Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

×

Повідомлення

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Четвер, 21 січня 2016 18:59

Зимовий турнір з бейсболу

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)

Напередодні відновлення шкільного навчального року у Кіровоградській обласній спортивній дитячо-юнацькій школі олімпійського резерву відбувся традиційний турнір для бейсболістів 10-12-річного віку під назвою «Зимові канікули». Ці змагання у нашому місті проводяться з 2002 року, відповідно, нинішній турнір став уже 15-м.

Як повідомив "Спортревю NEW" Олег Бойко, секретар Федерації бейсболу Кіровоградської області, спочатку склад учасників "Зимових канікул"-2016 планувався досить широким. У ході звітно-виборчої конференції Федерації бейсболу та софтболу України, що проходила у Києві 25 грудня, виявили бажання привезти своїх вихованців на турнір до Кіровограда тренери з Миколаєва, Іллічівська, Києва (дві команди), Чернівців та Рівного.

Організатори "Зимових канікул" вже почали підшукувати житло для такої кількості іногородніх спортсменів. Але, на жаль, команди з інших міст не змогли приїхати. Комусь завадило фінансове питання. Турнір «Зимові канікули» має характер передсезонного, головна мета якого – практичні заняття з юними бейсболістами та надання їм ігрової практики під час зими, і не є офіційним чемпіонатом України. І коли фінансування спортшколи чи спортклубу обмежене деякими рамками, і їм доводиться обирати: поїхати взимку на неофіційний турнір чи влітку на чемпіонат України U-12, то перевага надається офіційним змаганням. Лише одна з двох київських команд знайшла можливість брати участь у зимовому турнірі, але автобус із гравцями та тренерами так і не виїхав зі столиці через сильний снігопад на Різдво.

Таким чином, призи «Зимових канікул» розіграли між собою чотири кіровоградські команди (вони беруть участь у традиційному зимовому чемпіонаті міста U-12, який проходить в ОСДЮШОР з грудня по лютий): «Дракони» ЦДЮТ «Юність» (Центр дитячої та юнацької творчості) «Юність», селище Нове, тренер – Сергій Хименко); «СДЮШОР-35» (збірна з бейсболістів, які займаються у секціях при СДЮШОР та загальноосвітній школі №35, тренер – Дмитро Лімаренко; «Yankees» (як правило, здебільшого ця команда складається з учнів школи №9, тренери – Роман Лопата та Євген) Поляков), «Wild Cats» (команда дівчаток-софтболісток 11-12 років, тренер – Віталій Рибалко), причому тренери дитячих команд Дмитро Лімаренко, Роман Лопата та Євген Поляков у 2003-05 роках самі виступали на турнірі «Зимові канікули» як гравців.

На першому етапі турніру команди зіграли кожна з кожної у два кола, тобто по шість матчів у залік. Далі – півфінали: перша команда проти четвертої, друга – проти третьої. Після першого кола лідерство захопили дівчата Wild Cats, які здобули перемоги у всіх трьох матчах. У другому колі три гри із трьох виграли вже «Yankees». Ці дві команди здобули по п'ять перемог при одній поразці, але за різницею ігрових очок у особистих зустрічах перший посів дістався підопічним Романа Лопати та Євгена Полякова.

У півфіналах "Wild Cats" виграли у "Драконів" 7:4, а "Yankees" переграли "СДЮШОР-35" з рахунком - 3:0.

Обидва фінальні поєдинки: і втішний, і головний фінал «Зимових канікул» – пройшли в напруженій боротьбі, а підсумковий результат визначився лише відбиттям в останній атаці заключного іннінгу! За аналогією з баскетболом, це коли одна з команд виграє в результаті точного влучення з фінальною сиреною, "баззером".

Результативний хіт Микити Гуцало допоміг його команді «СДЮШОР-35» здобути першу перемогу на цих змаганнях (16:15), яка одночасно принесла хлопцям та бронзові нагороди. «Дабл» у виконанні Євгена Бойка («Yankees») за рівного рахунку – 3:3 – дозволив команді школи №9 відсвяткувати перемогу – 5:3 – у фіналі «Зимових канікул»-2016.

Тим не менш, підопічні Віталія Рибалка безперечно можуть занести цей турнір собі в актив: вперше команда дівчат «Wild Cats» пробилася у фінал «Зимових канікул» та здобула срібні медалі.

Одночасно з матчами турніру було організовано шоу Pitch-Hit-Run на найкраще виконання ігрових прийомів бейсболу: бігу, відбиття, подачі. Конкурс бігунів (раннерів) виграв Павло Лозовий (Yankees), конкурс на відбивання завершився на користь Дмитра Чермашенцева (СДЮШОР-35), конкурс пітчерів виграв Максим Тригубенко (Дракони, швидкість його подачі склала 53 милі на годину), а переможцем шоу Pitch-Hit-Run за результатами всіх конкурсів став Євген Дмитрієв (СДЮШОР-35).

Окрім цього, організатори змагань відзначили індивідуальними призами гравців, які виявили себе в окремих ігрових амплуа. Найкращим відбиваючим турніру «Зимові канікули»-2016 стала Олександра Бугера (Wild Cats), найкращим захисником – Владислав Серватка (Yankees), а титул MVP присудили Євгену Бойку (Yankees). Усі учасники змагань здобули пам'ятні подарунки та грамоти, а призери – ще й медалі. Нагородження проводили головний тренер кадетської збірної України U-15 Сергій Лімаренко та віце-президент Федерації бейсболу Кіровоградської області Олег Андрєєв.

«Головним підсумком «Зимових канікул»-2016 є досвід відмінних матчів, отриманий усіма гравцями та тренерами, – вважає Олег Бойко. – Важливим було все: самі ігри, підготовка до них, перемоги та поразки, медалі, призи та нагороди на згадку та, звичайно, увага великої кількості батьків гравців, які відвідали матчі турніру. Вісім ігор для кожної команди за три дні – це класне проведення часу для бейсболістів на канікулах!»

Олександр Виноградов, спеціально для "Спортревю NEW"

Read 825 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha