Print this page
Середа, 25 липня 2018 20:21

Естонські чудеса та стихія

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)

У третій день кваліфікаційного турніру ЧЄ з бейсболу у групі С, що проходить у Кропивницькому, естонські хлопці продовжують дивувати, угорці розчаровувати, а стихія сплутала усі карти організаторам європейської першості.

Вранці на поле вийшли команди Естонії та Угорщини. Нагадаємо, що для угорських бейсболістів, після двох поразок, це був останній шанс повернутися у бій за нагороди. І угорці знову, як і в попередніх зустрічах, почали за здоров'я, набравши два очки у другому інінгу. Але естонці швидко прийшли до тями і в наступній атаці відповіли двома ранами. Причому коли суперники заносили в дім перший бал, з рішенням головного судді бурхливо не погодився наставник угорської команди. У результаті рішення рефері не скасував, а ось тренера відправив на трибуни. А далі за рахунку – 2:2 розпочалися своєрідні бейсбольні гойдалки, коли шанси вийти вперед мали обидві команди. Таких можливостей більше було у естонців, але щоразу конкуренти виходили з гідністю зі складних положень. Отже, захист домінував над нападом аж до початку заключного 9-го інінгу. І тут естонці знову продемонстрували свій переможний настрій та змусили суперників помилитися. Був шанс у хлопців Вахура Подера закріпити свою перевагу, але тут угорці, при зайнятій першій та третій базах, змогли таки зробити третій аут і зберегти шанси навіть на перемогу. Але проблеми у естонців виникли тільки після другого ауту, що б'є, коли угорцям вдалося зайняти третю базу і наблизиться до шансу перевести поєдинок у додатковий інінг. Однак тут уже прибалтійці гранично зібрано зіграли за заключного відбивання конкурентів і змогли зробити переможний аут. Радості естонських хлопців не було меж. Адже з явних аутсайдерів, після 0:15 від України, підопічні Вахура Подера здобувши дві перемоги, тепер стали реальними претендентами на фінал. Для цього естонцям потрібно здолати збірну Грузії.

А ось грузинським гравцям, як і українцям, не позаздриш. Щойно суперники вийшли на поєдинок, почалася злива, хоча дві бази грузини встигли зайняти при першому ж відбиванні. Але потім головний арбітр змушений був припинити гру. А дощ все посилювався і після наради з суддями технічний делегат СЄВ Родерік Бонк прийняв рішення перенести поєдинок на 8.00 наступного дня, сподіваючись, що погода змилостивиться. Ну а під час несподіваної паузи всі, хто зібрався на бейсбольній арені, тепло привітали з Днем народження наставника збірної України Юрія Бойка.

Таким чином, завтра о 8.00 зіграють збірні України та Грузії. На 12.00 заплановано протистояння тих же грузинських бейсболістів із командою Румунії, а о 16.00, віритимемо, на поле вийдуть збірні України та Угорщини. Залишається вірити, що стихія, яка на сьогодні обрушилася на всю Україну, оступить і свято європейського бейсболу продовжиться.

Юрій Ілючек, SportРепортер. Фото - П.Волошин.

Read 1654 times Last modified on Середа, 25 липня 2018 20:50

Latest from SportРепортер

Related items

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha