Print this page
П'ятниця, 27 липня 2018 22:14

Чемпіонат Європи з бейсболу. У фіналі Україна побореться з Румунією (фото)

Автор: 
Rate this item
(3 votes)

На кваліфікаційному турнірі чемпіонату Європи з бейсболу у групі С, який наближається до свого завершення у Кропивницькому, визначився суперник збірної України з фіналу. У вирішальному матчі підопічні Олега Бойка зіграють із збірною Румунії.

Це стало відомо після ранкового протистояння між командами Естонії та Грузії. Естонцям, які піднесли тут кілька сенсацій, достатньо було просто обіграти грузинську збірну для того, щоб завтра поборотися з господарями у вирішальному матчі за путівку до групи В. Ну, а шанси грузинських бейсболістів виглядали скоріше теоретичними, оскільки у перемогу з космічною різницею у 20 очок вірилося важко. Зате будь-яка вікторія підопічних Нузгара Капанадзе влаштовувала румунську збірну, гравці якої в повному складі прийшли повболівати за грузинських хлопців.
Почався поєдинок з огляду на захист, коли конкуренти звели ризик до мінімуму і грали в обороні дуже уважно. До 4 інінгу нікому із суперників не вдавалося провести результативну атаку – 0:0. І лише у своєму четвертому нападі естонці таки заробили таке бажане перше очко. Але цей успіх естонців швидше зіграв на руку грузинам, які вже привчили на цьому турнірі до своїх камбеків. Але цього разу далеко від конкурентів грузинські бейсболісти не відпустили. І вже у п'ятій своїй атаці грузини «занесли до будинку» візаві одразу 3 очки. І це був, мабуть, вирішальний момент протиборства. Адже далі напад естонців виглядав абсолютно «беззубим», а захист почав розвалюватись на очах. У 7-му інінізі грузини набрали ще 2 пункти, а в наступному аж 6 очок – 11:1. Далі грузинські хлопці схитрили і для того, щоб гра не закінчилася в нокаут, дозволили суперникам заробити 1 очко. Але вчинити неймовірне диво в останньому нападі грузинські бейсболісти не змогли. А ось естонці ще на 1 бал скоротили відставання. У підсумку матч закінчився з рахунком - 12:3 на користь збірної Грузії. Але найбільше зраділи такому результату румуни, для яких вечірній матч із українцями вже не мав турнірного значення.

Більше серйозно до заключного поєдинку групової стадії підійшли господарі чемпіонату. Та й не могли українці грати не на повну силу, адже на трибунах бейсбольної арени у Кропивницькому знову був аншлаг. Як наслідок глядачі, які дедалі більше почали розбиратися в тонкощах бейсбольних правил, побачили повне домінування наших хлопців та четвертий хоумран на цих змаганнях. На цей раз м'яч за межі стадіону м'яч відбив Ілля Великий. Як наслідок, гра завершилася після 7-го інінгу в нокаут із рахунком – 13:0 на користь збірної України.

Відразу після закінчення зустрічі ми взяли короткий коментар у одного з її героїв Іллі Великого:
— Для нас не мало значення, в якому настрої вийшли на гру суперники, ми виходимо на матч завжди тільки з переможним настроєм. Ну тут, на нашому стадіоні, у чемпіонаті країни хоумрани траплялися. А ось у міжнародному матчі такий дальній удар вийшов уперше. Як вийшло? Та просто здорово «прочитав» пітчера і вклав усю силу в це відбиття. Приємно було вдарити так за наших глядачів, зробити їм шоу і викликати радість. Статистику своїм, хомранам, якщо чесно, не веду. Головне, що наблизив команду до переможного результату.
Скажу так, зараз ми вже забули цей результат і налаштовуємось на завтрашній бій, незважаючи ні на що. Хотів би подякувати нашим вболівальникам за божевільну підтримку. Чесно кажучи, постійні аншлаги на наших матчах стали приємним сюрпризом, і це ще більше мотивує нас та вселяє впевненість.

Ну і традиційно перебіг матчу прокоментував головний тренер збірної України Олег Бойко:

— На цю гру налаштовувалися, як завжди. Гравці ж дорослі люди і всі чудово розуміють. Ми попросили хлопців самим отримати задоволення від гри та порадувати наших уболівальників. Хитрувати, як це зробили румуни, які випустили в дебюті 6 резервістів, не в наших правилах. Насамкінець, щоправда, наші колеги спробували задіяти основних виконавців, але змінити хід боротьби вже не вийшло. Я скажу так, що фактор уболівальників відіграє для нас важливу роль. Але навіть якщо за кордоном ми граємо взагалі без глядачів, то завжди прагнемо перемогти. Я не розумію навіщо хитрувати чи когось берегти, окрім травмованих, звісно. Ось ви коли-небудь бачили, як у звичайному житті ходять гравці в американський футбол? На них страшно дивитися, оскільки вони, під вантажем своїх постійних ушкоджень, важко пересуваються. Але як тільки вони виходять на поле, вони бігають так, як ніхто у світі. Вони максимально віддаються своїй роботі. А ми від своєї роботи отримуємо невимовне задоволення і робимо все на радість.
Що стосується завтрашнього фіналу, то треба було румунам очок 30 набити, щоб вони нас ще більше боялися. А, якщо серйозно, то не зараз відкриватиму всі карти, але очки нам потрібні в кожному поєдинку. Зрозуміло, що гра завтра буде іншою. Але ми точно не будемо розслабленими і, як я вже казав учора, наше завдання виграти ці змагання.
Юрій ІЛЮЧЕК, спеціально для Sport.UA із Кропивницького. Фото - П.Волошин
Read 700 times Last modified on Вівторок, 31 липня 2018 17:20

Latest from SportРепортер

Related items

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha