Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

П'ятниця, 27 липня 2018 02:17

Збірна України - у фіналі домашнього Євро з бейсболу

Автор: 
Rate this item
(3 votes)

В активі українців три перемоги, а у збірних Естонії та Румунії по дві перемоги та одній поразці.

Українські бейсболісти, здобувши три перемоги на груповій стадії, достроково за тур до закінчення попереднього раунду забезпечили собі путівку до фіналу кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи у групі С, що проходить у Кропивницькому.

Так вийшло, що сьогодні підопічні Олега Бойка зіграли одразу два матчі. Вчора на самому початку вечірнього протистояння між українцями та грузинами на Кропивницькій обрушилася злива. Продовжувати гру не було жодної можливості. Тому, представники СЄВ, після наради із суддями та тренерами команд, ухвалили рішення перенести поєдинок на 8:00 наступного дня. Титанічними зусиллями організаторів ігрове поле вдалося вночі та з раннього ранку підготувати для проведення поєдинку. Отже, суперники вийшли на поле та продовжили боротьбу саме з того моменту, на якому матч було припинено. І одразу грузинські бейсболісти занесли очко у наш «будинок» і повели у рахунку. Але це був локальний успіх гостей, оскільки надалі українці диктували свої умови та не залишили жодних шансів конкурентам. Зазначимо, що чудово зіграв наш пітчер Максим Лесницький, який зробив 10 страйк-аутів у захисті.

Ну а окрасою цього протиборства став хоумран Костянтина Чухаса, відбитий далеко за межі поля. У підсумку українці і у своєму другому матчі здолали суперників у нокаут, цього разу – 12:1, і очолили турнірну таблицю.

Після закінчення зустрічі свій коментар нашому журналісту дав головний тренер української збірної Олег Бойко:

— Спочатку хотів би подякувати всім, хто допоміг впоратися з наслідками стихії та провести цей матч у призначений час. Вночі виконавчий директор національної федерації Євген Дзюбенко разом із кількома помічниками провели грандіозну роботу зі звільнення поля від надмірної кількості води. А вже вранці підключилися дві бригади працівників кропивницької СДЮСШОР-2, які разом з нашими гравцями та наставниками довершили розпочате. Скажу так, що було дуже непросто, але ми впоралися. Ну і приємно здивувало, що о 8-й ранку на трибунах зібралося чимало вболівальників, яким ми вдячні за відчутну підтримку.

Що ж до самої гри, то, незважаючи на переконливий рахунок, легко ця перемога не далася. І тут уже команди, за такої турнірної закрутки, починають вирішити більше стратегічних завдань і обирати тактику. Як бачите, у нас два дні поспіль йдуть найцікавіші ігри з непередбачуваною кінцівкою і це накладає відбиток на пітчерську стратегію та команди хитрують. Наш результат мені, безперечно, подобається. Але якщо сказати, що я цілком задоволений, то треба зав'язувати. Нам є ще над чим працювати. Відзначу гру пітчера Максима Лесніцького, участь якого у турнірі була під великим питанням. Справа в тому, що Максим в Остраві в єврокубковому матчі отримав пошкодження, яке його серйозно непокоїло. На щастя, він зміг відновитися і постав у тій формі, в якій ви всі його побачили. Ну а наскільки важко грати два матчі за один день – скажу вже ввечері.

Чесно кажучи, грузинським хлопцям не позаздриш. Адже буквально через півтори години після закінчення протистояння з українцями їм знову довелося виходити на поле і битися з румунськими бейсболістами. І втома не могла не вплинути, адже гравці збірної Румунії вже спочатку повели – 6:0. Але грузинам вже вдавалося робити камбек саме з такого рахунку, коли вони не просто відігралися з угорцями, а й змогли перемогти. Цього разу підопічні Нузгара Капанадзе знову були близькими до повторення свого приголомшливого успіху. Збірній Грузії вдалося скоротити відставання до мінімуму – 6:5. Але на більше сил у грузинських бейсболістів не вистачило. Команда Румунії знову зробила ривок, зробила третій (до цього відбивали за межі стадіону грузини та українці) на цьому турнірі хоумран і зламала опір конкурентів, що втомилися. У підсумку поєдинок закінчився в нокаут - 17:7 у 7-му інінгу.

Тут важливо нагадати, якщо після 5-го інінгу перевага однієї з команд досягає 15 очок, як було у збірної України з Естонією, то гра закінчується. Так само матч завершується, якщо після 7 інінгу перевага лідируючої команди вимірюється 10 пунктами.

Численні глядачі, які знову заповнили трибуни бейсбольного стадіону в Кропивницькому, очікували, що для збірної України матч із угорцями буде таким самим відносно простим, як і два попередні. Адже команда Угорщини зазнала до цього трьох поразок і втратила всі шанси на вихід у фінал. Проте вийшов інтригуючий, динамічний та дуже конкурентний матч, у якому нашій дружині було вкрай складно. До речі, до цього угорські бейсболісти незмінно вели у рахунку, але потім поступалися. Нині ж у 1-му інінгу вперед вийшли українці – 2:0, а у 2-му інінгу суперники заробили по 2 очки – 4:2. У третьому нападі кожна з команд "занесла до будинку" ще по 1 очку - 5:3. А потім почалися нервові бейсбольні гойдалки, коли шанси на результативні атаки були як у підопічних Олега Бойка, так і у наших суперників. Однак захисники діяли наднадійно та грамотно, довгий час, не дозволяючи рахунку змінитись. І лише у 7-му інінгу українці таки змусили конкурентів зробити вирішальну помилку і з одного відбивання при двох аутах здобули одразу два очки – 7:3. Після цього угорські гравці зникли, а господарі турніру в кожному із двох заключних інінгів набрали ще по 1 очку, завершивши гру з рахунком – 9:3. Таким чином збірна України за тур до завершення групового етапу вирішила завдання-мінімум, забезпечивши собі місце у фіналі.

Свій обіцяний коментар після цієї зустрічі нам дав головний тренер української дружини Олег Бойко:

— Як ви бачили, гра вийшла дуже тяжкою. Команда Угорщини, мабуть, є найбільш організованою на цьому турнірі. Можливо, у цьому компоненті угорці іноді перевершують нас. Ну а їхні поразки можу пояснити недоліком атлетизму та фізичних кондицій. У них зібрано такий сплав молодості та досвіду. Так ось у молодих гравців не вистачає атлетизму та психологічної стійкості, а у більш досвідчених – швидкісних якостей. І ось це призвело до такого негативного для угорців результату. Їх не вистачало на кінцівки протиборств, хоч ми думали, що саме угорська збірна є одним із основних претендентів на фінал.

У нас же далася взнаки невелика втома після ранкового поєдинку. Хоча ми і зробили низку замін, але свіжості не вистачило. За рахунку 5:3 та кількох невдалих атак було дуже тривожно. Але потім гра стабілізувалася і дуже вдало увійшов до гри Костянтин Чухас. Наш пітчер, вийшовши на заміну, своїми відмінними діями вселив упевненість у решту хлопців, які змогли довести зустріч до важливої перемоги. Скажу так, вітати нас рано, оскільки наша мета виграти цей турнір та повернутися до групи В. Тому ми не маємо прохідних ігор. Ми просто зобов'язані виходити і перемагати в кожному матчі за такої підтримки вболівальників, яким ще раз хочеться сказати - Велике спасибі.

Ну, і своїми враженнями від сьогодні поділився один із лідерів української збірної Дмитро Лімаренко:

— Звичайно, грати дві гри, та ще й спекотну погоду досить важко. І це при тому, що у нас на кожну позицію є по два рівноцінні гравці і конкуренція дуже серйозна. У грі з угорською командою ми намагалися і про недооцінку суперників не було. У деяких епізодах у нападі десь не щастило, а десь і угорці діяли дуже здорово, змусивши нас докласти максимум зусиль. Добре, що все закінчилося вдало, а то було вже у нас кілька разів у національній збірній, коли через власний недонастрій програвали, начебто, слабким супротивникам. Зараз ми просто не мали права розчарувати наших шанувальників, які надихають і надихають на успішну гру. Скажу так на більшості міжнародних турнірів ми не бачили такої чудової святкової атмосфери на трибунах. Що ж до подальших планів, то ми не просто хочемо виграти цей турнір, а є бажання потім і повернутися до групи А. Хоча поки вирішуватимемо завдання в міру їх надходження. Наразі потрібно налаштовуватись на протистояння з румунською збірною, для якої, наскільки я розумію, це буде матч життя чи смерті.

І справді, на даний момент в активі українців 3 перемоги, а у збірних Естонії та Румунії — по 2 перемоги та 1 поразка. Завтра в ранковій програмі естонці грають із грузинськими бейсболістами і, у разі успіху, будуть набагато ближчими до фіналу, ніж румуни, яких вони сенсаційно обіграли. Тож завтрашній день на чемпіонаті Європи всіх розставить на свої місця.

Юрий ИЛЮЧЕК, Sport.ua , Кропивницький. Фото - П.Волошин

Read 747 times Last modified on П'ятниця, 27 липня 2018 02:40

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha