перемістився до центру, перекинувши голкіпера, довівши рахунок до розгромного – 4:0. За кілька хвилин відзначитися біля воріт «Буковини» мав нагоду Є.Чепурненко, але після його удару зі стандарту голкіпер забрав м'яч у руки. На 68-й хвилині олександрійці провели швидку контратаку. В.Бідловський продемонстрував чудову швидкість, пройшовши майже центром, і віддавши навісну передачу в штрафний майданчик. Після рикошету м'яч потрапив до В.Пономаря, але після його удару голкіпер якимось дивом рятує свою команду від ще одного голу. За кілька хвилин О.Іващенко перехопив м'яч на підступах до штрафного майданчика «Буковини» і пробивши по воротах, але його удар прийшовся поряд зі стійкою. Одна із рідкісних атак чернівчан завершилася взяттям воріт. На 81-й хвилині О.Ломко грубо порушивши правила поряд зі штрафною площадкою за що отримав червону картку, а «Буковина» – право на пробиття стандарту. В.Палагнюк прямим ударом відправляє м'яч у сітку воріт – 4:1. За кілька хвилин вже олександрійці заробили право на пробиття стандарту. Після удару Є.Чепурненка метрів із 25-ти м'яч потрапив у поперечину.

Ця перемога принесла олександрійцям звання чемпіонів України серед команд першої ліги та завітну путівку до Прем'єр-ліги. Тож тримати земляки! Дворазовими чемпіонами України серед команд першої ліги під керівництвом Володимира Шарана стали: Андрій Запорожан, Сергій Старенький, Василь Грицук, Володимир Бідловський та Дмитро Рудик.

Товариством «Колега», на чолі з генеральним директором О.Гушлевським, було визначено кращого гравця матчу. Ним став футболіст ФК "Олександрія" Артем Чорній.

ФК «Олександрія» – «Буковина» (Чернівці) – 4:1

«Олександрія» : Новак, О.Сухоцький, Ломко, Пономар, Чорний (Голенков, 69), Грицук, М'ягков (Чепурненко, 46), Шендрік, Старенький (Бідловський, 52), Степанюк (Іващенко, 46), Басов.

«Буковина» : Когут, Тєрєхов, Орловський, Королянчук, Добровольський (Косован, 46), Білоус, Демянчук (Лисюк, 76), Ателькін, Палагнюк, Ушаков (Шостак, 85), Булезюк (Самойленко, 37).

Попередження: О.Сухоцький (66) – Б.Орловський (2), О.Добровольський (19), В.Самойленко (58), О.Тєрєхов (84).

Голи : Р.Степанюк (2 – пенальті), О.Чорній (35), В.Грицук (37 – пенальті), О.Іващенко (49) – В.Палагнюк (81).

fco.com.ua

Read 5315 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha