Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Вівторок, 21 вересня 2021 15:25

Президент ФБУ Михайло Бродський про Євробаскет в Україні, матчі збірної України та вакцінацію

Автор: 
Rate this item
(3 votes)
Президент ФБУ Михайло Бродський про Євробаскет в Україні, матчі збірної України та вакцінацію ФБУ

Сьогодні, у київському Палаці спорту відбулася офіційна презентація нового баскетбольного сезону.

Учасниками прес-конференції були президент Федерації баскетболу України Михайло Бродський, генеральний директор титульного спонсору чоловічого чемпіонату України авіакомпанії WindRose Володимир Каменчук, представник Parimatch Ukraine, а також гравці БК Прометей та БК Будівельник, які будуть відкривати баскетбольний сезон в Україні матчем за Суперкубок. Президент ФБУ Михайло Бродський, спілкуючись із журналістами, відповів на кілька актуальних питань.

Про Євробаскет в Україні:

«Місяць тому я почув, що Президент України повернувся до ідеї проведення Євробаскету у 2025 році. Я звернувся до голови офісу Президента та до міністра спорту. Мені доручили подати заявку до європейської федерації. Устигли останній день. ФІБА підтвердила, що ми братимемо участь у конкурсі, де буде 6 країн (Україна, Латвія, Венгрия, Кіпр, Фінляндія та Росія – Авт). Мене заводити особливо Росія. Думаю, всіх здолаємо.

Нам потрібно побудувати дві зали – 15 та 10 тисяч місткість. Це Київ та Львів. Також є Дніпро, Одеса та Харків. Рішення прийматиме ФІБА та Президент України.

30 вересня очікуємо на приїзд Президента ФІБА для зустрічі з Президентом України. Я чекаю на підтвердження цієї зустрічі. Говоритимемо з Президентом Зеленським, потрібно побудувати все до першого грудня 2024 року. Сьогоднішня влада будує все швидко, гадаю, ми все побудуємо. Для України це буде точка на тому шляху, який ми почали раніше. Почали будувати гру, яка стане національною, як у Литві та Латвії. Баскетбол підходить нам за ментальністю».

Михайло Бродський також зазначив, що всі найближчі матчі національних збірних України прийматиме Київ.

Таким чином, 29 листопада чоловіча збірна України прийме збірну Північної Македонії, а наприкінці лютого наступного року – збірну Іспанії.

Жіноча збірна України, також у Києві, відкриє свій відбір на Євробаскет-23 11 листопада матчем із Францією.

А ще президент ФБУ закликав усіх вакцинуватися:

«Хочу всім сказати, що потрібно вакцинуватися. У нас 99% всіх гравців Суперліги – вакциновані. Ми суворо виконуватимемо закон України. Якщо буде 50% глядачів у залі – буде 50%. Але хотілося, щоб люди вакцинувалися і тоді ми дійдемо і до 100% уболівальників у залі» - наголосив Михайло Бродський.

Юрій Ілючек, SportРепортер

Read 414 times Last modified on Вівторок, 21 вересня 2021 15:56

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha