Print this page
Субота, 18 вересня 2021 21:38

«Прометей» - у груповому етапі Ліги чемпіонів

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)
«Прометей» - у груповому етапі Ліги чемпіонів ФБУ

У надважкому та емоційному фінальному протистоянні попереднього раунду чемпіони України здолали російську «Парму» – 67:65.

У вирішальному матчі відбіркового етапу третього за рангом європейського баскетбольного турніру у Софії зустрілися найкраща команда України та восьма команда Ліги ВТБ. Якщо український чемпіон головну ставку зробив на американських легіонерів, то росіяни зібрали у своєму складі своєрідний інтернаціонал з Польщі, Білорусі, Латвії, Литви. До того ж головний тренер збірної Литви Казіс Максвітіс очолює «Парму», а наставником «Прометея» є головний тренер збірної Чехії Ронен Гінзбург.

«Прометей» на шляху до фіналу кваліфікації Ліги чемпіонів упевнено обігравши болгарський "Левський Лукойл" (96:56) і чеську "Опаву" (100: 78). (Ейлат) зі рахунком 79:76, а потім перемогла французький «Ле Ман» (82:69).

Початок першої четверті проходив у рівній боротьбі, коли конкуренти більше придивлялися один до одного і вивчали можливості суперників. Тут багато залежало від захисту, який став давати збої саме у перм'яків. Українська команда переважно зусиллями Харрісона забезпечила собі невеликий відрив у рахунку. Тож перша четверта завершилася за переваги «Прометея» - 20:13.

У другій четверті за справу взялися Петров, Доу та Стеффенс на 15-й хвилині перша українська команда сягнула вже 15-ти пунктів – 30:15. Такий відрив зберігався до 17-ї хвилини, коли Юшкевичюс трохи скоротив відставання дальнім влучанням. А потім вдала атака Пороховського з під кошика та три очки від Хілла дозволили перм'якам наблизитися на відстань 10 пунктів – 38:28. Але трьоха Сидорова підвела підсумок цікавої боротьби у першій половині зустрічі – 41:28.

Третя четверта одразу почалася з дальнього влучання наших суперників, які розпочалися погоню за українським чемпіоном. Згодом Воронов заробив і забивши два штрафні і перехопивши м'яч, що дозволило заробити ще два очки. Ну й Хілл кидком через периметр наблизивши «Парму» на відстань трьох очків – 41:38. А на 26-й хвилині Воронов взагалі скоротив відставання до мінімуму – 43:44. У ці миттєвості матчу «Прометей» виглядав трохи розгубленим і ніяк не вдавалося налагодити дії у захисті. Це призвело до того, що Мейєріс таки зрівняв рахунок 47:47, а двоочковий кидок Параховського вивів російську команду вперед – 52:49.

Тепер уже підопічні Ронена Гінзбурга опинились у ролі наздоганяючих. І на 36-й хвилині українському чемпіонові вдалося повернути втрачену ініціативу. Харрісон потрапив здалеку, а потім забивши біля швидкого відриву і знову вивів «Прометей» уперед – 59:57. Максвітіс намагався заспокоїти своїх гравців під час тайм-ауту, але це не допомогло. Петров і двічі Стефенс здалеку за рахунок 67:59 на користь «Прометея» змусили тренерський штаб російського клубу брати ще один тайм-аут. За годину, що залишилася до фінального бузку, Хілл успіг забити здалеку, реалізувати один штрафний, а український чемпіон вистоятиме у захисті, але не «закрити» матч у своїй атаці. Вже на останніх секундах "Парма" таки здобула ще два очки, але цього не вистачило для того, щоб перевести матч хоча б до овертайму.

Отже, «Прометей» на характері дожимає російську «Парму», виграє зі рахунком 67:65 і отримує путівку до групового раунду Ліги чемпіонів.

Наш чемпіон зіграє в групі А, де соперниками підопічних Ронена Гінзбурга стануть іспанський "Леново Тенеріфе", італійський "Динамо Сассарі" та німецький "Різен Людвігсбург".

Юрій Ілючек, SportРепортер

Read 362 times Last modified on Субота, 18 вересня 2021 23:12

Latest from SportРепортер

Related items

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha